Room 17

Room 17

29 augustus 2012

Daily Life

 
 
 
Daily Life
 
 
De vakantie is (bijna) weer voorbij, en de dagelijkse beslommeringen zijn weer begonnen. Rinkelende wekkers, vroeg opstaan, pubers die hun bed niet uit kunnen komen, wasgoed, strijkgoed, boodschappen halen , het Achtuurjournaal en de Eurocrisis.
Gelukkig beleven we een heerlijke warme augustusweek, kunnen we nog steeds met blote benen naar buiten, een terrasje pikken in de zon, zomerfruit en ijsjes eten, en genieten van (stok) rozen, hortensia's en zonnebloemen in de tuin.  Daily life valt best wel mee ;-)
 
 
 
 
 
 
Houzz.com

27 augustus 2012


Pretty Pinterest
 

Een nieuwe bannerfoto bovenaan mijn blog. Gevonden op Pinterest , de populaire foto/prikbord site waar je naar hartelust foto's kunt pinnen. Pinterest telt bijna 12 miljoen gebruikers, er circuleren circa 32 miljoen foto's op de site, en 85% van de gebruikers is vrouw. Scheurde je een paar jaar geleden nog plaatjes uit tijdschriften , tegenwoordig is een simpele muisklik voldoende voor de aanmaak van een digitale knipselmap  ( pinboard).

Zeer inspirerend deze overweldigende hoeveelheid foto's, maar de vraag rijst natuurlijk, mag je zomaar ongevraagd foto's van anderen gebruiken? Pinterest heeft een wat vaag copyright beleid, en legt de verantwoordelijkheid vooral bij de gebruikers zelf neer. Een van de spelregels is dat je de bron/herkomst van de foto moet vermelden. Een nobel streven, maar niet altijd haalbaar, soms worden foto's zo vaak gepind dat de bron niet meer te achterhalen is. Ook als je geen Pinterest account hebt, kunnen je (blog)foto's toch op allerlei Pinterestboards gaan circuleren. Voorzie je foto's dus altijd van een logo of watermerkje, zodat ze herkenbaar en traceerbaar blijven.

21 augustus 2012

Brocante uit Frankrijk


Brocante uit Frankrijk


Struinen over de Franse brocantemarkten...... wat is het toch verslavend! De afgelopen weken hebben we weer veel markten bezocht en een aantal mooie spullen meegenomen. Nog steeds bezig met uitpakken, schoonmaken, fotograferen en updaten.
In september staat er nog een nieuw tripje op het programma, en daarna is het afgelopen met de pret, want werk, school, afspraken en vergaderingen beginnen weer.









15 augustus 2012

Franse potten

 


Franse Grèspotten


Meegenomen uit Frankrijk : Een partij prachtige grijze en zandkleurige grèspotten. Ze staan al in de webshop. Nog geen tijd gehad om alle andere brocantespullen te fotograferen, maar dat gaat deze week gebeuren. Nu eerst de koffers uitpakken, opruimen, wassen, strijken, boodschappen halen, mailen, bestellingen versturen en naar de tandarts met een afgebroken vulling. Het zen vakantiegevoel is even ver te zoeken ;-)

Nog een weetje : Grèspotten worden gemaakt van Franse grèsklei  (steengoedklei), en gebakken onder zeer hoge temperaturen waardoor ze niet poreus zijn.
Bestellen?  Wees dan snel klik want grèspotten zijn erg gewild.

13 augustus 2012

 

Vakantie Frankrijk


Gisteren weer thuisgekomen van een paar heerlijke vakantieweken in Frankrijk.Volop genoten van het warme zonnige weer, van pittoreske dorpjes , groene heuvels, bossen, meren , rivieren en kastelen. Via de Champagnestreek, Bourgondië, en de Auvergne naar de Loire gereden, we hebben weer veel gezien en gedaan. Natuurlijk ook een aantal brocantemarkten bezocht en veel mooie spullen meegenomen! Foto's volgen, nu eerst even alles uitladen en opruimen!