Room 17

Room 17

19 maart 2012

TuintafelTuintafel


Onze tuintafel heeft een nieuw blad gekregen, 150 kilo hardsteen ligt er op het onderstel, een heel gewicht. Op de foto lijkt het blad een beetje blauwgrijs, maar in het echt heeft hij een mooie matgrijze tint. De randafwerking is strak, dus geen klassieke ( papegaaienbek)rand, want dat werd qua prijs een beetje te gortig. De hortensia's staan er even voor de show, het is 's nachts nog te koud dus ze moeten eigenlijk weer naar binnen. Heeft iemand nog een leuke suggestie voor de grijze plantenbak? Violen en narcissen staan al op de andere tuintafel, dus wat zet ik in deze lange bak?

33 opmerkingen:

Acquired Objects zei

Hennie your table is gorgeous! I would be tempted to move it inside and use it there. Like you our weather gets to cold at night for flowers outside but soon...soon. Try some daffodils since they like the cooler weather.

XX
Debra~

Corine(THUIS) zei

Mooi zo'n simpel hardstenen tafelblad! En wat er in je bak moet?? Ik ga vanmiddag even naar het tuincentrum, misschien zie ik daar het antwoord :))
Fijne lenteweek!
Groeten, Corine

natuurlijk groen en doen zei

Prachtig ,en zo lang je witte hortensia's niet kunnen ,witte tulpen misschien

veel succes
groetjes Bep

Janny zei

Prachtig, dat blad. Ongelofelijk dat het onderstel dat houdt, he?
Wat Santolinaplanten of lavendel (beiden grijs) in de bak wellicht?
Janny

lia zei

Mooi blad op de tafel Hennie.
En wat doe je erin.... is gewoon wat hedera niets.

Stella zei

Héél erg mooi je tuintafel !!
Lieve groet,Stella

'Inga' zei

Wat een mooi blad zeg, past precies bij het onderstel.

In de bak? Mijn gevoel zegt iets met grijs blad of een mooie witte lobelia misschien...

Fijne week

Angelique zei

Wat een schitterende tafel is het zo geworden ! Dat wordt genieten zometeen... tja, die mooie pot...ik zou er helleborus in zetten, de witte. Die bloeit nu heel mooi en kan goed tegen een nachtvorstje.

Veel plezier alvast met bedenken !

Groetjes,
Angelique

Nancy Blaauwgeers zei

Wat staat dat prachtig zo op die steentjes. Mijn eerste gedachte was ook helleborus, alhoewel ik lavendel of santolina ook heel mooi vind. Die zijn ook in grijstinten.
Je laat het ons vast nog wel eens zien wat het geworden is.
Groetjes, Nancy

Home and Lifestyle zei

Wat een prachtige tuintafel zeg (al moet je hem niet op je tenen krijgen ;-))! De bak met hortensia's staat er erg mooi op, gelukkig zijn je al wat ideeën aangereikt, ik hoop dat je daar wat mee kan!

Lieve groet, Ingrid

Modern Country zei

It is so beautiful !! I like the curved legs very much, the color is gorgeous gray and you have decorated it nicely with beautiful flowers too.

Hope you had a nice weekend ~ Aina

Fort lapin zei

Wat een mooie tafel is het zo! De plantenbak is super! Ik zou zoals een aantal dames voor mij suggereren toch ook voor een grijze plant gaan voor Lavendel bijvoorbeeld! De lavendel Hitscote is een niet al te hoge lavendel die heel mooi diep blauw bloeit!

Succes met je keuze! we zien het vanzelf wel!

Fijne dag
lieve groet Peet

Blomkje en Wenje zei

Wat een prachtige tafel! Wat zul je daar enorm van genieten! (wel mooi met de hortensia's er op)

Geniet van je dag!

Groetjes, PIetrik

Roelie zei

Dat is een tafel om jaloers op te worden! Helaas heb ik er niet eens plek voor.
Ik zou de bak vullen met Hedera en voorjaarsbloemen als dubbele tulpen of vergeet mij nietjes met blauwe druifjes.
Groetjes, Roelie

Le Style zei

Heel mooi!!
Er zijn je al heel wat ideeën aangereikt. Ben benieuwd waar je voor kiest .....

Geniet van de zon!!

Home fourteen zei

Prachtig blad joh,en wat betreft de bak, heb ik ook, en er staat bij mij lavendel in. Succes Jac.....

Judith zei

super gaaf blad op je tafel! de randafwerkingen zijn echt superduur he, hebben wij ondervonden bij ons aanrechtblad, ben nu trouwens blij dat ik geen papegaaibekrand heb hoor, vind strak ook heel mooi. Enmet de mooie bak komt het vast goed, zou zelf kiezen voor iets wat heel de zomer mooi blijft....
Groet Judith.

Maison Louise, Paintings by Louise, Nieuw Groen Leven zei

Schitterend je nieuwe tafelblad.

Je zou Helleborus (Kerstroos) erin kunnen zetten, deze blijven nog wel even mooi en kunnen tegen een stootje. Naderhand kun je deze ergens anders planten voor komende winter.

Lieve groet,

Loes

Jeanette zei

OOhh..wat is deze tafek mooi! ik vind de kleur zoals ik die nu zie dus heel erg mooi, maar ja ik hou ook erg van wat blauwgrijs:-) tja en je bak....er kan zoveel in en je hebt al heel wat leuke tips. Wat ook leuk is en van deze tijd, gewoon bolmos met witte eieren:-)

Liefs...

Jeanette zei

OOhh..wat is deze tafek mooi! ik vind de kleur zoals ik die nu zie dus heel erg mooi, maar ja ik hou ook erg van wat blauwgrijs:-) tja en je bak....er kan zoveel in en je hebt al heel wat leuke tips. Wat ook leuk is en van deze tijd, gewoon bolmos met witte eieren:-)

Liefs...

Jeanette zei

Je hebt de tafel heel erg mooi gemaakt. Ik zou mooie witte bloemen in de bak zetten, mag jij zelf het soort uitzoeken :-).

Groet,
Jeanette

Miss M zei

Wat een schitterend blad zeg, maar dat wist je wel :-)
Wat zou ik erin doen... hmmm... ik ga nu wat anders zeggen dan de andere dames, anders is het zo afgezaagd he... ik zou voor siergrassen gaan. Dankbare planten en je hebt ze in allerlei tinten. Neem er 1 die je zelf het mooiste vindt. Bij blauwgrijs past van alles, vind ik.
Ben benieuwd wat het wordt. Wel laten zien he!

Liefs, Marjolijn ♥

Rozmeen zei

wat een schitterende tuintafel Hennie! Tja ik denk dat alles er wel mooi in staat, maar zolang hortensia nog niet kan. Lavendel of margrietjes?

Liefs,
Rozmeen

Marjonel M zei

Hallo Hennie, prachtige tuintafel bij een tuincentrum is genoeg keus misschien bolletjes mos met een mooie tak en een klein wit bloemetje!

Groet Marjonel

flowers on my table zei

Hello Hennie, your table is magnificent! I like the planter too. I would plant hyacinths for the colour and the smell, but I also like the suggestions of hellebores or tulips. I know it will be beautiful whatever you decide.

Many thanks for your comments. I am familiar with your delft pottery, it is lovely. Much love, Linda x

Hannekie zei

oooo echt prachtig zeg..dat stoere blad met die prachtige poten.pfff dat het houd he...
liefs hannie

Mirjam zei

Hallo Hennie,
Wat een prachtig tafelblad. Echt geweldig mooi. Hopelijk houdt het onderstel het vol, met zo´n gewicht er op...
Ik zou er voorlopig ook wat hedera in zette, lekker neutraal en toch al heel erg groen...
Ik wens je een heel fijne dag,
Lieve groet,
Mirjam

Judith zei

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit ook mooier vind dat een papegaaienbek... maar ik houd dan ook wel van simpel:-) Hier kunnen jullie weer vele gezellige momenten aan vertoeven!

En, wat staat er inmiddels in de pot?

Groetjes Judith

Nicole zei

Prachtig hoor je tuintafelblad!
Ik heb zelf buiten van die grijze plantjes staan, ik weet de naam niet maar ze lijken verdroogd maar zijn het niet, misschien iets voor in jouw bak...
Fijne avond!
Nicole

Marjon zei

Prachtige tuintafel en ook de plantenbak is super mooi in die grijstint..ik vind het grijs het mooist met witte of roze bloemen......groetjes en fijne avond Marjon

Claudia zei

Hier spettert het lentegevoel van af!!!

oale zei

Wat een gave tafel zeg, prachtig! Ik had van de winter in een grijze bak grijzig gras staan, heel stoer, maar daar moet je van houden. Jou kennende, komt het wel goed!

Petra zei

Geweldig is je tafel! Ik zou er mos in doen met wat (peren)takken. Wel een beetje vast prikken anders gaan de vogels er misschien weer in zitten rommelen..

Fijne dag!