Room 17

Room 17

27 januari 2013

Ernstig


Ernstig Bericht


Privé berichten staan doorgaans niet op mijn blog, maar helaas moet ik vandaag een ernstig bericht posten. Gisteren heeft mijn man een zwaar hartinfarct gehad ( totaal onverwacht). Hij ligt in kritieke toestand op de intensive care. De komende tijd kan ik geen blogberichten posten, de webwinkel is bereikbaar, mailberichten en bestellingen worden met vertraging verstuurd.

22 januari 2013

Nomaden

   


  New Nomads


Nomadentrends in het interieur? Volgens trendwatcher Lidewij Edelkoort gaan we vanaf 2014 een trend  tegemoet waarin het thema "Nomadism" centraal staat. Vervaagde kleuren, etnische invloeden , woestijntinten, beige, off white, maar ook grijs ,blauw, saffraan en steenrood. Doorleefde materialen met barsten en scheuren, warm hout, mohair, wol en linnen. Lidewij Edelkoort is 's werelds meest beroemde forecaster, haar visies zijn gebaseerd op signalen uit de maatschappij, analyses en intuïtie . "Nomadism" is een trend die voortvloeit uit onze draadloze digitale wereld, waarin we communiceren met smartphones en tablets, en waarin vaste werk en verblijfsplekken steeds onbelangrijker zijn . Anno 2013 zijn we verworden tot moderne nomaden, we zijn anywhere, anytime , anyplace en dat is van invloed op onze leefstijl.

In de webshop zijn een paar items binnengekomen met een vleugje nomadstyle: Kelimkussens, stenen kruiken, en stoere gistflessen.Neem gerust een kijkje:   klik

Geïnteresseerd in Lidewij's visie? Lees dan onderstaande tekst, of ga naar www.edelkoort.com
 



Nomadism

now that our smartphones and tablets and pocketbooks
have made us wireless and have set us free
we are able to work everywhere and anytime we want.
as a result we no longer need a desk or an office
and are able to completely reinvent our existence.
borders of work time and leisure time have faded
as we decided on our own timetables and priorities.
we are free to roam and wander…
under this influence we will again become nomadic
and are without knowing it going back to the beginning
of mankind when our species would roam
and wander living from hunting and gathering.
fashion will therefore become nomadic and go on
the road for inspirations from all itinerant tribes
and migrant movements in history;
from the first pilgrims and pioneers to
the most recent urban nomads,
from the first adventures to the contemporary campers
and from the historical migrants to the futuristic mind travellers

Lidewij Edelkoort.

16 januari 2013

Winterpakketten


Foto Pinterest

Winterpakketten


Terwijl half Nederland door de sneeuw ploetert, is er bij ons in het Noorden geen vlokje gevallen. De wegen zijn schoon, dus geen geglibber en geglij, en dat komt goed uit want vanmiddag moet ik weer een paar pakketten naar het postkantoor brengen.  Niet mijn meest favoriete bezigheid, pakketten sjouwen en versturen, maar als je een webwinkel hebt hoort het er nu eenmaal bij. Gisteren bijna drie uur bezig geweest om een bestelling in te pakken voor een antiekwinkel in Engeland. Vier grote dozen die naar Kent moeten , mijn bijkeuken lag bezaaid met karton, noppenfolie, taperollen en adresstickers. Vanmiddag gaan de pakketten naar het TNT Business Point, en ik hoop dat alles goed aankomt. Altijd weer spannend om bestellingen naar het buitenland te versturen. Een tijdje geleden moesten er een paar pakketten naar New York, een dag later raasde orkaan Sandy over de VS, maar gelukkig kwam alle pakjes ( twee weken later) keurig aan.



12 januari 2013

Winter



Winter

Een dun sneeuwlaagje en een koud januarizonnetje. Na een paar zachte weken deelt de winter opnieuw een speldenprik uit. Mijn schoonmoeder (75) is gisteren op de dolle pof naar Thailand vertrokken om een maandje te gaan backpacken ( gymschoenen en vriendin van 74 meegenomen).
Zon, zee en strand, heerlijk, dat zou ik ook wel willen. Zoveel leuker dan worstelen met handschoenen, sjaals, en ruitenkrabbers. Januari is nog maar net begonnen dus voorlopig zal het nog wel even blijven winteren.  Heb hier in huis de waxinelichtjes maar weer eens aangestoken en de cv een graadje hoger gezet.




7 januari 2013

Bloggerprobleem

 

Bloggerprobleem


Sinds gisteren kan ik geen foto's meer op mijn blog plaatsen, zodra het witte uploadveld in beeld komt kan ik de mappen/bestanden niet meer openen. Kwam er na enig speurwerk achter dat Internet Explorer de boosdoener is, dus overgestapt naar Firefox, en daarmee kan ik gelukkig weer foto's uploaden.
Dan nog even een verzoekje aan bloggers die de woordverificatie gebruiken, het invullen van de code is nogal omslachtig, en op sommige blogs kan ik geen berichtje achterlaten. Uitschakelen is handiger!

Zo, dan nu nog een beetje wooninspiratie. Foto bovenaan: Stalen deuren met glas, je ziet ze steeds vaker de laatste tijd. Stijlvolle blikvangers die goed in strakke en landelijke interieurs passen. Stoer, industrieel, maar ook rank en elegant. Helaas hangt er een stevig prijskaartje aan, dus voorlopig blijft het bij plaatjes kijken :-)
Fijne week allemaal!




Foto's 1 en 2  Pinterest
Foto 3 :Voorhaven 7

3 januari 2013

 
 
Januari
 
 
Het nieuwe jaar is begonnen, trendwatchers, astrologen en meteorologen slaan ons om de oren met allerlei voorspellingen. In februari gaat het stevig winteren, het voorjaar wordt zacht en de zomer nat. Petrol en oker worden de nieuwe woonkleuren, wit en grijs blijven populair, katoen en linnen zijn sterk in opmars. Stoere materialen zoals hout, beton en zink gaan een belangrijke rol spelen, evenals glas en staal. Vintage blijft hip, sober aardewerk wordt hot en we halen de natuur in huis. Grote takken, stronken, en bloesems gecombineerd  met robuuste schalen en potten. 
Kortom, er zijn op interieurgebied weer veel leuke dingen in aantocht. 
Heb alvast een paar trendy items in huis gehaald.