Room 17

Room 17

21 maart 2010

Cape Cod



Cape Cod


Uitgestrekte zandstranden, glooiende duinen, witte vuurtorens, en verweerde houten huizen. Cape Cod is het meest bekende schiereiland aan de Amerikaanse Oostkust en een geliefd vakantieoord voor jong en oud. Alhoewel de zomer in Nederland ( en ook in Cape Cod) nog ver in het verschiet ligt kan het geen kwaad om alvast een beetje te mijmeren over zon, zee, strand, en (vakantie) huizen. Cape Cod staat bekend om zijn Colonial Style architectuur: Houten huizen met steile zadeldaken,en symmetrische voorgevels. Rond 1700 waren ze nog vrij eenvoudig van opzet, in de 20ste eeuw werden ze verrijkt met erkers, dakkapellen en luiken. Bij ons in Nederland zul je de Cape Cod stijl niet snel aantreffen, Colonial huizen worden hier slechts mondjesmaat gebouwd, en dat is jammer, want een echte Colonial is een lust voor het oog. In Friesland vind je sinds kort Hampton Court , een mooie buitenplaats met villa's in Colonial Style. Kijk eens op de blog : www.hamptonvillas.blogspot.com








Nantucket Island ( even ten zuiden van Cape Cod ) is een exclusief oord voor the rich and famous. Hier vechten puissant rijke Amerikanen om de mooiste villa's en strandhuizen ( gemiddelde prijs 2 miljoen dollar) en de beste ligplaatsen in de haven.


Voor wie zich geen luxe strandvilla kan permitteren: Een authentieke fishermans shack in vergrijsde Cape Cod stijl.
 



Colonial Style villa's in het wuivende gras. Het verschil ? De bovenste villa's zijn te vinden op Long Island, de onderste in Friesland!



Foto’s: Cape Cod Real Estate/flickr.com /Hamptonvilla’s






12 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Zucht....wat is dit genieten zeg! Ik vind het een prachtige stijl! Volgens mij heeft in de Ariadne eens een huis gestaan, gelegen aan het IJsselmeer, wat hier ook wel weg van heeft. Dat vond ik ook zo mooi! Soms zou je willen dat je ergens anders geboren was ha ha, maar gelukkig kan ik heel erg genieten van wat ik heb...in de kleine dingen zit het echte geluk!

Fijne zondag Henny! Lieve groet, Ingrid

Mayflower zei

Ohhh....wat hou ik van deze stijl, je heb het al eens eerder laten zien, maar hier krijg je toch nooit geen genoeg van. Jammer dat er hier in Nederland te weinig van dit soort huizen worden gebouwd, al moet ik er wel bij zeggen dat ik de bouwstijl van de huizen tegenwoordig toch weer mooier ga vinden omdat er steeds meer huizen met een knipoog naar vroeger worden gebouwd, zoals de notariswoningen e.d.
Fijne zondag en een lieve groet, Mea

Lynda zei

poehhhhhhhhhh als ik dan al weg zou moeten uit nederland, zet me daar dan maar neer...wat een sfeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!! geweldig!!! Jaloersmakend mooi!;)

groetjes
Lynda

vosges paris zei

zo dat is genieten, wat een mooie foto's en diti verhaal.. ik ga eens kijken op dat blog
groetjes desiree

maisonamy zei

Och prachtig he ?
Heerlijk toch? even wegdromen bij zoveel moois
Cape Cod ...het staat op mn kast geschreven ,manlief zei al :waar slaat dat nou op ?
Nergens op
Ik vindt dat gewoon zo leuk dat Cape Cod ,het heeft iets ...hhihihi

Ilse zei

pffff doe mij maar een villa in long island .....kwijl kwijl ......

Greet zei

Hennie,
Ik hou ook enorm veel van de Colonial Style! In België zie je toch hier en daar al deze stijl opduiken hoor.
Ja ik vind de Hampton Villas heel mooi!
xx
Greet

The Spirit of Abundance zei

Hoi Hennie,

Wat ben ik blij dat ik jouw mooie blog heb gevonden :)! Ben helemaal weg van deze stijl!! Cape Cod, The Hamptons, Nantucket .... *zucht*


Groetjes,
Nona

Bo Butiek zei

Soms moet je iets te dromen hebben...

manon 21 zei

j'ai passé des vacances de rêve sur cette ile de Nantucket.
belle ballade chez toi.

manon

Evert Schermerhorn zei

Beste Hennie,

Wat een prachtig stuk over Cape Cod en Nantucket, met fraaie foto's. Erg leuk om onze villa's daar in te zien, hartelijk dank.
Groeten,

Evert Schermerhorn
Hampton Villas

Gaëlle zei

Prachtige huizen !

Ga eens even een kijkje nemen op mijn blog:
Decoration'TillTheEnd, Heb daar een paar foto's van Glaveston, een eiland in Texas vol mijn Coloniale huizen.

XoXo
G.
http://decorationtilltheend.blogspot.com