Room 17

Room 17

22 november 2014

Brocante bontjas


Brocante bontjas

Brrrr....gisteren de eerste koude novembernacht met vorst aan de grond. Voor mij even flink wennen want ik ben een "mooi weer mens" en gedij het beste bij een temperatuur van 21 graden. Toen ik gisterochtend mijn autoruiten stond te krabben moest ik even terugdenken aan een grappig voorval op de Franse brocantemarkt. Volgens Météo France zou het een zonnig najaarsweekend worden, dus besloten we om op de dolle pof richting Parijs en Amiens te rijden en een paar brocantes te bezoeken. Toen we aankwamen was het 23 graden, maar de volgende dag zakte de temperatuur plotseling naar 9 graden! In mijn dunne zomerjas en met blote voeten in mijn schoenen liep ik om 7 uur 's ochtends over de brocantemarkt, en na een half uur klappertanden besloot ik op zoek te gaan naar een dikke trui en een paar sokken. Niet zo eenvoudig want de brocantekramen waren gevuld met frivole kanten hemdjes en antieke korsetten uit 1900. Na flink wat heen en weer gesjouw ontdekte ik een rek met tweedehands kleding. Helemaal vooraan hing een sjofele tas en daarachter......een grote zachte bontjas!  Geen moment geaarzeld, 5 euro betaald ( nepbont), en de jas onmiddellijk aangetrokken. De rest van de dag struinde ik als een dikke teddybeer met mijn bolderkar over de markt.
Het zag er een beetje mallotig uit maar ik had het heerlijk warm :-)

    De Franse brocante jas....

15 november 2014

Prettig weekend?


                                          

Prettig weekend

Weduwe & weekend. Het blijft een lastige combinatie. De ene keer zijn er gezellige uitjes en etentjes met lieve vriendinnen, de andere keer zit ik in mijn eentje te somberen en kijk ik reikhalzend uit naar de maandagochtend. De zaterdagavonden waarop mijn lief een wijntje opentrok en de heerlijke zondagen waarop we samen met een kop koffie aan de keukentafel zaten te kletsen zijn passé. Wakker worden in een leeg bed met slechts een Ipad en een paar verdwaalde boeken en kranten........ In slaap vallen met Chris de Burgh (Lady in Red), de bluesmuziek van BB King of de Late Night Show van Jeroen Pauw. In het holst van de nacht wakker worden ( al anderhalf jaar een verstoorde nachtrust) en dan de oogverblindende glimlach en grijze haren van George Clooney tevoorschijn googelen of de glooiende heuvels van de Franse Bourgogne. Met een beetje geluk dommel ik dan weer in slaap. 's Ochtends geen warme knuffels meer, maar als de kat op mijn bed springt, de cappuccino uit de Senseo druppelt en Buienradar droog en zonnig herfstweer voorspelt, ach...dan is het weekend heus zo beroerd nog niet. Als weduwe moet je jezelf elke dag weer een flinke portie moed inspreken en erg je best doen om de chaos en wanhoop in je hoofd in toom houden. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar jezelf weer fris en fruitig bij elkaar rapen en leuke dingen ondernemen. Ook al is het frustrerend on na ieder uitje weer in een leeg huis thuis te komen. Dit weekend ga ik mezelf maar eens verwennen met een antracietgrijs winterjurkje van Esprit en een paar hippe zwarte laarzen. Zaterdag naar lieve vrienden om de nieuwe plannen die in mijn hoofd rond borrelen te bespreken, en zondag met een vriendin naar de nieuwe film van Omar Sy. Een prettig weekend allemaal!

8 november 2014

New Arrivals


New Arrivals


November is begonnen...
Tijd om het weer extra sfeervol en gezellig te maken in huis.
In de webshop staan een aantal nieuwe items, stoer, robuust en landelijk. 
Neem een kijkje : Room 17





1 november 2014

November


November

Een prachtige novemberdag met (na) zomerse temperaturen !
Ik was van plan om vandaag een boswandeling maken en lekker te luieren op een zonnig terras, maar helaas, alle vrienden en vriendinnen waren bezet. Geen zin om in mijn eentje op stap te gaan dus mijn kluskleren aangetrokken, en een aantal klusjes in en om het huis gedaan. Op de ladder gestaan, vier regenpijpen geschilderd, twee raamkozijnen geschuurd, en een  flinke lading herfstbladeren bij elkaar geharkt.
Na afloop nog even een paar foto's gemaakt van de boerensloot en de straat voor mijn huis. Het is er bijna net zo mooi als in het bos ;-))