Room 17

Room 17

29 mei 2012

Onthaasten

Entree La Reverie


Onthaasten


Het afgelopen weekend vertrokken we richting België voor een driedaags verblijf in Bed and Breakfast "La Reverie", een sfeervolle accommodatie op het Vlaamse platteland. Glooiende weilanden, grazende schapen, en een weids uitzicht. La Reverie ligt verscholen achter groene hagen, en zodra je uit de auto stapt daalt de rust op je neer. Knisperende grindpaden, een tuin vol hortensia's, lavendel en rozen. De sympathieke gastheer en gastvrouw doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, het ontbreekt je hier werkelijk aan niets. Knapperende broodjes, zelfgemaakte confiture en versgeperste fruitsap bij het ontbijt, smaakvol ingerichte kamers en een kraakheldere zwemvijver met comfortabele ligstoelen. Onthaasten in optima forma, deze Bed and Breakfast is een absolute aanrader en qua ligging ook nog eens zeer geschikt voor een bezoek aan de antiek en brocantemarkten in Brussel, Luik en Tongeren. Kijk voor meer informatie op: www.lareverie.be 
Of lees de reportage in “Wonen Landelijke Stijl”  2011 ( editie juni/juli).







Bed and Breakfast La Reverie is gevestigd in een charmante pastoriewoning met blauwgrijze luiken. Naast de entree hangt een ouderwetse deurbel, even een rukje aan de smeedijzeren pook en gastvrouw Annemie zwaait de deur voor je open.










Smaakvol en met oog voor detail ingericht. Op de lange eettafel ligt een prachtige guirlande van mos, Annemie maakt er ieder seizoen een andere creatie van.




25 mei 2012

                                              Foto: Pinterest



Een fijn Pinksterweekend
 
toegewenst!  

22 mei 2012

Stylingopdracht

Foto PTMD

Stylingadvies


Is het eindelijk warm en zonnig, zit ik (binnen) te zwoegen op een stylingopdracht voor een klant. Deze keer geen schetsen en tekeningen maar gerichte adviezen ten aanzien van kleuren, stoffen en accessoires. Het moodboard ( antraciet, zand, paars ) begint al een beetje vorm te krijgen. De wensen van de bewoners zijn : Strak, warm, tikje landelijk en een opvallende accentkleur. We hebben gekozen voor paars,  niet een kleur die je vaak en veel gebruikt, maar toch : Gewaagd, warm, en een beetje extravagant. Leuke opdracht!







(Foto's  Room 17)

Foto Double Ducks



19 mei 2012

Rommelmarkt vondsten



Rommelmarkt Vondsten


Wat een heerlijke dag was het vandaag. Vanochtend al vroeg uit de veren om naar de rommelmarkt in Bakkeveen te gaan. Vanaf ons huis een mooi ritje van ongeveer twintig minuten langs bossen en velden. Toen ik om acht uur aankwam was het al flink druk, de Bakkeveense markt is een bekende markt, dus iedereen jaagt er op koopjes en brocante. Soms zijn er leuke spullen te vinden, en soms ook niet. Vandaag vond ik een oud gehavend kookboekje ( zie foto boven), oude puddingvormen, en pentekeningen van Rembrandt. De tekeningen (op handgeschept papier) zien er prachtig uit. Replica's ? Ik vrees van wel, maar ik ga het nog even uitzoeken, stel je voor, een echte Rembrandt ;-))







Nog even een ommetje gemaakt in het bos bij Theehuis de Slotplaats, op steenworpafstand van de  rommelmarkt .





 

15 mei 2012

The Garden



Garden



Schreef ik in de vorige post dat de lente vorig jaar net zo nat en fris was als nu, blijk ik me toch te hebben vergist, niet de lente maar de zomer was nat en fris. Tja, zo zie je maar weer, blijkbaar slaat mijn geheugen veel regen en weinig zon op ;-). Tijdens het speuren kwam ik nog een leuke site met weersvoorspellingen tegen, redelijk betrouwbaar volgens de bronnen, dus als je er de komende dagen op uit gaat, of als je wilt weten hoe zonnig de zomer van 2012 gaat worden : klik

Dan onze tuin, de vijver is inmiddels gereed. Het wachten is nog op de waterlelies, en op een houten tuinbank op het grindstukje achterin. En natuurlijk op de zon ;-)))












8 mei 2012



Brocante Frankrijk


Een rondje langs de Franse brocantemarkten is altijd een avontuur. De ene keer waan je je tussen de mooie brocantespullen op een pittoresk dorpsplein, de andere keer raak je verzeild in een sjofele vide grenier met rommel en prullaria. Brocante is een rekbaar begrip in Frankrijk, en wie de minder bekende markten ( groot of klein) bezoekt komt soms bedrogen uit. Toen wij vorige week in de buurt van Parijs een grote brocantemarkt bezochten moesten we even slikken: Honderden kramen met nephorloges, suikerspinnen en Mickey Mouse ballonnen. Een ordinaire braderie dus. Gelukkig konden we uitwijken naar een paar andere adressen en zo wisten we toch nog een leuke buit bij elkaar te sprokkelen.











4 mei 2012

Brocante Frankrijk



Brocante Frankrijk (2)



Midden in de bossen van Compiègne ligt Chateau de Pierrefonds.  Een imposant Middeleeuws kasteel, de BBC gebruikte het een paar jaar geleden als filmset voor de serie "Merlijn de Tovenaar". Omdat we een paar brocante adressen  in de buurt bezochten, besloten we er een kijkje te gaan nemen. Geen regen deze keer, maar een aarzelend zonnetje, dus konden we heerlijk door het dorp en langs het kasteel slenteren.  Tip: Bij de ingang van het kasteel vind je “Atelier 16”, een leuke brocante/antiekwinkel .













2 mei 2012

Brocante Frankrijk

Foto Internet

Frankrijk


Vandaag teruggekomen uit Frankrijk. Vijf dagen lang gespeurd naar brocante in Picardië. Veel gedaan en veel gezien, maar helaas viel het weer een beetje tegen. Drie natte frisse dagen, en twee dagen stapelwolken met slechts af en toe een beetje zon. Ondanks dat zijn we goed geslaagd en hebben we leuke spullen kunnen inkopen. Foto's en updates volgen, nu eerst even de auto uitpakken en de brocantebuit naar binnen slepen ;-)