Room 17

Room 17

26 februari 2012



New Arrivals


Hier in het Noorden is de voorjaarsvakantie begonnen, wij zijn lekker thuis en gaan deze week aan de slag met een flinke tuinklus. Meer daarover in een volgende post.
Nu eerst even een paar nieuwe spullen die in de webshop zijn binnengekomen : Franse spiegels en grote stoere potten. De spiegels hebben de vorm van de Franse Ouils du Boeuf, de ovale ( en soms ronde) ramen die vroeger gebruikt werden in dakgevels. Mooie bijzondere blikvangers, en prachtig in een woonkamer, hal of badkamer. Zelfs buiten op een tuinmuur staan ze decoratief, de matgrijze kleur combineert erg fraai met de groentinten in de tuin.

www.room17.nl  ( New Arrivals)




Foto's Room 17















21 februari 2012

Logeren




Sfeervol Logeren


Binnenkort gaan we weer op brocantejacht in België en Frankrijk. De data zijn geprikt, en de logeeradressen zijn geboekt. In de gidsen Maisons d'hôtes Caractère en Chambres d'hôtes Secrètes staan meer dan 300 hotel en Bed and Breakfast adressen in Frankrijk, België en Nederland. Kleinschalige en karakteristieke accommodaties gelegen op charmante en rustieke locaties. Wij boekten twee mooie Bed and Breakfast adressen in het hart van België:


"Jadis et Naguere" en "La Reverie"

De eigenaresses houden van brocante en decoreren, en beide B&B's zien er dan ook bijzonder sfeervol uit ! De eerste (brocante)tips zijn al via de mail uitgewisseld, dus jullie begrijpen dat ik sta te popelen om te vertrekken ! Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje op deze websites : en www.jadisetnaguere.be
en www.lareverie.be

Te zijner tijd natuurlijk meer foto's en updates!




































17 februari 2012

How to stay creative

Foto internet



How to stay Creative


Op zoek naar inspiratie en creativiteit? Ik wel! Na een fikse migraine en een al dagen zeurende muisarm is mijn inspiratie de afgelopen week naar het nulpunt gezakt. Op internet kwam ik per toeval een lijst tegen met 33 tips waarmee je jezelf weer flink kunt opladen. Leuke en herkenbare ideeën, stuk voor stuk praktisch en bruikbaar: Vermijd sleur, maak plezier, doorbreek de regels, en draag altijd een notitieboekje bij je, zodat je een ludieke inval meteen kunt opschrijven.
Zing een liedje onder de douche, en geef niet te snel op want oefening baart kunst!  Tip 13 : Surround yourself with creative people…  dat doen wij bloggers toch allemaal ;-) ?
Uitprinten en ophangen deze leuke tips, en o ja, bloggers zonder muisarm nemen tip nummer 4 natuurlijk met een korreltje zout ;-)
Een fijn weekend allemaal!








12 februari 2012




Exit Winter

Koning Winter gaat ons land verlaten, de komende week geen strenge vorst meer, maar temperaturen boven nul. De laatste sneeuwvlokken dwarrelen hier vandaag naar beneden, hopelijk wordt het nu snel een beetje voorjaarsachtig. De narcissen en hyacinten die ik al in december had gekocht, hebben de kou niet overleefd, dus deze week maar even naar het tuincentrum om nieuwe op te halen.












8 februari 2012




Elfstedentocht


Nog steeds is het koud en winters. De voorjaarsbloeiers die ik in het tuinhuis had gezet zijn bevroren, en aan de dakrand hangen ijspegels van bijna 40 centimeter. Terwijl het hele land zich verheugt op een Elfstedentocht, kijk ik reikhalzend uit naar het voorjaar. Milde temperaturen, een zonnetje, en eindelijk weer eens een paar brocantemarkten bezoeken. Mijn brocantevoorraad is de afgelopen maanden behoorlijk geslonken, dus het is de hoogste tijd voor een brocante Elfstedentocht ;-)
Eind maart staat onze eerste trip weer op het programma. Voor de liefhebbers alvast een lijstje met 11 bekende en minder bekende markten in België en Frankrijk:


1. Parijs (Porte de Clignancourt elke za/zo/ma)
2. Lyon (Villeurbanne elke zondag)
3. Nice (Cours Saleya elke maandag)
4. Luik ( elke vr/za )
5. Lille
6. Brussel ( Zavel elke za/z0)
7. Tongeren ( elke zondag)
8. Brugge ( Zand/zomerfeesten )
9. Spa ( elke zondag)
10.Waterloo (elke zondag)
11.Annecy ( Vieux Quartier, laatste zaterdag van de maand)










Oude Jeu de Boules ballen en documenten uit Frankrijk. Linksboven een geboorte akte van bijna 100 jaar oud, rechtsonder de 14 jaar oude Franse geboorte/adoptieakte van mijn jongste zoon. Geen brocante vondst natuurlijk, maar wel een bijzonder document.






3 februari 2012




Winterweekend


Vandaag moest ik naar Amsterdam om een paar bestellingen op te halen, een slechtere dag had ik niet uit kunnen kiezen! Vanochtend met droog weer vertrokken, en vanmiddag in de hevige sneeuwbuien weer naar huis gereden. Normaliter is het twee uurtjes rijden, maar vandaag duurde de rit maar liefst vijf uur! Stapvoets in de file van Amsterdam naar Amersfoort, en daarna via een sprookjesachtige witte Veluwe weer richting het Noorden. Ben blij dat ik weer thuis ben, en dat het weekend kan beginnen! Morgen of overmorgen even een frisse neus in het bos halen, want dat is wel nodig als je zeven uur in de auto hebt gezeten, daarna lekker op de bank met een plaid, en een stapel boeken. Een fijn weekend allemaal!