Room 17

Room 17

29 oktober 2011




Sfeerlamp



Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker, tafellampen geïnspireerd op oude (olijf)kruiken. Robuust en ruw, meestal in stoere aardetinten zoals zand, grijs, en terra. Soms hebben ze eigenwijze oren, soms ook niet, en meestal zijn ze stevig geprijsd.
Toen ik vorige week een leuke kruiklamp in een reclamefolder zag staan ben ik dus meteen naar de winkel gegaan. Niet precies het model dat ik voor ogen had, maar toch, een fraai exemplaar voor een zeer vriendelijke prijs. De voet is crème kleurig met donkere vlekjes, de linnen kap ( had ik al ) is zandkleurig, al lijkt hij op de foto wat grijzig .
Samen met de oude oogstmand en houten trog uit Frankrijk ziet het er sfeervol en landelijk uit.


Een fijn weekend allemaal !
Denk aan de wintertijd, de klok gaat vannacht weer een uurtje terug.
Morgen lekker een uur langer bloggen ;-))
















Foto's Room 17











25 oktober 2011

Bloginspiratie




Lille Vildand Inspiratie



Het is alweer bijna november. De bonte kleurenpracht van de herfst maakt plaats voor grijze luchten, kale bomen en sombere dagen. November is niet mijn favoriete maand (te koud en te guur) maar wel een goed moment om alvast een beetje inspiratie op te doen voor de komende winterperiode.


Grijs, bruin en sober, het zijn de ingetogen kleuren die je aantreft op de Scandinavische blog "Lille Vildand". Sleetse tinten, verweerde meubels, een interieur zonder opsmuk, puur en basic.
Het oogt wat kaal en leeg, maar toch..........prachtige eenvoud en zeker het bekijken waard. Elke post gaat steevast vergezeld van een gedicht, jammer dat Google het niet kan vertalen, want de gedichten geven deze blog een bijzondere sfeer.
















Foto's Lille Vildand



21 oktober 2011



Kijkje door het ( herfst) raam
 

Bijna eind oktober en de tuin is nog steeds groen. De esdoorns en de beukenhagen beginnen voorzichtig bruin te kleuren, de border is aan het verpieteren, maar buxus, taxus, laurier en coniferen blijven natuurlijk het hele jaar door groen. Wel zo fijn, want een kale bruine wintertuin is niet mijn ding.
In het tuinhuis heb ik een paar oude Franse luiken neergezet, ze zijn prachtig, en geven heel veel sfeer. Meteen maar een hoekje met witte pompoenen gemaakt.
Fijn weekend allemaal!





 


Foto's Room 17











10 oktober 2011



Herfsthal


Toen ik vorige week deze foto's maakte, scheen het zonnetje nog vrolijk naar binnen. Maar inmiddels is het somber, nat en druilerig. Gisteren was het zelfs behoorlijk onstuimig, en ook vandaag weer veel wind en donkere wolken . Tijd voor regenjassen, laarzen en paraplu's.
Onze hal is er in ieder geval klaar voor : -)






Foto's Room 17