Room 17

Room 17

22 november 2014

Brocante bontjas


Brocante bontjas

Brrrr....gisteren de eerste koude novembernacht met vorst aan de grond. Voor mij even flink wennen want ik ben een "mooi weer mens" en gedij het beste bij een temperatuur van 21 graden. Toen ik gisterochtend mijn autoruiten stond te krabben moest ik even terugdenken aan een grappig voorval op de Franse brocantemarkt. Volgens Météo France zou het een zonnig najaarsweekend worden, dus besloten we om op de dolle pof richting Parijs en Amiens te rijden en een paar brocantes te bezoeken. Toen we aankwamen was het 23 graden, maar de volgende dag zakte de temperatuur plotseling naar 9 graden! In mijn dunne zomerjas en met blote voeten in mijn schoenen liep ik om 7 uur 's ochtends over de brocantemarkt, en na een half uur klappertanden besloot ik op zoek te gaan naar een dikke trui en een paar sokken. Niet zo eenvoudig want de brocantekramen waren gevuld met frivole kanten hemdjes en antieke korsetten uit 1900. Na flink wat heen en weer gesjouw ontdekte ik een rek met tweedehands kleding. Helemaal vooraan hing een sjofele tas en daarachter......een grote zachte bontjas!  Geen moment geaarzeld, 5 euro betaald ( nepbont), en de jas onmiddellijk aangetrokken. De rest van de dag struinde ik als een dikke teddybeer met mijn bolderkar over de markt.
Het zag er een beetje mallotig uit maar ik had het heerlijk warm :-)

    De Franse brocante jas....

15 november 2014

Prettig weekend?Prettig weekend

Het is weer weekend. Maar het weekend en het weduwschap zijn niet zo'n geslaagde combinatie. De ene keer geniet ik (dankzij mijn fijne vriendenkring) van gezellige uitjes en etentjes, de andere keer zit ik in mijn eentje te somberen en kijk ik met een half oog op de klok reikhalzend uit naar de maandagochtend.
De zaterdagavonden waarop mijn lief een wijntje opentrok en de heerlijke zondagen waarop we samen met een kop koffie aan de keukentafel zaten te kletsen zijn passé.
Wakker worden in een leeg bed blijft onwennig , maar ach even doorbijten want met een smartphone, Ipad en NRC Next app op m'n kussen ligt de wereld in mijn armen toch? Ik val in slaap met Chris de Burgh op Spotify (Lady in Red), Jeroen Pauw ( herhaling Late Night Show) en de zwoele bluesmuziek van de hoogbejaarde BB King op You Tube. Als ik in het holst van de nacht wakker wordt ( al anderhalf jaar een verstoorde nachtrust) google ik George Clooney tevoorschijn of surf ik naar de glooiende heuvels van de Franse Bourgogne, en met een beetje geluk dommel ik dan weer vanzelf in slaap.
's Ochtends zijn er geen warme knuffels meer, maar als de kat op mijn bed springt, de cappuccino uit de Senseo druppelt en Buienradar droog en zonnig herfstweer voorspelt is het weekend heus zo beroerd nog niet.
Als weduwe moet je jezelf elke dag weer een flinke portie moed inspreken en erg je best doen om de chaos en wanhoop in je hoofd in toom houden. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar regelmatig leuke dingen ondernemen. Ook al kom je na ieder uitje weer thuis in een leeg huis....
Dit weekend ga ik mezelf maar eens verwennen met een antracietgrijs winterjurkje van Esprit, en een paar hippe zwarte laarzen. Zondag naar lieve vrienden om de nieuwe plannen die in mijn hoofd rondborrelen te bespreken, en tussen de bedrijven door nog even appen met vriendin A. want de nieuwe film Samba ( met Omar Sy/Intouchables) is deze week in première gegaan, hoog tijd dus voor een bioscoop bezoek. Een prettig weekend allemaal.

8 november 2014

New Arrivals


New Arrivals


November is begonnen...
Tijd om het weer extra sfeervol en gezellig te maken in huis.
In de webshop staan een aantal nieuwe items, stoer, robuust en landelijk. 
Neem een kijkje : Room 17

1 november 2014

November


November

Een prachtige novemberdag met (na) zomerse temperaturen !
Ik was van plan om vandaag een boswandeling maken en lekker te luieren op een zonnig terras, maar helaas, alle vrienden en vriendinnen waren bezet. Geen zin om in mijn eentje op stap te gaan dus mijn kluskleren aangetrokken, en een aantal klusjes in en om het huis gedaan. Op de ladder gestaan, vier regenpijpen geschilderd, twee raamkozijnen geschuurd, en een  flinke lading herfstbladeren bij elkaar geharkt.
Na afloop nog even een paar foto's gemaakt van de boerensloot en de straat voor mijn huis. Het is er bijna net zo mooi als in het bos ;-))