Room 17

Room 17

23 november 2012

Seizoen en Stijl route

 
 
Binnenkijken in Ochten
 
Gisteren waren we in Ochten om de inspiratietocht van "Seizoen en Stijl" te volgen. We begonnen in de prachtige winkel en vervolgens bezochten we de vier binnenkijkhuizen op verschillende locaties in het dorp.  Het was een ontzettend leuke en inspirerende dag, na afloop waren we helemaal in trance van alle mooie dingen die we hadden gezien. Stoere landelijke interieurs, sfeervolle stijlkamers, en prachtige groendecoraties. De ( perfect georganiseerde) tocht is een absolute aanrader voor iedereen die van stoer ,landelijk sober en chique houdt. Vandaag tot 20.00 en morgen van 10.00 tot 16.00 /www.seizoenenstijl.nl
 
 
Het was lastig om foto's te maken, er waren veel mensen in de winkel, en in de privé binnenkijkhuizen voel je je toch een beetje beschroomd als je met je camera loopt te zwaaien. Toch een kleine impressie van al het moois.












20 november 2012

 
 
Nieuwe Lamp
 
 
Lamplicht.....wat is het toch lastig om een goede foto te maken van een brandende lamp. Voordat je het weet kleurt de foto rood, roze of oranje. Zwart en grijs zijn ook al van die moeilijke tinten, met een beetje pech lijken ze groen of blauw op de foto. Onlangs heb ik zitten stoeien met de grijze achtergrondkleur in mijn webshop, maar dat was geen succes. Op de ene pc kwamen de kleuren perfect in beeld maar op andere pc's totaal niet. De spiegel (zwart) en de lamp (vergrijsd eikenhout) zijn nieuwe aankopen voor webshop , ik hoop dat ze in deze blogpost een beetje redelijk in beeld komen ;-)
 


16 november 2012

3D

 
 
Driedimensionaal
 
 
Je eigen vaas, kandelaar of kapstok uitprinten met een printapparaat.
Nee, niet op papier maar als driedimensionaal (gebruiks)voorwerp. Deze verbluffende techniek is al vele jaren bruikbaar in de medische wetenschap, architectuur en filmindustrie en ligt nu ook binnen handbereik van de consument. Hoe werkt het? Met een digitale schets en met behulp van gips, metaal, keramiek, of polyester maakt een 3d printer elk object in fysieke vorm. Stel je voor, een zelf ontworpen kandelaar die in een handomdraai uit je eigen 3D printer rolt! Of een prachtige Jeanne d'Arc Living cloche van zwart metaal..........Het is bijna niet te geloven !
De verwachting is dat we over pakweg een jaar of tien, allemaal een 3 D printer in huis zullen  hebben waarmee we meubilair, sieraden, speelgoed, servies, schoenen en nog tal van andere voorwerpen kunnen maken. Toekomstmuziek? Nee hoor. De eerste 3d printers zijn al te koop bij de B.ijenkorf.
 
 
 
 
 


 
Niet geprint maar gekocht op de brocantemarkt ;-)
 

12 november 2012

Opruiming

 
 
Uitverkoop
 

In de herfstvakantie de zolder opgeruimd, en vandaag de spullen op Marktplaats gezet. Overtollige huisraad, restanten uit de webwinkel, en een paar leuke kerstdecoraties. Neem gerust een kijkje, misschien zit er nog een Sint of Kerst cadeautje voor je bij.

             http://verkopers.marktplaats.nl/11220815  

               Hieronder alvast een kleine selectie.






9 november 2012

November

 
 
November
 
Niet mijn favoriete maand.....te grijs, te guur, en te grillig. Bomen die kaal worden, mist en vorst. Om vier uur 's middags begint het  al te schemeren, en soms blijft  het dagenlang somber en bewolkt. Gelukkig zorgen kaarslicht en lampen voor sfeer en gezelligheid in huis.
Een heel fijn weekend allemaal! 
 
 
 
 


5 november 2012

Stoere kelims

Foto Intra Muros
 
 
Kelim
 
 
Stoere kelimstoffen, wat staan ze toch prachtig bij de landelijke woonstijl van nu. Kruiklampen, houten schalen, vergrijsde kasten, combineer het met een paar mooie kelimkussens en je hebt meteen een warme sfeervolle uitstraling. Kelims worden gemaakt van schapen en kamelenwol en komen uit Turkije, Marokko, Afghanistan en Pakistan. Ze hebben vaak felle kleuren en drukke geometrische prints, maar er zijn ook kelims in prachtige vale tinten zoals steenrood, zand, beige, en lever. De laatste tijd zie je ze weer voorzichtig opduiken in het interieur, en dat is geen wonder, want ze zijn een prachtige aanwinst in een landelijk interieur: Authentiek, stoer en tijdloos. Zelf heb ik nog een paar kelimkussens op zolder liggen, ooit gekocht in de periode "donker koloniaal teak" ,  maar toen Rivièra Maison en "wit wonen" een hype werden verdwenen ze rigoureus in een kartonnen doos naar zolder.  Ik denk dat ik ze maar weer eens tevoorschijn ga halen. 
 
 
 





 
           Foto 2  In de Nije Poorte  Foto 3 Antiek en Interieur Bij ons Thuis  Foto 3 Alles Brocante