Room 17

Room 17

23 september 2016

Couleur Locale





Couleure Locale

Nog even nagenieten van de Provence en mijn 549 vakantiefoto's. 
Nu het in Nederland flink nazomert blijft de mediterrane sfeer extra lang in mijn hoofd hangen. Menigeen is alweer gefocust op de herfst, maar ik moet er nog even niet aan denken. Liep gisteren spontaan de Action weer uit toen ik de kerstspullen zag liggen. 
Nee, dan de Vaucluse! Heerlijk zwoel en warm, ruisende olijfbomen, statige cipressen, vijgen die spontaan voor je voeten vallen en wijngaarden met volrijpe druiven. Toch een stuk exotischer dan goudrenetten en winterwortels  ;-). Ook de Provençaalse kleuren waren een lust voor het oog. Rode, roze en gele huizen, pastelkleurige luiken, steenrode tuiles canal daken. Mijn camera maakte overuren. Onderstaande foto's zijn gemaakt in Roussillon, Bedoin, Vénasque en Gordes. 
Kijk mee en geniet.... 

















21 september 2016

Provence



Provence

Weer terug van een heerlijke vakantie in de Provence. Genoten van het zonnige weer, de wijngaarden, olijfbomen, de streekmarkten en de brocantes. Gelogeerd in een sfeervolle gîte (www.leventdetoile.nl) aan de voet van de Mont Ventoux waar gastvrouw Helena Jurriëns met veel verve haar twee gîtes en gastenkamers runt. Alle kamers en gîtes zijn ingericht in brocante stijl, er is een veranda en vanaf het zembad (en je ligbed) heb je een fantastisch uitzicht over de de Mont Ventoux. Het beroemde Isle sur la Sorgue ( antiek walhalla) ligt op een half uurtje rijden en in de zomerperiode worden er overal in de regio brocantes gehouden. Ook de Provençaalse markten zijn een aanrader. Verrukkelijke olijven, vijgen, kruiden, tapenades en de bedwelmende geur van lavendel en Savon de Marseille. Tips over de brocantes volgen in een volgende blogpost. Nu eerst mijn koffer uitpakken, het gras maaien, en de achterstallige administratie bijwerken :-((