Room 17

Room 17

8 oktober 2013

Hoe gaat het met je….

                                                                                                                     Foto Pinterest


Hoe gaat het met je.....

Hoe gaat het nu met je? Ben je er al een beetje overheen?
Deze vragen ( en nog vele andere) worden mij sinds ik weduwe ben regelmatig gesteld. Wie benieuwd is naar wat weduwes zoal naar hun hoofd geslingerd krijgen, moet beslist eens kijken naar het volgende filmpje :   klik  
Zinnige en onzinnige uitspraken.......hilarisch, aangrijpend en verdrietig.
Met mij gaat het op dit moment redelijk. Ik heb mijn werkzaamheden weer hervat, run twee drukke banen, en probeer mijn onstuimige pubers in het gareel te houden. Ik heb een overvolle agenda, en ben elke dag aan het rennen en vliegen. Inkopen doen voor de webshop, foto's maken, updates plaatsen, de kwartaalaangifte in orde maken. Stylingsadviezen geven bij klanten, bestellingen naar het postkantoor brengen, en de stoomcursus Trendwatching volgen. Intensieve vergaderingen op mijn werk bijwonen over het IGDI onderwijsmodel ( interactieve gedifferentieerde directe instructie, een spannend item ;- ), en voorbereidingen treffen voor de decembermaand.
Vorige week maakte ik de buxusvakken onkruidvrij, liet 1000 kilo grind storten op een kale tuinplek, en schilderde mijn beschadigde servieskast. Ik ging een dagje shoppen met een paar vriendinnen, moest onverwachts met mijn jongste zoon naar het ziekenhuis ( fietsongeluk, arm in het gips), en reed na afloop nog even snel naar de garage om een kapotte koplamp te vervangen. Het weduwebestaan is hectisch en vermoeiend, en altijd is er het sluimerende verdriet, gemis en verlangen naar mijn lief.....Afleiding en ontspanning zijn een must als je weduwe bent dus boekte ik alvast een High Tea arrangement, en een theaterbezoek voor in de herfstvakantie. Even bijkomen….

38 opmerkingen:

Jacqueline @ HOME zei

WOW Hennie ..... you have been busy and, although it's a little tiring, it is probably good for you to have lots on at the moment.
I think that you are doing wonderfully and I have so much admiration for you. It must be very difficult at times for you but keep doing what you are doing ..... you are truly an inspiration.
Much love to you and your family Hennie. XXXX

Berna zei

Pfff ik wordal moe als ik het lees. Je doet het goed. Heel goed zelfs zo te lezen. Maarrrr........ Af en toe even tijd voor jezelf is ook een must hoor! Jij weet als geen ander dat je maar 1 leven hebt en daar moet je zuinig op zijn.
In elk geval mijn petje af voor je want NEE je raakt er nooit overheen! Hooguit de allerscherpste kantjes er een beetje af.
Veel liefs
Berna

Home and Lifestyle zei

De bedoelingen zijn vaak goed, al denken mensen er soms niet bij na wat ze zeggen of missen ze het vermogen om zich in iemand te verplaatsen. Afleiding heb je genoeg, je vliegt van het een naar het ander, maar vaak heb je geen keus omdat je de klussen niet delen kan. Maar lieve Hennie, ondanks al het verdriet heb ik toch het gevoel dat je op de goede weg bent, al valt het allemaal niet mee.

Liefs, Ingrid

It Is The way of life zei

Hallo Hennie , dit is repect voor je hebben en ik voeg aan jou verhaal weinig toe want zo is precies het leven als weduwe ,zorgen voor alles want je staat er tenslotte alleen voor ,en alles wat er in de filmpjes gezegt is zo herkenbaar ! Maar Hennie hoe is nu echt met je ?
Sterkte met alles hè !
Liefs Ida

Anoniem zei

Tja, soms zeggen mensen ook iets, alleen maar omdat ze bang zijn voor de stilte. Ze zullen het goed bedoelen (hoewel sommige echt de plank mis slaan), maar het komt er vreemd uit.
Soms hoef je niets te zeggen. Een arm om je heen is al genoeg. Of een hele dikke knuffel. Soms is dat beter dan zomaar iets zeggen om die stilte te verbreken. De stilte die jij nu zo goed voelt...
Diep respect voor je!!
liefs, Peetje

It's me zei

Wowwwww wat ben jij druk zeg...pffff.....tja bezig zijn is best ok...af en toe je verdriet moment hebben ook hoor.....Rein en ik gingen vandaag in de lunch pauze even bij een klant langs.....ze had gevraagd of we wilde komen.....ze is nl zo ziek dat ze morgen euthanasie gaat plegen......nou ik kan je vertellen zo'n dag hakt erin meis....wat is het leven moeilijk....en voor sommige zo zwaar....en wat heb je een bijzondere mensen....op deze aardbol met rare vragen.....tjeee....maar onze lunch vanmiddag was toch ook bijzonder een om in te lijsten......heftig en ozo mooi dat we dit voor haar konden doen...lieverd.....hou je taai.....en ga voor dit ozo mooie moeilijke leven iedere dag weer...pluk jouw momenten...dikke kus...x !

Anoniem zei

Ja Hennie, mensen willen soms dat alles weer zo snel mogelijk normaal is. En kunnen soms raar of onwetend iets zeggen.
Maar verdriet kun je niet regelen. Dat is sluimerend aanwezig of overvalt je zomaar.
Je moet heel druk zijn omdat je niets meer kunt verdelen. Maar pas goed op jezelf. Rust heb je ook nodig, anders komt het ergens wel als een boemerang terug.
Ik heb veel respect voor je hoe je het doet!

Een dikke knuffel en liefs,
Gerry

eggie zei

O Hennie, ik ben er stil van. Van jou drukke, moeilijke tijden, maar ook van het filmpje.

lia zei

Ik weet van mijn schoonzus (die ook heel jong weduwe is geworden) wat er allemaal voor vragen gesteld worden. En daar kun je het soms heel moeilijk door hebben. Mensen zijn zich misschien niet van kwaad bewust, maar het word wel tijd dat ze er eens over nadenken.

Jij hebt nu een heel druk leven, en ik heb respect voor je hoe je dit allemaal even doet. En voor de buitenwereld laat jij vast die sterke vrouw zien, maar niemand ziet jou als je het even moeilijk hebt.

Knuffel van mij voor jou.

inge van der sanden zei

Ik heb heel veel respect voor je....je doet het toch allemaal maar.
Maar denk je af en toe ook aan jezelf....

Liefs,
Inge, my choice

Corine(THUIS) zei

O Hennie, mijn situatie is totaal anders, maar dat mensen rare, ongevoelige vragen kunnen stellen komt steeds hard aan.
Lieverd, natuurlijk mis je Otto elke minuut van de dag. Je staat overal alleen voor, maar meid wat pak je het goed op! Toch moet je goed voor jezelf zorgen Hennie, een leven is kostbaar!
Knuffel!!

Marjonel M zei

Ik geef je een dikke knuffel.
Liefs, Marjonel

La Blomst-Living zei

Niet iedereen weet hoe je ermee om moet gaan, maar het moet toch in te denken zijn dat je zo'n verlies altijd met je mee zal dragen. Het is goed dat je doorgaat, maar wat je opnoemt is wel erg veel!
Als je af en toe maar wat gas terugneemt, maar zo te lezen doe je dat gelukkig wel.
Liefs, Linda

Anita r zei

Lieverd.....

gr. Anita

Happy Living zei

Tjeemienee zeg... die filmpjes komen hard binnen.

Ik heb dit al eerder gezegd maar zeg het nu nog eens;
Ik ken je niet persoonlijk maar denk soms wel aan je...
vandaar óók mijn vraag nav je eerdere post; Gaat het goed met je?
Ik hoop dat jij ook heel veel lieve mensen om je heen hebt die jou soms even ontlasten van al je taken...

Liefs, Debby

La Maison zei

Wat kan ik nog toevoegen aan alles wat gezegd is.
Ik denk aan je en hoop dat je vaak de mooie momenten die je met je lief had naar boven kunt halen.

Liefs
Hermine

het Moonhuis Monica zei

Ik ben hier stil van.... respect!!

Liefs Monica

Janny zei

Het is toch vreemd als mensen je vragen of je er al overheen bent...! Ze zullen het heus wel goed bedoelen maar voor jou moet het lastig zijn dit soort dingen aan te horen.
Meis...wat doe je veel! Niet te geloven. Maar ik kan me voorstellen dat je ook wel bezig wilt blijven. Ik heb bewondering voor de manier waarop jij met je grote verlies omgaat en wens je nog maar eens het allerbeste. Denk aan jezelf en geniet van de High Tea en het theaterbezoek.
Dikke knuffel,
Janny

Mooi Homestyling zei

Respect voor hoe je het doet! Voor de buitenwereld valt het ook niet altijd mee de juiste woorden te vinden, maar sommige mensen....
Lieve groet,
Karin

Pure & White zei

Woorden kunnen soms zoveel pijn doen, helemaal waar!
Moeilijk Hennie, dat je hiermee geconfronteerd wordt..
Wat ik van je lees en zie is iemand die doorgaat en de draad op kan pakken, en tegelijkertijd heel goed kan verwoorden wat het leven zonder lief zooo moeilijk maakt..

Petje af Hennie, Je bent een krachtige sterke vrouw. Heel veel liefde en warmte om je heen toegewenst!

Lieve groet,
Dineke

Tanja zei

Weet je Hennie als je maar doet wat jij zelf wilt doen, rennen,vliegen, hollen of stilstaan. Jouw manier Hennie is de manier die voor jou werkt wat anderen ook vinden of zeggen.

En weet je verdrietige momenten komen altijd onverwacht. Ken je het liedje van Acda en de Munnik; oud verdriet?

'Ik kom het liefste als je luistert
Naar een onverwacht mooi lied
Ik kom pas kijken, weken, maanden
Na het echte grote verdriet'

Je bent zo sterk Hennie, vergeet dat je soms ook even zwak mag zijn.

Liefs
Tanja

Alie zei

Het is allemaal nog maar zo kort geleden en in deze jachtige tijd kom je er niet aan toe om te rouwen, bij te komen, alles rustig te verwerken. Je moet gewoon verder. Misschien is dat wel het beste, maar o wat zul jij het af en toe moeilijk hebben. Ik denk vaak aan je hoor! Sterkte.

Dorine zei

Wat komt er een hoop op je af! en de mensen weten ook vaak niet hoe ze moeten reageren.
Maar respect voor hoe je het doet.

Sterkte, Liefs, Dorine

Thuis bij Tjits zei

Lieve Hennie, zo herkenbaar voor mij.. ook aan mij werden de gekste vragen gesteld.
Ik heb ook gemerkt dat het voor veel mensen moeilijk is hoe te reageren en hoe ermee om te gaan.
Voor de buitenwereld gaat alles op een gegeven moment weer verder.. voor jou zal het nooit meer hetzelfde zijn.. de verwerking gaat in fases.. en bestaat vaak uit onverwachtse momenten.. neem tijd voor jezelf..

Veel liefs en warmte,
Tjits

Blomkje en Wenje zei

Knuffeltje....

Pietrik

Anneke zei

Lieve Hennie, er zijn geen richtlijnen te geven om verdriet te verwerken. Het is zo'n ingrijpende emotionele gebeurtenis. Het is belangrijk als je verdriet wilt verwerken moet je het delen met anderen. En gelukkig kun je dat. Ik heb diep respect voor je hoe goed je het doet.
Een lieve knuffel van mij.
Anneke

De liefste zei

Mensen overdenken hun woorden vaak helemaal niet of niet goed. Met allerhande consequenties van dien. Vaak is de bedoeling goed, maar pakt het helemaal verkeerd uit. Vaak is een arm om je heen, een kaartje of ander lief gebaar juist op dat moment afdoende. En wat ben je druk. Loop jezelf niet voorbij en probeer op de momenten dat het kan ook even niks te doen. Misschien gaan je gedachten dan wel met je aan de wandel, wat je juist even niet zou willen, maar ook even flink brullen kan opluchten. Pak je momenten en geniet van de kleine dingen.
Liefs,
Mirjam

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Twee opgroeiende Pupers, twee banen, van hot naar her rennen en achter dit alles schuilt een groot verdriet en gemis.

Ik heb grote bewondering voor je Hennie, hoe je dit allemaal oppakt en doorgaat.

Dikke knuffel en lieve groet,

Loes

"In de Boomgaard" zei

Veel bewondering!
Groet,

Marieke

♥Sanne en Andre zei

Phoeee hoe lomp kunnen mensen zijn zeg... gelijk denk ik dan heb ik wel is zoiets gezegd... en wat een mooi rakend tweede filmpje. Echt heel mooi. Moest even slikken Allemaal verschillende vrouwen.. ander verhaal, maar toch "hetzelfde" verlies en gelukkig worden er ook een hoop mooie en lieve dingen gedaan en gezegd.
En wat jij allemaal doet en je erdoorheen knokt... heb ik zoveel respect voor. Straks volop genieten van je High Tea arrangement, en je bezoek aan het theater.

bedankt voor het delen liefs en een dikke knuffel Sanne

Marjon zei

Ja Hennie...als je naar het filmpje kijkt dan denk je ...te dom voor woorden....en hoe vaak worden dit soort uitspraken gedaan....en toch denk ik...het is niet altijd over nagedacht...je wilt iemand troosten en weet helemaal niet wat je moet zeggen...het is ook niet gemakkelijk....je weet dat iemand immens verdriet heeft en je kunt er niets aan doen om dit verdriet weg te nemen....Ik vind het dapper van jou dat je de dagelijkse dingen weer op heb genomen....maar zo druk.....pfff...daar kan ik niet meer tegen....ik wens je daarom heel veel leuke dingen toe zoals die high tea....geniet er maar lekker van...liefs Marjon

basiclabelsweden zei

Alles is hierboven al meerdere keren gezegd, groot respect voor jouw sterke dappere moedige vrouw: even een arm om je schouder vanuit een ver Zweden: Kram
Marion

Mayflower zei

Ik weet helaas ook uit ervaring hoe mensen zich soms uitdrukken, maar heb altijd geloofd in hun goede bedoelingen.
Het is voor iemand die nooit geen hoofd- of rugpijn heeft gehad ook moeilijk voor te stellen hoe dat voelt bedenk ik mij dan altijd maar.
Natuurlijk ben je hier niet overheen, het is een deel van je leven, een liefde die je nog maar zo kort terug heb verloren.
Ik heb grote bewondering voor hoe je hiermee omgaat Hennie.

Liefs en een dikke knuffel, Mea

Hann¥ zei

Woorden komen soms zo hard aan......je denkt dan, begrijpen ze het nou niet?
Zien ze niet de pijn die ik elke keer weer voel?.....de leegte?
Ze zullen het misschien best zien maar hebben niet de juiste woorden voor je.....en dat komt bij jou hard aan....
Lieve Hennie....ik heb groot respect hoe je met dit enorme verlies om gaat....de wereld draait maar door en je moet of je nou wil of niet erin meedraaien en dat doe je goed.....al zou je soms de wereld even stil willen zetten....

Een hele dikke knuffel en liefs,
Hanny

Pauline zei

Ik denk dat ik nog niet voor de helft kan bevatten wat jij meemaakt. De dingen die je schrijft zijn waarschijnlijk ook nog maar een deel van de diepere emoties die jou bezig houden.
Ik vind je ongelooflijk dapper.
Veel liefs, Pauline

inro soor zei

ongelooflijk, wat je allemaal doet, maar je moet waarschijnlijk wel....bijzonder dat je zo sterk bent/lijkt?..je hebt moed,veel sterkte om door te gaan, en kracht gewenst in moeilijke momenten,want die blijf je houden,
liefs, Inge

Marie-José zei

Wat een mooie blog heb je, met prachtige foto's. Ik ben wat aan het rondneuzen en vond je via pinterest...erg leuk.
Ik lees net wel dat je onlangs weduwe bent geworden...erg gecondoleerd...
En heb ook meteen die link in je post bekeken...wat er dan weer voor zorgde dat ik volschoot...ik ben soms een emo-dweil.
Wat een immens verdriet moet dat zijn, en dan ook nog zo door moeten gaan met je werk en gezin...heftig...
Ik wens je alle kracht toe om met al deze emoties van gemis, drukte, en leegte om te kunnen gaan.

Lieve groet, MJ

Passione Helena zei

Lieve Hennie, ik kan niet voelen wat jij voelt, maar wel een beetje begrijpen wat je bedoeld. Toen ik K*er kreeg ben ik ook heel erg teleurgesteld geweest in mensen. Gelukkig zitten daar ook hele warme vriendschappen tussen. Weet je Hennie..nu komt ieder woord letterlijk over omdat het nog zo teer en gevoelig is. Maar geloof me in de loop der tijd zul je steeds makkelijker met deze situatie om kunnen gaan. Bij de één draai je de knop om en houd je de schijn op( het gaat prima;-)) en met de ander kan je lachen en huilen en fijne gesprekken voeren..deze mensen zijn zeer waardevol.

Er is geen handleiding hoe je het moet doen. Jij doet het op je eigen manier. Soms één stap vooruit misschien twee stappen achteruit of met kleine sprongetjes vooruit.
Het litteken wat je leven getekend heeft zal hooguit iets vervagen zodat het iets minder pijn doet.

Ik geef je een hele dikke knuffel, dat doet je misschien wel veel meer als alle bovenstaande woorden. Doe maar gewoon, of niet ;-)

Leuk uitje heb je gemaakt in de herfstvakantie, was je samen met de jongens?

Ik wens je alvast een fijn weekend.

Liefs Helena