Room 17

Room 17

30 augustus 2011

Brocante België

 
Brocante in België

Belgisch onderzoek heeft uitgewezen dat een derde van de consumenten wel eens een rommel of brocante markt bezoekt. Sinds 2008 zijn de bezoekersaantallen explosief gestegen (40%)! Gemiddeld geven we 60 á 70 euro op een brocantemarkt, mannen besteden meer dan vrouwen. Dat niet alleen de bezoekersaantallen zijn gestegen maar ook de prijzen, is een feit. Goed speuren en afdingen is het devies, of je geluk nog eens opnieuw beproeven op een later tijdstip....

Onlangs hebben we weer vier dagen bij onze Zuiderburen rondgestruind. We gingen naar Brussel, Tongeren en we bezochten een paar brocantemarkten in de regio. De antiekmarkt in Tongeren (iedere zondag) is niet goedkoop, maar wel de moeite waard.
Je vindt er mooie brocante, en het aanbod is zeer gevarieerd : Paspoppen, hutkoffers, spiegels, kroonluchters, meubels, zilver, kristal en servies. De marktkramen staan langs de middeleeuwse stadswal, er zijn veel antiekwinkels en gezellige terrasjes waar je even uit kunt blazen. Foto's van onze brocantebuit volgen binnenkort, nu eerst een paar sfeerplaatjes van Tongeren.














      Antiekmarkt Tongeren
       ( Iedere zondag van 6.00 tot 13.00)
           Antiekmarkt Brussel ( Zavel )
( Iedere zaterdag  van 9.00 tot 18.00 , zondag 9.00 tot 14.00 )


Foto's Room 17

27 augustus 2011

Fotoshoot



 

Fotoshoot ( 2)



Behangfirma D. Dept fotografeerde een tijdje geleden geleden de nieuwe Blanc d 'Ivoire behangcollectie, en ons huis werd gebruikt als sfeerlocatie. Twee dagen lang waren er stylistes, modellen en een fotografe. Er werd gesjouwd met metershoge behangpanelen, en kamer, keuken, hal, slaapkamer en badkamer werden (tijdelijk) in een nieuw jasje gestoken. Kasten werden verschoven, accessoires werden gewisseld, en fotografe Marloes Bosch maakte een enorme hoeveelheid foto's. Het D.Dept team had alles tot in de puntjes voorbereid en de shooting verliep dan ook op rolletjes. Hoe het allemaal in zijn werk ging kun je zien op onderstaande foto's.










Behangpaneel in de hal, het ziet er opeens heel anders uit.













                            Klassiek streepdessin , prachtig!





 

Behang met originele keukenrecepten, erg mooi !


 

Bloemetjesbehang in de slaapkamer, niet mijn stijl, maar toch een mooie shoot.





Een paar modellen poseren met het behang op de achtergrond.





Foto 4/5/6/9 /10/11  Marloes Bosch
Foto 1/2/3/7/8  Room Seventeen









23 augustus 2011





 


 Tuinhuis


Na drie maanden klussen en een paar weken oponthoud in verband met de heftige regen, is het tuinhuis nu eindelijk klaar. Nog een paar balken en wanden schilderen, de roedes op de deuren bevestigen ( nu nog afgeplakt met tape) en dan kan het afstylen beginnen. De tuinset staat al onder de overkapping, dus we zitten lekker droog. 







17 augustus 2011

Foto Internet



( Na ) Zomer


Zomerse allure op een prachtige foto, wat een sfeer!
Oude luiken, romantische kussens, een strakke bank, en een roestige brocantetafel op een shabby houten vloer.
Na alle regen die er de afgelopen tijd is gevallen kunnen we wel een opkikker gebruiken. Jammer dat de zomer van 2011 zo nat en fris is verlopen, hopelijk krijgen we nog een mooie warme nazomer. Gisteren alweer de eerste hortensia's uit een natte zompige tuin geplukt en in een oude Franse terrine gezet. Heerlijk nazomer sfeertje !











                Foto's Room 17  /Terrines en lijsten zie webshop 















 

14 augustus 2011

Brocante uit Frankrijk

 

Franse vondsten



Brocante kopen in Frankrijk, het heeft iets spannends en avontuurlijks.
Alleen al het reizen door het Franse landschap is een feest op zich. Glooiende heuvels, oude dorpjes, lavendel en zonnebloemvelden, kastelen aan de horizon. Jaarlijks worden er in Frankrijk zo'n 60.000 rommelmarkten gehouden, en rondstruinen langs de kraampjes is een geliefde bezigheid van veel Fransen en toeristen. Menig brocante liefhebber slentert tijdens de vakantie over een "vide grenier "of "foire a tout", op zoek naar snuisterijen en mooie hebbedingen voor thuis. De Franse marktlocaties (oude binnensteden, pittoreske dorpspleinen met terrasjes en platanen) en het zonnige weer zorgen voor extra veel sfeer en wakkeren ongemerkt de kooplust aan. Dat de prijzen op brocantemarkten veelal de pan uitrijzen is jammer, toeristen tasten vaak (te) diep in de buidel en drijven daarmee onbewust de prijzen omhoog. Wie voordelig spullen op de kop wil tikken moet dus goed speuren en zoveel mogelijk markten bezoeken.
Benieuwd naar de laatste brocante aanwinsten?
Kijk dan naar de foto's, of surf naar de webwinkel (www.room17.nl)
 


 


  

    




6 augustus 2011




Frankrijk




Traag stromende rivieren, burchten en kastelen. Onze eerste vakantieweek in de Franse Dordogne is warm en zonnig. We slenteren door oude dorpjes, luieren aan de oevers van de rivier en bezoeken alvast een paar brocantemarkten. De lange autorit, de files en de bandenpech bij Parijs zijn snel vergeten en na een dag of vijf zijn we voldoende uitgerust om weer verder te gaan. Via de Corrèze en Auverge rijden we naar het Zuiden van Bourgondië, onze uitvalsbasis voor nog meer vakantie en brocante plezier. We vinden een heerlijke logeerplek in de Bourgondische heuvels met prachtig uitzicht over de vallei. Het is warm en zwoel, de krekels tsjirpen en in de schaduw van een oude boomgaard bekijken we onze brocanteroute voor de volgende dag. We doen goede inkopen, en verheugen ons op het volgende adres.

Terwijl we onze buit staan in te laden, krijg ik een sms uit bericht uit Nederland. Een alarmerende boodschap, ernstige ziekte in onze familie, de situatie is kritiek en we moeten zo snel mogelijk terug naar huis. Geschrokken pakken we onze koffers in, en vierentwintig uur later arriveren we in het holst van de nacht in een kil en regenachtig Nederland. Een abrupt einde van onze vakantie. We pendelen sinds een paar dagen heen en weer naar het ziekenhuis, en er is weinig hoop op een goede afloop.

Toch een (b)logje vandaag om alle zorgen en stress even opzij te schuiven.













Foto 1 Room 17, overige foto’s Internet.