Room 17

Room 17

4 juli 2010


Zweden


Vandaag een blogpost over zon, zee en strand. Een beetje verkoeling kunnen we wel gebruiken met dit warme weer, dus ik ben even in mijn vakantiealbum gedoken en heb wat foto's over Zweden opgezocht. Vorig jaar was ik voor het eerst in Zweden. Altijd gedacht dat het een saai land zou zijn ( meren, muggen en bomen), maar niets is minder waar. Zweden heeft alles wat een (vakantie) mens zich maar kan wensen. Rust, ruimte en een prachtige natuur. Geen files, geen Vinexwijken, geen schuttingen, maar glinsterende meren, bruisende beken en een betoverende kust. Wie via Göteborg of Stockholm naar de scherenkust reist, stapt rechtstreeks het vakantieparadijs binnen : Kristalhelder water, duizenden groene eilanden, pittoreske vissersdorpjes, en kleurrijke huizen met veranda's. Dobberende (zeil) bootjes zover het oog reikt. Geen gestres in de file naar Zandvoort aan Zee, maar gewoon via het rustieke Pipi Langkous straatje naar het water . Wie een dagje gaat varen wandelt eerst nog even het bos in om bessen en bramen te plukken en koerst daarna met een goedgevulde picknickmand naar een onbewoond eiland. Zonnen, zwemmen, luieren, en het nieuwste boek van Stieg Larsson binnen handbereik. De kinderen vangen krabbetjes tussen de rotsen, en in de avond worden de vissen op het vuur geroosterd. Aan de dag komt geen eind want om elf uur is het nog steeds licht…………Ik denk dat ik maar ga emigreren :-)





Grote foto: Internet
Overige foto's uit eigen album

In de volgende blogpost : Zweedse wooninspiratie.
Een fijne zondag allemaal .














17 opmerkingen:

Claudia Leertouwer zei

Dat ziet er zeker waanzinnig uit!

Liefs Claudia

Willy zei

Dit is een mooi begin van de zondagmorgen. Ik ben net terug uit Zweden, maar als ik dit zie verlang ik er al weer naar terug.

Kim zei

Dat klinkt mij heel goed in de oren.
En de foto's spreken boekdelen.
Ik ben er nog nooit geweest, maar wil zeker nog een keer die kant op.

Groetjes van Kim

Jeanette zei

Hai Hennie,

Ik zie dat je je blog over Zweden hebt afgemaakt. Het ziet er erg mooi uit en nu krijg ik toch ook wel zin in de vakantie, ja moet nog even drie weken doorwerken. (Ik wil je nu via deze plek danken voor je enorme gastvrijheid gisteren en de gezellige tijd die we bij je hebben doorgebracht. Ook namens
Annamarie. In mijn volgende blogpost zal ik mijn dank in het groot nogmaals overbrengen.By the way, Sils Home was leuk en we hebben ook daar nog wat gekocht!

Fijne zondag,
Jeanette

Janny zei

Wat een mooie foto's, Hennie.
Ik denk eigenlijk hetzelfde als jij dacht: een beetje saai land. Bovendien houd ik toch wel van de Zuiderlijke leefstijl.
Maar nu ik deze foto's zie hmm....misschien moeten we toch ook eens die kant op.
Gelukkig vandaag weer iets koeler!
Liefs,
Janny

Unknown zei

Als ik al niet gek was op zweden zou ik het nu toch zeker worden.
Ze gebruiken ook van die fantastische kleuren.
Het is gewoon een geweldig land
groetjes van Romy

Dagi Mara zei

Ich träume schon länger von Schweden, leider hatte ich bis jetzt keine Gelegenheit gehabt dorthin zu fahren... Das muss sich ändern! :) Wunderschöne Bilder!
Grüße aus Deutschland!

lia zei

Ja, het lijkt me ook een heerlijk land.

fijne dag, lia

vosgesparis zei

dat klinkt allemaal heel aanlokkelijk... mischien eerst een wintervakantie en dan nog eens nadenken of je echt wilt emmigreren...

basiclabelSweden zei

De tip van desiree is nog niet zo gek, maar eerlijk is eerlijk ik vind de winters hier ook prachtig, tenminste echte winters.... Maar kan niet wachten tot je mijn kant op komt hoor :)

liefs uit Zweden

basiclabelSweden zei

Hahahah.. ik denk dat ze gewoon een andere blog is begonnen ;)

Home and Lifestyle zei

Je tekst heeft mij helemaal ingepakt...en wel zodanig dat een bezoek aan Zweden op mijn to-do-lijstje heel rap is gestegen! Dit klinkt niet een beetje goed, dit klinkt megagoed!

Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

Haikey love of living zei

Mooie foto's van Zweden. Ik ben heel benieuwd naar je volgende blog over zweedse wooninspiratie.

groetjes, Haikey

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Wat een geweldige Zweedse foto,s, je wilt bijna gelijk de boot er naar toe nemen.

Wat lijkt mij het een prachtig land, ik ben blij dat ik dit zo op deze manier een beetje kan proeven, en dan het simpele houten plankje, gewoon met touwen bevestigd en met van die prachtige rieten manden, dit ga ik even onthouden.

nu ga ik uitkijken naar het volgende bogbericht,

groetjes Pauline

Passione Helena zei

Wat een prachtige foto's Hennie!

Ik heb al vaker gehoord, dat het er prachtig moet zijn. Ook mijn voorkeur gaat uit naar het zuiden..alleen al om het weer. Maar als ik deze foto's zie...hmmm, en de rust die je beschrijft. Dan krijg ik toch wel een andere mening.

Bedankt voor het delen, ik heb ervan genoten.

Fijne week,
Liefs Helena

Unknown zei

kom IK logeren!!!!!:D

groetjes
Lynda

Pauline zei

Ja, leuk deze foto's. Wij hebben ook de kusten aan beide kanten gezien en ik vond die ook zo mooi. Zelfs de stranden van zuid Zweden zijn anders dan hier. Ik zou er zo willen wonen hoor. Grappig dat je ook precies hetzelfde vooroordeel had; ik dacht ook alleen maar aan muggen, meren en eindeloze bossen. De verrassing is dan nog groter.
Toen we terug waren zeiden we ook tegen elkaar dat een vakantie in Zweden met de onzekerheid van het weer ons toch meer trekt op dit moment dan de zon van Zuid Europa.
Liefs, Pauline