Room 17

Room 17

25 februari 2010


 

   


Brocante route


Een weekje voorjaarsvakantie,  ik ben druk bezig met het bezoeken van een aantal groothandels en brocantewinkels. Gisteren was ik in de Achterhoek, morgen ga ik naar Utrecht en in het weekend staat Amsterdam op het programma. Als ik straks alle adresjes heb afgewerkt kan ik waarschijnlijk 1500 kilometer op mijn teller bijschrijven!
Op de foto's alvast een impressie van de brocantespulletjes die ik in Twente aantrof. Jammer van het druilerige weer, heb geen foto’s van de omgeving kunnen maken, de twee boerenschuren heb ik even van Internet geplukt ( blog Noorderkriek).


Leuk brocante adres: www.lesbrocanteurs.nl
























































3 februari 2010





New England



New England is een schitterend gebied in het Noordoosten van de Verenigde Staten : Glooiende heuvels, grillige kusten, rustieke dorpen en pittoreske havens. Lang geleden was ik hier voor een stage annex vakantie en ik bewaar goede herinneringen aan die tijd.
Zelden zoveel prachtige huizen en veranda's gezien als in New England.....
New England is de bakermat van de zogenaamde Shingle Style.
Deze stijl ontstond rond 1850 en kent vele varianten, van eenvoudig en sober tot en met rijk en gedecoreerd . De meest opvallende stijl was de Queen Anne Style , flamboyante huizen met torens, erkers en dakkapellen. Google op New England Architecture en je krijgt de meest fantastische huizen voorgeschoteld. Of kijk eens op de website van het prestigieuze architectenbureau:
Polhemus Savery Da Silva ( www.psdab.com) .
Fenomenale buitenverblijven aan de kust van Cape Cod.












An affair with a House


Op zoek naar een mooi naslagwerk over de architectuur in New England stuitte ik vorig jaar op het boek "An affair with a House" . Een veelbelovende titel , dus ik besloot het boek maar eens aan te schaffen.

Bunny Williams (een Amerikaanse binnenhuisarchitecte) beschrijft in dit mooie geïllustreerde boek haar onvervalste liefde voor een 18 eeuws landhuis in Connecticut. Het huis is een uitgeleefde bouwval maar Bunny besluit het huis te kopen en stort zich vol overgave en passie op de renovatie en restauratiewerkzaamheden. Haar passages in het boek zijn ontroerend om te lezen. Over haar eerste ontmoeting met het huis schrijft ze:


"I am not sure if I believe in destiny, I do know that after years of looking for a house my palms began to perspire when I turned onto a tree lined driveway in a small New England village. As I approached the white clapboard house hidden under towering old maples, I felt that I was meant to be here and fell in love with the place. I somehow knew I was home........."


In gedachten zie je Bunny door het huis lopen. Krakende vloeren, piepende deuren , zonlicht op de veranda, ruisende eiken in een verwilderde tuin......
Oog in oog staan met het huis van je dromen moet welhaast een magisch moment zijn.......


Wil je meer lezen over oude huizen in New England kijk dan eens op de weblog: For the love of a house (www.fortheloveofahouse.blogspot.com) Joan uit Dalles verlaat huis en haard en koopt samen met haar man Dan een oude boerderij in de heuvels van New England. Leuke blog!