Room 17

Room 17

20 juni 2010




Summer

Morgen 21 juni begint de zomer. Ik heb alvast een paar lavendelstruiken in mijn Jeanne d'Arc Living manden gezet om in de stemming te komen, want echt zomers is het nog niet.
De manden staan in m'n tuinhuis en iedere keer als ik naar binnen stap ruik ik de heerlijke geur van lavendel. Ik ben een zomermens en hou van die typische zomergeuren. Zilte zeelucht, rozen, limoen, vanille, en versgemaaid gras. Allemaal even verkwikkend en ontspannend.

Ook verkwikkend: Het Ariadne zomernummer met veel zomerse inspiratie.Op pagina 12 (Inspiratie Online) een stukje over mijn webwinkel Room 17. Wat een verrassing !
Claudia (Bo Butik) stuurde mij vorige week spontaan de pagina zodat ik het alvast kon lezen. Ben héél erg blij met deze vermelding! Vorige maand werd Room 17 ook al genoemd in de Brocante Special, en nu dus opnieuw in het juli nummer! Mijn zomer kan niet meer stuk:-)







18 juni 2010
















Grijs


Nieuwe grijze stoelen. Ze zijn prachtig en staan niet alleen in mijn woonkamer maar ook in mijn webwinkel (-: Jarenlang had ik stoelen met witte en zandkleurige hoezen (Riviera Maison stijl) , dus toen deze invasie van antracietgrijs opeens in mijn kamer stond moest ik best wel even wennen. De stoelen zien er een beetje strak uit, maar de gecapitonneerde rugleuningen zorgen voor een mooie chique en klassieke touch . Over de tafel ben ik nog niet helemaal tevreden, ik denk dat een stoere tafel in een vergrijsde houttint beter zal staan. Boven de tafel hangt inmiddels een mooie bling bling kroonluchter (zie foto boven) en dat combineert geweldig met de donkergrijze stoelen. Weliswaar geeft de kroonluchter geen licht (aansluitpunt ontbreekt) maar dat is geen ramp want in de vensterbank staan twee grote schemerlampen, en die schijnen heel warm en sfeervol als het donker is. De zithoek oogt nog een beetje kaal, mijn taupekleurige hocker ( die als salontafel werd gebruikt) is verkocht en ik ben dus op zoek iets nieuws. Een lastige klus ! Meer daarover in een volgende blogpost .





















11 juni 2010








Hal
 
Een doorkijkje in de hal. Zwart witte plavuizen op de vloer, en rechts de deur naar de woonkamer. De jassen aan de kapstok hangen er vooral voor de sfeer, want de hal wordt maar weinig gebruikt. Schoenen, jassen en tassen liggen meestal bij de andere entree in de bijkeuken . Reuze handig z 'on tweede entree, want op die manier blijft het lekker netjes in de hal. De witte trap is een ramp, mooi om te zien maar elk kruimeltje en stofje zie je liggen, en de traptreden zijn erg gevoelig voor beschadigingen. De leuning heb ik al twee keer moeten schuren en verven omdat mijn pubers hem stiekem als glijbaan gebruiken. Maar daar heb ik nu iets op gevonden: Wie er vanaf sjeest moet twee euro per glijbeurt betalen. Gaat vast prima werken :-)