Room 17

Room 17

4 januari 2012

Interieur Anno 2012

Foto Room 17



Wonen Anno 2012



Amy van de blog The Loft heeft een leuke post gelanceerd met het item: "Hoe zag je eerste interieur eruit?". Of ik er misschien een logje over wilde schrijven ? Met een paar oude foto's erbij ?
Foto's heb ik helaas niet meer, maar mijn eerste inrichting (jaren tachtig) herinner ik me nog goed: Grijs met roze. Een grijze bank, twee grenen brocantekasten, rieten stoelen. Een beetje shabby style. Van shabby grijs stapte ik over naar strak en modern: Witte leren banken, glazen design tafels, kleurige schilderijen van Walasse Ting ( Chinese kunstschilder) aan de wand.

Daarna koos ik voor zwart en paars. Zwarte kasten, paarse gordijnen, en een afgrijselijke messing eettafel van S.anders meubelstad. Geen gezicht, de foto's zal ik jullie besparen ;-)
Grappig dat je smaak zo kan veranderen. Begin jaren negentig had ik een heel klassiek interieur met Biedermeier kasten, kersenhouten tafels, Engelse oorfauteuils, zachtgele muren, en een donkerblauwe chaise longue met koperen wieltjes. Vijf jaar later viel ik als een blok voor de landelijke koloniale stijl met sisal vloerbedekking, donker teak, witte plofbanken, en oude Indonesische stationsbanken.

De landelijke woonstijl is de stijl die uiteindelijk is blijven hangen. De tijdloze kleuren, zand, wit, grijs, de warme materialen, en de ongedwongen sfeer, die je zo prachtig kunt combineren met brocante en antiek.....ik voel me er helemaal in thuis.

Op de foto's het sfeertje dat hier anno 2012 in huis hangt ;-)

















Foto's Room 17











Ik geef deze post door aan :
 
Jeanette /blog Ons Huus
Judith/blog Judith en Co







21 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat leuk om te lezen, maar sommige beschrijvingen kan ik totaal niet bij jou en je huidige stijl plaatsen en je bent ook best vaak in smaak veranderd!! Maar dat maakt het juist zo grappig!! Ik sluit toch het meest aan bij je huidige smaak, je huis is prachtig!!

Lieve groetjes, Ingrid

Mirjam zei

Hallo Hennie,
Ruim dertig jaar geleden was dat, mijn eerste interieur. Antiek, dat moest het allemaal zijn, of iets dat leek op antiek. Alleen een mooie sobere ovale spiegel heb ik nog over uit die periode...
Daarna werd het modern, grenen, koloniaal, en nu een mix van modern met oud. En hier en daar een vleugje brocante, maar niet te...
Leuk hoor, om dit van anderen te lezen. Ik ga er over denken en misschien kom ik dan nog ergens mee... maar foto´s van die tijd, die zijn in een vorig leven gebleven...
Lieve groet,
Mirjam

Geke zei

Heel herkenbaar jouw interieur. Mijn muren hebben alle kleuren gehad, van groen, oranje, rood tot felrose. Ik denk nu ook dat ik niet gauw zat ben van de de rustige kleuren om me heen.

Een hartelijke groet vanuit Assen.
Geke

amy zei

O Geweldig dit ,dit is toch lachen ?
Oja zo n messing tafel heb ik ook nog gehad ,
Wil je m doorgeven aan nog 2 blogsters Hennie?
Leuk gedaan hoor :)

(jammer dat we de fotos niet meer hebben he ? was wel leuk geweest ihhih

natuurlijk groen en doen zei

Jeetje wat veel stijlen heb jij gehad ,ik in ruim 30 jaar maar 3 totaal verschillende en het is inderdaad wel erg leuk om daar eens een blogje aan te wijden.

groetjes Bep

Thuis bij Tjits zei

wat heb je veel verschillende stijlen gehad Hennie, grappig om te lezen!
de stijl die je nu hebt spreekt mij ook erg aan!

lieve groet, Tjits

Unknown zei

Such a lovely look!

Dagi Mara zei

Liebe Hennie,
dein Stil ist einfach schön und edel. Ich mag es sehr!
Alles Gute noch für das Neue Jahr für dich!

Viele liebe Grüße aus Deutschland!
Dagi

Mein Bruder war vor kurzem bei euch in Holland mit der Bunzlauer Keramik. :)

little sweet things zei

Het grappige is dat ik met grijs en wit begon en van zwart naar grenen en daarna teak weer uitgekomen ben bij wit en grijs.
Zoals je huis nu is vind ik hem prachtig.
Groetjes, Sas

Acquired Objects zei

Funny but I think my first interior was heavy on Asian influence, gray, white and would you believe pink? I say that because I can’t stand pink for some reason. Then it went country and not in a good way then traditional and now traditional with some modern thrown in. I don’t think we ever stop changing or hopefully not as we learn. Wonderful post Hennie!

Hugs!
Debra

P.S. Two degrees when I got up this morning with blowing wind….UGH!

Pauline zei

Grappig om te lezen dat je al zoveel stijlen in huis hebt gehad. Haast niet voor te stellen bij jou. Ik heb nog steeds 2 kasten die ik heb gekocht toen ik uit huis ging. Al vaak op het punt gestaan ze te verven, maar iets houd me tegen. Verder is mijn interieur niet zo spectaculair veranderd. Van landelijk warm is het meer landelijk wit geworden in de loop van de jaren. En alles wat vernieuwd werd is weer in die stijl gekocht. Het is ook niet dat ik geen verandering wil, maar dit is gewoon wat ik mooi vond en nog steeds mooi vind.
Liefs, Pauline

Mayflower zei

Wat een leuke post Hennie om door de jaren heen te zien hoe een interieur veranderd.
Leuk is ook om te zien hoe wij bijna dezelfde stijlen hebben gehad.
Ik ging ook van brocante grenen kasten naar een strak interieur met glazen tafels, zwart leren banken, supermoderne lampen èn ook Walasse Thing aan de muur. Ik heb er zelfs nog een met de papagaaien en een door mijn dochter nageschilderde Thing met 2 vrouwen.
Nu hou ik van een modern-landelijke stijl met vergrijsde tinten.
Lieve groet, Mea

Margot zei

IDEM!!!!
Mesing, riet en grenen....en wat vonden we dat toen mooi zeg!!!!
Maar doe me nu idd maar dit heerlijke, rustige, landelijke sfeertje....
Warme groetjes, Margot

Janny zei

Ons eerste interieur was donker teak met oranje en bruine bekleding (jaren zeventig). Gordijnen van De Ploeg met enorme cirkels in wit-oranje-bruin. Op onze slaapkamer was het hetzelfde donkere teak maar dan met zwart-wit-paarse cirkels. Daarna donkerrood leren fauteuils, glazen tafels, witte kasten. Afschuwelijk als ik eraan terugdenk. Daarna een interieur met veel oud grenen, riet, en heel veel planten, een beetje shabby.
Nu ook alles landelijk, in rustige tinten grijs, beige en zand.
Leuk om te lezen hoeveel verschillende stylen jij hebt gehad. Maar jij was dus wel altijd al mety interieur bezig.
Uiteindelijk is het toch goed gekomen:-)
Liefs,
Janny

Judith zei

Leuke post meid! Mijn eerste interieur herinner ik met nog goed, maar helaas was ik toen nog niet zo into the pics, dus heb ik het niet vastgelegd. Ik weet wel dat het tot in de puntjes klopte allemaal en dat er nergens op bezuinigd werd: Nog geen kids en 2 inkomens... In het volgende huis was er nog maar 1 inkomen en waren we al papa en mama, dus het budget is nooit meer zo ruim geworden en we moesten eeneens praktischere keuzes maken. Maar nu vind ik het juist een sport om met bescheiden middelen een groots resultaat neer te zetten: veel leuker! Groetjes Judith

Passione Helena zei

Een heel gelukkig, liefdevol Nieuwjaar voor jou en je gezin, lieve Hennie!

Ik zag bij Lia, dat jij ook was gevraagd voor dit item...helaas geen foto's ;-) da's nou jammer haha.
Messing? dat je dat mooi vond... dat heb ik he-le-maal nooit in mijn interieur gehad gehad hahaha, ook niet zo'n schattig mini setje;-)

Ik heb vooral genoten van je verhaal..en natuurlijk je prachtige interieur, anno 2012!

Liefs Helena

Unknown zei

Oh dan moet ik foto´s van foto´s gaan maken, maar ik ga eens op zoek....
De sfeer die er nu bij je hangt is geweldig!
Fijn weekend!
Nicole

BELLE BLANC zei

Liebe Hennie,

von Herzen die besten Wünsche für das neue Jahr 2012! Hach ist es bei Dir so schön - darf ich einziehn? ;)
Liebste Grüße,
Mira

Unknown zei

Happy New Year! Thank you for sharing those beautiful pictures of your home. I love them!

flowers on my table zei

My first interior project (also the 80's) was the living room in my apartment. I was newly married and Laura Ashley was very big then, as was Peach! My room had a Peach sofa and chairs with a intaglio tapestry design and the walls were papered in a Laura Ashley floral paper. I thought it was the bee's knee's at the time! We are very influenced by what we see around us, and our taste does change, which keeps life interesting. Your photos of your lovely home are so inspiring. Love to you, Linda x

flowers on my table zei

Thankyou Hennie, happy weekend to you too! Love Linda x