Room 17

Room 17

21 maart 2010

Cape Cod



Cape Cod


Uitgestrekte zandstranden, glooiende duinen, witte vuurtorens, en verweerde houten huizen. Cape Cod is het meest bekende schiereiland aan de Amerikaanse Oostkust en een geliefd vakantieoord voor jong en oud. Alhoewel de zomer in Nederland ( en ook in Cape Cod) nog ver in het verschiet ligt kan het geen kwaad om alvast een beetje te mijmeren over zon, zee, strand, en (vakantie) huizen. Cape Cod staat bekend om zijn Colonial Style architectuur: Houten huizen met steile zadeldaken,en symmetrische voorgevels. Rond 1700 waren ze nog vrij eenvoudig van opzet, in de 20ste eeuw werden ze verrijkt met erkers, dakkapellen en luiken. Bij ons in Nederland zul je de Cape Cod stijl niet snel aantreffen, Colonial huizen worden hier slechts mondjesmaat gebouwd, en dat is jammer, want een echte Colonial is een lust voor het oog. In Friesland vind je sinds kort Hampton Court , een mooie buitenplaats met villa's in Colonial Style. Kijk eens op de blog : www.hamptonvillas.blogspot.com








Nantucket Island ( even ten zuiden van Cape Cod ) is een exclusief oord voor the rich and famous. Hier vechten puissant rijke Amerikanen om de mooiste villa's en strandhuizen ( gemiddelde prijs 2 miljoen dollar) en de beste ligplaatsen in de haven.


Voor wie zich geen luxe strandvilla kan permitteren: Een authentieke fishermans shack in vergrijsde Cape Cod stijl.
 



Colonial Style villa's in het wuivende gras. Het verschil ? De bovenste villa's zijn te vinden op Long Island, de onderste in Friesland!



Foto’s: Cape Cod Real Estate/flickr.com /Hamptonvilla’s






10 maart 2010


Oude blikvangers


Vorige week sleepte ik 100 kilo gietijzer mee naar huis, deze week heb ik een partij oude bakvormen op de kop getikt. Ze zijn in originele staat en komen uit een oude Franse bakkerij . Ze zien er solide en robuust uit en je kunt ze zo weer in de oven schuiven.
Ook mooi als decoratief item in een landelijke keuken:
Boven het fornuis, aan de wand, of in de keukenkast.
Wil je eens lekker creatief doen, gebruik dan de tulband ( in omgekeerde vorm ) als eierschaal op het aanrecht, of plant er kleine mini viooltjes in, leuk voor op de keukentafel.
Wat je er ook mee doet, met deze blikvangers zit je altijd goed :-)
Voor de liefhebbers: Room 17/New Arrivals pagina 4

3 maart 2010










Iron Elegance
 
Gekocht tijdens een brocantetochtje, 100 kilo gietijzer, oude deurkloppers en een fraaie spiegel.
De hele lading in mijn auto gepropt en snel naar huis gereden want ik kon bijna niet wachten om deze mooie items te fotograferen. De oude deuren had ik ook graag willen hebben, maar helaas, daar heb ik geen plek voor. Ben in ieder geval in mijn nopjes met de vazen, want gietijzer is moeilijk te krijgen op dit moment. Oude exemplaren worden steeds zeldzamer, en ook de nieuwe vazen liggen niet voor het oprapen ( de ijzerprijzen op de wereldmarkt zijn het afgelopen jaar verdubbeld) .
Fijn dat ik toch nog acht stuks op de kop kon tikken!