Room 17

Room 17

20 december 2011



Christmas Dinner


Menigeen verheugd zich op de voorbereidingen van het kerstdiner, maar voor mij is het geen hot issue. Ik hou niet van koken, dus het kerstdiner is zo ongeveer het laatste waar ik me druk over maak. Op Eerste Kerstdag krijgen we familie en vrienden op bezoek en omdat iedereen weet dat ik niet bepaald de sterren van de hemel kook, hebben we besloten om allemaal een gerecht voor te bereiden. Aan mij de eer om het dessert te verzorgen, een niet al te zware opgave, maar als ik de Tiramisu met limoncello , Straciatella panna cotta en Berry cherry brownies recepten op Internet zie staan, zakt de moed me in de schoenen. Eerlijk gezegd heb ik helemaal geen zin om alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen en ermee aan de slag te gaan. Ik denk dat ik een dezer dagen toch maar een kant en klaar dessert uit de supermarkt haal. Even snel naar het BP tankstation rijden is natuurlijk ook een optie, nog twee stempels te gaan op mijn benzine spaarkaart, en ik mag een gratis ijstaart uitkiezen ;-))





































23 opmerkingen:

Cosy Life by Elly zei

Hahah..Zo'n Kerst had ik ook altijd. Iedereen neemt iets mee en ik mocht voor de Tiramisu zorgen..ff googlen en dan kan je het recept vinden. tis echt niet moeilijk hoor als je maar verse eieren gebruikt, zodat je geen zieke gasten krijgt en heeeel veel Amaretto.
Je kan het!!!!
Fijne dagen en lieve groetjes, Elly

Claudia Leertouwer zei

Je maakt een grapje toch, taart van de BP is echt zonde van de calorietjes hoor!

La Maison zei

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=534950

Wat dacht je hiervan? Het ziet er kerstachtig uit en het is heeeeeel lekker. Maar wat het mooiste is; heel gemakkelijk te maken.

Groetjes
Hermine

Passione Helena zei

Haha...had ik even gedacht, dat jij wel een duizendpoot was! (Of is het duizend en één??) Ik moet toch wel even lachen om je verhaal hoor?! Creatief ben je wel...dus tuf jij maar naar de BP, nog wel even tanken om de kaart vol te krijgen natuurlijk.. (uhmm, word het toch nog investeren) maar dan weet jij wel raad om de bak tiramisu op een hele sjieke manier te serveren;-) Ik zal het niet verklappen, hahaha

Sfeer maken kan je wel! Prachtige beelden Hennie!

Fijne, gezellige dagen en succes met de voorbereidingen!

Liefs Helena

It's me zei

Kom op Hennie je kan het ????...hahahahah!!..gaat het een beetje met je zo met deze tijd???...liefs van mij...xxx...

Home and Lifestyle zei

Hahaha...ik lig helemaal dubbel, lekker droog om naar de BP te rijden! Maar we kunnen zo moeilijk doen als we zelf willen! Volgens mij zag ik in de folders van de A.l.di of de L.i.dl hele leuke ijstaarten in een flesvorm van chocolade, ziet er super leuk uit (maar ik ken de inhoud niet, dus ik weet niet of je gasten daar blij mee zijn ;-)!

Succes Hennie...je laat nog wel weten hoe het toetje afgelopen is, toch?

Lieve groet, Ingrid

Mirjam zei

Hallo Hennie,
Ach, we hebben allemaal onze talenten, en niet bij iedereen is dat koken. Bij ons is Ben echt de betere kok hoor... ikke niet...
Maar jij maakt alles weer goed door een prachtig gedekte tafel, daar zullen ze allemaal van onder de indruk zijn... Ziet er geweldig uit zo..
Ben wel benieuwd naar welk toetje het uiteindelijk zal worden...
Ik wens je een heel fijne woensdag,
lieve groet,
Mirjam

Corine(THUIS) zei

Doe maar simpel Hennie! Als jij de tafelaankleding doet komt het met dat kerstdiner toch echt helemaal goed volgens mij!
Zo heeft ieder z'n eigen talenten ;)
Groeten, Corine(THUIS)

Anoniem zei

Hoi Hennie,
Hier ook al zo'n keukenprinses! Wij gaan dan ook lekker gourmetten, lekker makkelijk!
Bij de Lidl hebben ze idd lekker dingen liggen hoor, zou zeker even kijken.
Fijne feestdagen!
Groetjes Joanike

Pauline zei

Ik heb hét recept voor je.
Kom zo terug met de link.
Liefs, Pauline

Pauline zei

Echt waar, succes verzekerd. Niet op de calorietjes letten. Alleen maar slagroom, gelatine en suiker. Naturel al lekker, maar met een puddingsausje iets feestelijker.
Wens je en jouw familie hele fijne kerstdagen.
Liefs, Pauline

http://www.metacafe.com/watch/715435/how_to_make_italian_panna_cotta_in_less_than_10_min/

Pauline zei

Daar ben ik weer.
De laatste foto van deze post. Dat is het.
Liefs, Pauline

http://www.kostbaremomenten.nl/blog/archieven/328

Mayflower zei

Gelukkig zijn er ook heel veel gemakkelijke recepten Hennie hihi.
Ik kan redelijk koken, maar kook ook niet de sterren van de 'Kerst'hemel. Gewoon simpel maar lekker.
Leuk dat iedereen een bijdrage levert aan het Kerstdiner.
Ik wens je hele fijne Kerstdagen.
Lieve groet, Mea

Met Brocant Label zei

Mooie foto's dan krijg je extra zin in het kerstdiner. Ik wens je een hele fijne kerst toe Hennie.

Lieve groet,
Yvonne

amy zei

Haal jij maar lekker een ijstaartje bij de BP hoor ,vergeet je zegeltjes niet !:)
Als het maar gezellig is ,daar draait het toch om?
Komt goed hoor
X Amy

Miss M zei

Haha, je bent het echt niet he... geen keukenprinses! Gelukkig ben je wel goed in andere dingen! Inderdaad: een een potje met verf roeren... ;-)

Liefs, Marjolijn ♥

Marjon zei

Ha ha wat leuk, maar je kunt niet overal goed in zijn. Jij bent zeer goed met decoreren.....fijne warme en liefdevolle feestdagen voor jou en je familie...groetjes Marjon

Pauline zei

re: in 10 minuten is het klaar. Maar moet dan nog wel zeker 4á5 uur in de koelkast !!
Als je dit gaat maken; dan nog een tip om ze mooi uit de schaaltjes te kieperen. Heel even, dus echt maar een paar tellen de bodem van het schaaltje in heet water houden.

Janny zei

Hi, hi, Hennie, je had al eens in een commentaar op mijn blog geschreven dat je niet van koken houdt. Ja, je kan niet alles kunnen natuurlijk. Je kan al zo veel:-)
Gewoon lekker gekochte chocomousse (wél van goede kwaliteit) in een mooi glaasje. Mooi versierinkje erop en klaar is Kees.
Of een mooie desserttaart van een goede banketbakker. Smaakvol en chic! En helemaal geen werk.
Hoe dan ook: maak je niet druk (ben je al genoeg geweest) en geniet van je diner!
Heel veel plezier.
Janny

Margot zei

Zorg jij maar voor de prachtige aankleding en sfeer, want daar ben jij geweldig in...de sfeer is toch het allerbelangrijkste, het oog doet ook wat...en dan proeven ze echt niet of het een "Shell"taartje is of niet...
Wat kerstbonbons eromheen, klodder slagroom uit bus eroveren een big smile....(eigen ervaring, zo zag mijn "dessert" er afgelopen weekend ook uit...haha...met de complimeneten..)
Lieve kerstknuf, Margot

Le Style zei

Maak jij het jezelf maar makkelijk!
Met jouw tafelstyling kan je ze ales voorzetten;-)
O, die terrine {3e foto}, zo mooi!!

Lieve groet

Le Style zei

alles dus;-)

Home and Lifestyle zei

Alsnog van harte met de kids Hennie!! En of ik blijf bloggen met de kerst...ik denk het niet hoor ;-)! Het is boven een flinke puinhoop nu de kamer van de oudste door de stukadoor onder handen is genomen (eindelijk zijn we van de lelijke granolwand van de vorige bewoner af!).

Haar kamer moest leeg en dan wordt er overal maar wat neergezet, je kunt je k*nt niet keren! Maar het wordt denk ik wel mooi, de dames kiezen in ieder geval kleuren die door moeders beugel kunnen en de oudste heeft zelfs een oud Frans spijlenbed gekocht!! Als het allemaal blogproof is (zonder de bekende rommelbommen, wat kunnen die meiden een troep maken zeg) laat ik in het nieuwe jaar misschien de resultaten wel zien!!

Voor jou en je gezin hele fijne feestdagen en een gezond en sprankelend 2012 gewenst (maar als je een postje plaatst, reageer ik misschien dit jaar nog wel hoor hihi)!!

Lieve groet, Ingrid