Room 17

Room 17

6 november 2011

Brocante luiken
Brocante luiken


Vandaag een paar sfeerfoto's van de oude Franse luiken die ik pasgeleden heb gekocht. Ze zaten onder het stof en de spinnenwebben, maar na een warm sopje waren ze weer lekker fris en schoon. Schuren en verven is niet nodig , want een beetje gehavend en verweerd hoort nu eenmaal bij oude brocante luiken. Vorige week heb ik de nieuwe kerstspullen voor de webwinkel gefotografeerd, en de luiken deden dienst als achtergronddecor, ideaal !
Kreeg tijdens het fotograferen trouwens z 'on loeizwaar luik op mijn hoofd. Een behoorlijke dreun, ben een paar uur zoet geweest met ijsblokjes en natte theedoeken, en heb nu een flinke buil op mijn voorhoofd, gelukkig begint hij een beetje te slinken.

 
24 opmerkingen:

It's me zei

Wat mooi allemaal.......hele fijne zondag ...liefs van mij...xxx...

Collie-Collie.com zei

Ai, dat doet zeer! Gelukkig is een buil wel binnen een week of twee verdwenen en ben je verder nog heel.

Ja, het voorzien van tekst of logo is bij mij ook een heel gehannes, elke keer is het "O, ja... het logo" en dan ben ik ook druk in Picasa bezig (net nog, hahaha). Als iemand een tip heeft hou ik me aanbevolen... kost best wel veel tijd. En voor jou helemaal, want jij maakt volgens mij nog véél meer foto's.

Fijne dag verder, groetjes Collie

Tanja zei

Het is niet zo moeilijk hoor, als je in Picasa bent,kies je onderaan je scherm voor exporteren dan kom je in een scherm waar je kunt kiezen voor watermerk. Helaas geen keuze met het lettertype maar wel staat op elke foto nu je naam/watermerk. Het scheelt heel veel tijd. Dit is de link met uitleg: http://picasa.google.com/support/bin/answer.py?hl=nl&answer=106193

Je foto's zijn weer heel mooi, geweldige kleuren.

Lieve groet
Tanja

Amanda Hill zei

Lovely!

Petra zei

Een beetje werk maar het staat wel mooi. Af en toe wilde ik dat ik iets handiger was en overstappen naar ander programma, want in Picasa loop je elke keer tegen dingen aan die niet kunnen, grr..

Groetjes Petra

Hannekie zei

wow en nog eens wow,,wat mooi. die luiken staan ook op mijn lijstje..heb er al een paar gezien maar heb nog even geen geld..hopen dat ze er straks nog zijn....ik gebruik zelf paint shop pro..een geweldig programma. je maakt dan een stempel en die gebruik je op elke foto weer...zeker de aanschaf waard...succes
liefs hannie

Mayflower zei

Wat een prachtige luiken Hennie, maar ze hebben nu wel hun stempel gedrukt....pfff...dat kwam hard aan.
Ik voorzie mij foto's ook van mijn naam in Picasa. Ik pak dan een vorige foto en druk op bewerken en tekst kopieëeren en bij de nieuwe foto's op tekst plakken.
Jammer dat iemand zonder vermelding jou foto's gebruikt. Ik ben de mijne ook al een paar keer tegen gekomen. Zelfs op Marktplaats toen iemand een luik van Riverdale wilde verkopen met mijn foto erbij.
Wens je nog een fijne zondag.
Lieve groet, Mea

De Lorelei Brocante. zei

Hee je werkt met Picasa ???
Als je de foto,s gemaakt hebt dan ga je ze importeren,daarna moet je ze Expoteren hé....
onderaan staat dan een regel of je een watermerk wilt/kunt toevoegen,(kijk maar even)
Daar tik je dan zelf even Room Seveteen in en dan kun je gewoon alles exporteren en komt dit op al je foto,s te staan.
Hoef je ook niet meer te veranderen tenzij je foto,s wilt maken zonder tekst dan haal je de naam hier weer even uit.
KLAAR.... handig ?? jaaaaa reuze handig !! haha..

Ik hoop dat je eruit komt zo anders hoor/zie ik het wel van je.

Groetjessss

Dicky Marie.

Net als Toen zei

De luiken zijn prachtig. Dat ze ook zwaar zijn heb jij helaas op een vervelende manier ondervonden. Hoop dat de buil snel weer weg is.
Liefs, Pauline

Miss M zei

Och, Hennie, je hebt nu zelf een soort van watermerk op je hoofd gekregen door de klap van de luiken :-) Oei, wat zal dat zeer hebben gedaan!
Met jouw vraag kan ik je helaas niet helpen, want ik weet er ook niet het fijne van af.
Je hebt mooie foto's gemaakt! Ga nu een kijkje nemen in je webshop!

Fijne zondag nog, liefs, Marjolijn.

Corine zei

Een pijnlijke ontmoeting met de kuilen ;)
Maar het is wel een beauty, dit set. Kan me helemaal voorstellen dat de kerstfoto's erg sfeervol zijn geworden!
Groeten, Corine(THUIS)

Met Brocant Label zei

Oh Hennie dat is geen pretje zo'n zwaar luik op je hoofd. Ik zet tegenwoordig ook mijn naam in de foto's ook die ik in de webwinkel heb staan. Ik had een keer een theekastje verkocht en die bood die klant een paar maanden later aan op MP met mijn eigen foto (gemaakt in mijn woonkamer) !!! Terwijl ik er ook mee adverteerde met de normale prijs. Bizar toch, ik heb haar toen gewoon gebeld en ze heeft hem verwijdert. Maar goed je plaatjes zijn prachtig. Ik heb ook 2 hele mooie grijze luiken op de kop getikt maar nog niks mee gedaan. Komen nog wel een keer voorbij.

Lieve groet,
Yvonne

natuurlijk groen en doen zei

Wat een prachtige foto's heb je toch weer ,en ik kan goed begrijpen dat je daar je "handtekening" op wilt

groetjes Bep

Home and Lifestyle zei

Wat een mooie luiken Hennie, ik hoop overigens dat je de klap inmiddels een beetje te boven bent!!

Mijn foto's voorzie ik al heel lang van een watermerk, ik deed dat altijd stuk voor stuk, maar ik lees hier dat het anders kan! Weer wat geleerd!!

Een fijne avond!! Lieve groet, Ingrid

Janny zei

Wat een mooie luiken Hennie. Ik kan me voorstellen dat je die goed kunt gebruiken bij het fotograferen. Je hebt groot gelijk dat je een watermerk erop wilt. Ik kan je er niet bij helpen maar er zijn al tips genoeg, lees ik.
Hopelijk gaat het weer wat beter met je hoofd?
Janny

Mirjam zei

Hoi Hennie,
Ja, die zware luiken wil je niet op je hoofd krijgen natuurlijk. Dat zal wel pijnlijk geweest zijn.. Maar wat zijn ze mooi zeg. Ik heb in korte tijd echt een zwak voor die luiken ontwikkeld, eigenlijk sinds het bloggen en sinds we naar Frankrijk geweest zijn...
Al je foto´s zijn trouwens erg mooi.
Hou je er wel rekening mee dat iedereen een kopie van jouw foto´s kan maken en dan gewoon even je naam er afsnijden in elk willekeuring foto-bewerkingsprogramma...? Maar goed, je moet ook even een beetje op de welwillendheid van de mensen kunnen rekenen, bijna alle mensen dan....
Hennie, ik wens je een heel fijne avond en een heel leuke week,
Lieve groetjes,
Mirjam

amy zei

Nou op de foto zien de luiken er prachtig uit hoor ,t is net of ze geverft zijn ,heel mooi
Kheb net mn fotos geplaatst op mn blogje ,van dat prachtige landgoed waar ik het over had
Kom je even kwijlen ?

Marjon zei

Ik vind ze prachtig de luiken en super mooi gefotografeerd.....beterschap met je flinke buil...fijne avond en groetjes van marjon

Jeanette zei

Wat een grote luiken, wat zul jij een pijn hebben gehad. Ik doe het watermerk altijd toevoegen in PhotoScape. Heel simpel, simpeler als in Picasa als ik dat zo lees. Kijk maar eens, mocht je nog meer willen weten hoor ik het wel.

Groet,
Jeanette

Thuis bij Tjits zei

prachtige luiken!! maar niet fijn om dat gewicht op je hoofd te krijgen..
ik zie dat je al wat tips gekregen hebt voor een watermerk, ik ga ze zelf ook even uitproberen!

fijne week!
lieve groet van Tjits

All Seasons zei

OEPS, dat zal zeer hebben gedaan...

Maar heel herken baar. Ik kom ook her en der foto's van mijn blog tegen, vandaar dat ik mijn naam er ook op heb geplaatst. Ik heb eens iemand daarover gemaild over het plaatsen van mijn foto's, plaats daar altijd een bron vermelding bij. Maar, jammer genoeg, is hier niet altijd het begrip voor. Je kan het ook als positiviteit zien, je foto's worden gewaardeerd, maar is niet altijd even leuk als een ander met jouw foto's er vandoor gaat..

Ik ga je website even bekijken.
Liefs,

Nicole zei

Prachtig hoor je nieuwe luiken! En wat erg dat je ze op je hoofd kreeg, heb er ook 2 die loeizwaar zijn, mag er niet aan denken om die op je hoofd te krijgen...veel beterschap!
Nicole

RUW MET STIJL zei

Mooie foto's.
Prachtige kleuren. Geniet er maar van.
Groeten Ellen

Linda zei

O jeeee... nou ik hoop dat je hoofd niet al te pijnlijk is vandaag. Ja die luiken zijn wel zwaar. Mooie foto's weer.

Fijne week nog.
Groetjes, Linda