Room 17

Room 17

5 november 2012

Stoere kelims

Foto Intra Muros
 
 
Kelim
 
 
Stoere kelimstoffen, wat staan ze toch prachtig bij de landelijke woonstijl van nu. Kruiklampen, houten schalen, vergrijsde kasten, combineer het met een paar mooie kelimkussens en je hebt meteen een warme sfeervolle uitstraling. Kelims worden gemaakt van schapen en kamelenwol en komen uit Turkije, Marokko, Afghanistan en Pakistan. Ze hebben vaak felle kleuren en drukke geometrische prints, maar er zijn ook kelims in prachtige vale tinten zoals steenrood, zand, beige, en lever. De laatste tijd zie je ze weer voorzichtig opduiken in het interieur, en dat is geen wonder, want ze zijn een prachtige aanwinst in een landelijk interieur: Authentiek, stoer en tijdloos. Zelf heb ik nog een paar kelimkussens op zolder liggen, ooit gekocht in de periode "donker koloniaal teak" ,  maar toen Rivièra Maison en "wit wonen" een hype werden verdwenen ze rigoureus in een kartonnen doos naar zolder.  Ik denk dat ik ze maar weer eens tevoorschijn ga halen. 
 
 
 

 
           Foto 2  In de Nije Poorte  Foto 3 Antiek en Interieur Bij ons Thuis  Foto 3 Alles Brocante

18 opmerkingen:

flowers on my table zei

Hello Hennie, I agree with you, that Kelims are a beautiful addition to the home. I particularly love them covering a chair. Yes I do think you should make a little trip to the attic! Love Linda x

Kom Achterom zei

mooi zeg! jij blij dat je ze op zolder hebt! hier nog van die oude bid kleden nu niet meer echt van deze tijd maar ook die zullen vast weer eens terug komen.
fijne week
Yolanda

Janny zei

Grrrr...ik heb ze destijds weggegeven aan een vriendin. Ik was ze zat en zij vond ze erg mooi. Het waren zachte kleuren en nu zou ik ze wel weer willen eigenlijk. Ik geloof dat ik maar eens vraag of zij er onderhand genoeg van heeft.....:-)
Janny

Hannekie zei

ik heb dit nooit gehad eigenlijk maar ik vind het wel supermooi. vooral die lange bank. geweldig
liefs hannie

Anoniem zei

Ja, ik herinner het mij nog. Je kon ze zelfs aan de wand hangen.
Ik vind die lange bank wel heel mooi!
Wie weet wat je nog met je oude kussens kunt beginnen!
Een mooie dag!

Lieve groet,
Gerry

amy zei

Nee ik geloof niet dat het mijn ding is ,misschien in die aardetinten ? maar niet met rood en oranje ,krijg er ee hippie-gevoel bij

Home and Lifestyle zei

Hier zou ik een kelim niet vinden passen, maar in een wat oosters interieur kan het heel goed. Mijn voorkeur zou dan uitgaan naar naturel (goh, wat een verrassing ;))!

Lieve groet, Ingrid

Marjonel M zei

Ik vindt ze prachtig de naturel kleur dan.

Groet, Marjonel

Alie zei

Vind die zachte verweerde kleuren ook zo prachtig. Heb pas bij de Karwei (ja gerust) ook zo'n prachtig kelimachtig kleed gezien. Denk dat ik em maar koop. Groetjes Alie

Anoniem zei

For noen herlige stoffer:)
Nydelige farger:)
Klem Merete

Mirjam zei

Hoi Hennie,
Ja, in die vale kleuren zou ik het wel heel leuk vinden, maar niet in de felle kleuren... De patronen zijn wel altijd heel erg mooi... Wij hebben overigens op onze slaapkamer wel een echt turks gebedskleedje liggen... ook leuk! Haha...
O ja, en ik heb inmiddels de perfecte franse spiegel gevonden in de juiste maten. Wat even zoeken maar de aanhouder wint natuurlijk...
Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

Nicole zei

Voor mij geen kelims, ze zijn mij te bont, alhoewel die eerste mooie kleuren heeft. Maar bij jou kan ik me die wel voorstellen.
Fijne avond!
Nicole

Judith zei

Volgens mij verdwijnen kelims nooit echt uit het interieurbeeld... Ze blijven ook altijd opduiken in de woonbladen al is het met tijden wat minder!

Een goed gekozen kelim kan heel mooi zijn, maar ik vind het soms ook uitermate beroerd uitpakken... Maar goed; Over smaak valt niet te twisten!

Fijne avond

Corine(THUIS) zei

Mooie plaatjes, maar ze zijn niet echt mijn smaak.. de motieven zijn me toch te druk..

Thuis bij Tjits zei

ik had er nog nooit van gehoord, maar hier ligt op zolder ook nog zoiets moois, ik ga meteen kijken!

lieve groet, Tjits

saskia zei

ik sluit me bij de vorige spreekster aan ;p ik had er ook nog nooit van gehoord eerlijk gezegd ,krijg ik nu strafpunten ha ha .
ik vind die lange voetenbank wel erg mooi.
en hou wel van spullen met een verhaal .

nog een fijne dag grtjs saskia

Mayflower zei

Prachtig die vale natureltinten.
Ik heb ook nog ergens een kelim in deze tinten liggen.
Mooie sfeerfoto's Hennie.
Fijne avond.

Tariq Honey zei

I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
vakantiehuis dordogne