Room 17

Room 17

21 april 2013

Tuinperikelen


 

Tuinperikelen
 

Het tuinseizoen is weer begonnen en brengt veel werk met zich mee.
Na een koude winter en een gure start van het voorjaar ziet de tuin er niet echt florissant uit. Het gazon is dor en droog, er zijn kale plekken, afgestorven planten, de buxushagen moeten gesnoeid worden, en het onkruid moet gewied. Normaliter deden we het samen, maar nu moet ik alle werkzaamheden in mijn eentje doen. Een onmogelijke taak, want de tuin is veel te groot voor mij. Harken en spitten is bijna niet te doen, want mijn rug heeft vaak kuren en mijn muisarm kan ook niet veel verdragen. Vorige week hebben mijn puberzoons al een paar klussen geklaard,  maar met het tuingereedschap in de ene hand en de I phone in de andere, schiet het niet echt op. Chatten is voor pubers zo oneindig veel leuker dan onkruid wieden en bladeren opruimen, dus ik moet zo snel mogelijk op zoek naar een handige (en voordelige) tuinman die de tuin kan onderhouden.

( Tuinpotten en pinakels zijn te vinden in de webshop klik).
30 opmerkingen:

It's me zei

Goed dat je het weer oppakt....en ik hoop dat je een oplossing vind voor je tuin......het is best zwaar in de tuin werken......doe rustig aan.....heel veel liefs van mij...xxx..

Lilablu at home / Tina zei

Hallo Hennie,
Misschien zijn er nog een aantal blogdames te vinden die jouw daarbij kunnen helpen!! Geheel vrijwillig en zonder enige verplichting! Dan proberen we aan iets naars toch een positieve draai te geven??
Ik heb geen idee waar je woont, maar ik meld me hierbij alvast als vrijwilliger aan!!
Als je dit geen goed idee vindt, is dat natuurlijk geen enkel probleem, voel je dan niet bezwaard!!
Liefs,
Tina

Anita r zei

Ik zie dat je ook een hel grote tuin hebt.
Ja die kinderen toch met hun telefoontje.
Ik denk dat er vast wel iemand is die je wilt helpen.
Aan mij heb je niets ik hou niet van tuinieren ;-)

gr. Anita

Anita r zei

Raar woord maar ik bedoel een hele grote tuin

lia zei

Fijn dat je toch weer een beetje bezig bent.
En een tuinman zou fijn zijn, want je tuin was prachtig toen ik eens bij je was.

Fijne dag
Liefs Lia

Alie zei

Het valt allemaal niet mee voor je, in alle dingen wordt je aan je man herinnerd en wat zal er veel op je aan komen. Hoop dat je de draad weer een beetje op kan pakken.

Home and Lifestyle zei

Met z'n tweeën is het al een lap grond om bij te houden, alleen is niet te doen...en al helemaal niet als je rsi klachten hebt.

Is er niemand in je familie of vriendenkring - in de buurt wonend - die je kan helpen...om de beurt moet dat toch te doen zijn lijkt mij! Je hebt hoe dan ook een tuin die het verdient om er mooi bij te staan!

Lieve groet, Ingrid

Jeanette zei

Ik had je graag mijn broer geadviseerd maar hij woont hier in de achterhoek, net iets te ver bij je vandaan. Hij had je graag geholpen, op mijn aandringen. Ik hoop dat je iemand vind die je kan helpen met jouw mooie tuin.

Groet,
Jeanette

Mayflower zei

Ik heb een kleine tuin en vind het soms al een hele klus, maar dan zo'n grote tuin als jij heb is helemaal niet te doen. Ik hoop dat je er iemand voor kan vinden Hennie.
Iemand die in ieder geval de zware klussen voor zijn of haar rekening neemt.
Lieve groet, Mea

Anneke zei

Fijn om weer even wat van je te horen. Je hebt wel een prachtige grote tuin zeg. Maar ik kan me voorstellen dat de moed je ontbreekt op dit moment. Het is ook een hele klus in je eentje. Net als andere blogdames hoop ik dat je hulp krijgt.
Een dikke knuffel van mij liefs Anneke

Judith zei

Zo'n grote tuin kan een luxe zijn, maar ook een last... ik herken het.

En die pubers en hun gsm, breek me de bek er niet van open! Kan me zo voorstellen dat het niet echt opschiet met je zonen als tuinmannen... hopelijk vind je snel iemand die je gaat helpen met je tuin!

Groetjes Judith

Geke zei

Dag Hennie, mijn buurjongen (woonachtig in Assen) doet een studie op het gebied van tuinieren. In zijn vrije tijd doet hij wel eens een klusje hier en daar. Een serieuze harde werker is het. Heb je belangstelling laat maar even weten. Groetjes, Geke

Anoniem zei

Fijn dat je het werk wel weer oppakt, hoewel een tegenstribbelend lichaam en een grote tuin die onderhoud verdient, geen ideale combinatie is.
Ik hoop van harte dat je een goede oplossing vind.

Lieve groet,
Gerry

amy zei

Ik heb niet zo n grote tuin als jij hebt maar ik vind het al een hele klus ,tis en blijft veel werk
Maar er komen toch veel tips binnen hier :)
Gr Amy

Corine(THUIS) zei

Wij hadden vandeweek hulp van een neef(je) van mij, hij is gediplomeerd hovenier maar kan geen vast werk vinden.. Ideaal om zo'n sterke jonge vent de zware klussen te laten doen, hij is er ook nog eens veel handiger in ;-)
Je tuin is prachtig, maar inderdaad te groot om alleen bij te houden, ik hoop dat je iemand vindt die je het meeste werk uit handen kan nemen, zodat jij alleen het lichte werk kunt doen als je er zin in hebt.

♥Xanne & Vinny zei

oooh dat is lastig... zo'n grote tuin alleen onderhouden! Toch lief van je zoons dat ze wat klusjes voor je wilden doen. Hopelijk vind je snel een tuinman of misschien wat jongere wie bij willen verdienen... En anders is je tuin toch wat wilder...

liefs sanne

Anoniem zei

Fijn om te lezen dat je de dagelijks dingetjes weer oppakt. Hoewel, dagelijks dingetjes: zo'n grote tuin bijhouden is niet niets! Ikzelf vind het wel leuk om te doen, maar soms kan de druk dat er zóveel nog moet gebeuren ook benauwend werken. Fijn dat je jongens je iets helpen in de tuin (ondanks dat ze vastgeplakt zijn aan hun mobieltjes, hoe herkenbaar!).
Ik hoop dat je binnenkort een goeie hulp vindt, om het zware werk te doen. Dat scheelt al een hoop. Dan kun jij je bezig houden met wat je echt leuk vindt: het inrichten van je prachtige tuin!
Liefs, Peetje

Collie-Collie.com zei

Het zou fijn zijn dat je een betaalbaar iemand vindt die met regelmaat de vaste dingen die een tuin aan onderhoud nodig heeft voor je doet. Dan is het makkelijker en plezieriger om de lichte tuin dingen te doen, dan kan je daar ook een beetje van genieten.

Want zeker bij zo'n grote tuin is in je eentje het onderhoud doen veel te zwaar. Je zoons willen je natuurlijk best wel (een keertje) helpen, maar zij zijn natuurlijk geen tuinman en willen vaak andere dingen doen.

Liefs, Collie

julia zei

Ik heb een kleine tuin maar door omstandigheden heb ik vorig jaar niet veel gedaan . Maar elke dag een klein stukje komt het ooit goed

Marjonel M zei

Fijn dat je weer een beetje bezig bent, je hebt dan ook een prachtige tuin.

Liefs, Marjonel

Lilablu at home / Tina zei

Hoi Hennie,
N.a.v. je berichtje op mijn blog.
Ik woon in Arnhem, nou dan ligt Assen toch om de hoek :-).
Zondags, 's maandags en dinsdags is mijn winkel gesloten, dus op één van deze dagen, zou ik in ieder geval al kunnen!
Liefs,
Tina

Janny zei

Ja, dat wil ik graag geloven, Hennie. Ik hoop dat je snel een goede en betaalbare hulp vindt.
Alleen is de klus echt veel te zwaar.
Veel succes met het zoeken!
Liefs,
Janny

Maison Beldecor zei

Hallo liebe Hennie,
ich hoffe Du hast die Arbeit im Garten trotzdem ein wenig genießen können. Es tut momentan so gut, alles sprießen und wachsen zu sehen.
Ganz liebe Grüße
Bine

Marjon zei

Hallo Hennie...ja je bent niet de enige....als mijn zonen de tuin moesten doen dat wist ik zeker dat er niets van terecht kwam....zelf heb ik ook weer na 2 dagen gewerkt te hebben in de tuin (en dan ook nog niet echt het hele zware werk gedaan) een hele pijnlijke rug en ik loop weer helemaal scheef...voor jou lijkt het mij echt de beste oplossing een tuinman want je moet blijven genieten van je prachtige tuin...dadelijk als het zonnetje lekker schijnt dat doet je goed...
Ik hoop dat je snel iemand zult vinden die je echt helpt....fijne week en lieve groet Marjon

De liefste zei

Wat zou ik je graag willen ontlasten met werken in jouw tuin. Onze tuin vind ik af en toe te klein, maar misschien ook maar goed met mijn 3daagse werkweek, 2 kleutermeisjes en het opknappen van meubels. Daarbij weet ik niet waar je woont, maar mocht ik ooit op wat voor manier dan ook iets voor je kunnen betekenen... ik zou je met al mijn groene vingers willen helpen.
Liefs,
Mirjam

jacqueline zei

Wat een zorgen hè? dat vind ik ook zo erg, je hebt je gemis al en je zorgen en verdriet en dan komt ook de pratische kant er nog bij...ik weet niet of ik het allemaal zou kunnne, je moet wel maar toch...ik wens je wel sterkte hoor, knap dat je wel blogt ! Lieve groet,Jacqueline

Gerralda van Vreeswijk zei

Wat ontzettend knap en moedig van je dat jullie samen (ondanks de puber perikelen) weer de draad op proberen te pakken. Het is ook geen klein stukje grond wat je hebt te onderhouden zeg! Heel veel succes en sterkte meid. Ik heb respect voor jou over de manier hoe jij het hoofd boven water houd joh.

Lieve groet,
Gerralda

Anneke zei

Jammer dat je pinakels verkocht zijn ik had er ook belangstelling voor. Als je ze weer eens kan vinden hou ik mij aanbevolen.
Liefs Anneke

Das Hohe Haus zei

Oh ja, Iphone & Gartengeräte sind wirklich eine Herausforderung. ;) Als Jugendliche habe ich es auch gehasst, im Garten zu arbeiten. Jetzt finde ich es sehr meditativ. Ich hoffe, Du findest bald jemanden, der Dir in Deinem schönen Garten helfen kann.
Ich wünsche Dir einen wunderschönen Sonntag & gute Besserung für Arm und Rücken!
Sei lieb gegrüßt von Steffi vom Hohen Haus

ahmed zei

Dankzij heel goed mogelijk, kunt u terecht op mijn

bescheiden blog

شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم
شبكة انت والعالم