Room 17

Room 17

30 april 2014

Brocante trip



Brocante Trip

Weer terug uit Frankrijk en mooie brocantespullen meegenomen. We hadden maar een paar dagen en helaas te weinig tijd om van de omgeving te genieten. Bovendien was het koud en nat ( 10 graden!), dus in sneltreinvaart met onze paraplu's langs de krijtrotsen in Le Treport gewandeld, en tijdens een droog moment nog even op een bankje aan de Baie de Somme gezeten. Daarna een uurtje gewinkeld bij Maison du Monde en Galeries Lafayette en de volgende ochtend ( vijf uur ) met een slaperig hoofd en bolderkar naar de brocantemarkt. Eind deze week staan de eerste spullen in de webshop.
Foto's van internet geplukt want het was te somber en te nat om mooie plaatjes te schieten.

24 april 2014

Franse brocantes

                                                                                                            
 
              Foto Pinterest

Franse Brocantes
Het brocanteseizoen is in alle hevigheid losgebarsten, dus de komende maanden ben ik weer regelmatig in Frankrijk te vinden. Heb een nieuwe canvas bolderkar aangeschaft en ben benieuwd of hij me bevalt. Het blijft lastig dat zeulen en sjouwen op een brocantemarkt: Hobbelige straatkeien, hoge stoepranden en de auto die kilometers verderop geparkeerd staat. Heb altijd zere voeten en lamme armen, en ben helemaal gevloerd na een dagje brocante. 
Ook bezig om mijn Frans een beetje op te frissen, heb zes luistercd's in mijn auto en probeer tijdens het rijden flink te oefenen. Moet eerlijk bekennen dat ik liever naar een cd van Norah Jones of Simply Red luister want de Franse taal blijft lastig. Op mijn ( vergeelde) cijferlijst prijkt een 7 voor Frans en ooit deed ik nog een tweejarige cursus maar helaas is er weinig blijven hangen.
Gelukkig hoef je op een brocantemarkt geen ingewikkelde conversaties te voeren,  c'est combien síl vous plaît is de meest prangende vraag die je kunt stellen, en met een spontane Hollandse glimlach kom je natuurlijk een heel eind ;-)
Binnenkort dus weer verse aanvoer in de webwinkel.
Meer lezen over brocantetochten in Frankrijk? 
Klik dan  in de zijbalk op de labels Brocante België en Brocante Frankrijk.

18 april 2014

Tuinklus


Tuinklus en Pasen

Na maanden ploeteren is de zijkant van de tuin weer gereed. Ruim 30 vierkante meter bruine klimop verwijderd ( wat een klus!) en daarna grind gestort. Een big bag van 1000 kilo bleek niet voldoende om alles op te vullen, dus sjeesde ik met mijn autootje tig keer heen en weer om de resterende 40 grindzakken op te halen. De klus is nu geklaard en mijn nieuwe tuintafel  heeft een ereplekje op het grind gekregen. Nu nog mijn ligstoel van zolder halen, want volgens mijn haptonoom ben ik dringend aan rust toe. Hoop dat het een zonnig en warm Paasweekend wordt!


9 april 2014

 
New Arrivals
 
 
Nieuwe spullen ingekocht voor de webshop.
Na een lange rit ( bijna 700 km) alles uitgepakt en non stop foto's gemaakt. Tot in de late uurtjes achter mijn laptop gezeten om alles te prijzen en te uploaden. Flink opgeschoten, maar geen gehad tijd om te koken, te wassen en te strijken.
Heb vandaag dus een lege koelkast, een overvolle wasmand en.......
een gevulde webshop ;-)
Klik voor de New Arrivals:  Room 17