Room 17

Room 17

27 februari 2015

Alweer een klus

 
Schilderklus


Het huis moet geschilderd worden. Een flinke klus waar ik totaal geen zin in heb. 20 raamkozijnen, 1 grote erker, 1 kleine erker, 8 luiken, een voordeur, tuindeur, een paar buitendeuren, een dakkapel, en een luifel . Boei en dakoverstek moeten ook gedaan worden. De luiken en de voordeur kan ik zelf doen, het overige schilderwerk moet ik uitbesteden. Diverse offertes aangevraagd ( prijzig! ) en nagedacht over de kleur.

Toen we het huis lieten bouwen kozen we voor grachtengroen (de geijkte kleur die zo goed bij dit type huis past) maar een paar jaar geleden schilderde ik de voordeur en de luiken grijs. Nooit echt content mee geweest want grijs is een lastige (buiten)kleur. Op een bewolkte dag neigt het naar blauw, op een zonnige dag naar groen. Bovendien heeft de grijze kleur geen krachtige uitstraling en ziet het huis er vooral in de winter periode ( kale tuin, kale bomen) een beetje saai en flets uit. Weer terug naar grachtengroen of kiezen voor een opvallende en krachtige grijstint? Wat vinden jullie? 

PS: De vorige klus ( “NIeuw Plan”) is bijna klaar.





18 februari 2015

Breathe in breathe out

Foto:Pinterest

Breathe In Breathe Out

Drukke tijden en nieuwe uitdagingen in werk en privéleven. Afgelopen december werd ik benaderd door RTL met de vraag of ik mee wilde werken aan een tv woonprogramma, en vorige week belde Wonen & Co met het verzoek om wooncolleges te geven op de woonbeurs in Groningen.  Superleuke aanbiedingen die ik qua timing helaas niet kan combineren met mijn onderwijsbaan. Prioriteiten stellen dus en mijn energiebalans op peil houden, en dat is best lastig als je een bezige bij bent en moeilijk stil kunt zitten.
Gelukkig was ik wel in de gelegenheid om mee te werken aan de Ariadne Brocante Special. Geen binnenkijker maar een kleine bijdrage aan een bescheiden item. Benieuwd hoe dat er uit gaat zien.

7 februari 2015

Trips en Tips


Voorpret

Amper februari en nu al weer zin in Frankrijk. Nog geen reispartner gevonden voor de komende trips, maar dat gaat hopelijk nog lukken. Op Pinterest vond ik een paar leuke inspiratiefoto's en daar maakte ik deze Franse sfeercollage van. Voorpret!
Ook maakte ik een nieuwe pagina voor de Room 17 website : Trips en Tips  
Een gebundelde versie van mijn blog/brocante posten maar dan in een nieuw jasje gestoken. Flink zitten stoeien met tekstbreedtes, foto's en html codes, nog steeds niet tevreden maar na 134 correcties en een fikse rsi schouderpijn geef ik het op: Trips & Tips