Room 17

Room 17

26 september 2014

Retraite


Retraite

Een retraite in Frankrijk. Nazomeren op een idyllische locatie met een zee van rust en ruimte om je heen, de stress van je laten afglijden en tot jezelf komen. Mindfulness, reflectie en bezinning.
Het weduwschap brengt een hoop hectiek en zorgen met zich mee dus een zonnige retraite lijkt me een verademing. Via via vond ik een fantastisch retraite adres in de Auvergne, maar helaas ben ik te moe om in mijn eentje naar Frankrijk af te reizen. Een autorit van 9 uur, een treinreis van 12 uur of naar Limoges vliegen, het is een beetje teveel van het goede als je na een fietstochtje van één kilometer in je eigen woonplaats al hijgend over het stuur hangt. Voorlopig hou ik het dus maar bij een time out in eigen huis en tuin: Twee keer per dag een half uur ontstressen onder mijn veranda en 's avonds op tijd naar bed. Dit weekend eindelijk weer eens even de LINDA doorbladeren, het boek Stoner van John Williams lezen ( kom er maar niet aan toe) en de gemiste documentaire over Hillary Clinton bekijken. Best wel intensief zo'n thuisretraite ;-)

24 opmerkingen:

Alie zei

Lijkt me ook wel wat, gewoon eens een weekje ontstressen, maar als je man altijd weg is en met nog 4 kids in huis, komt het er ook niet van. Moeten we zelf maar iets verzinnen om tot rust te komen :)

Anoniem zei

Begin maar in je boek, dan raak je vanzelf van de wereld.
Misschien geef ik je wel een heel dom idee aan de hand, maar waar je heel rustig van wordt is kleuren.En je kunt je creativiteit in kwijt. Je kunt mandala's van internet halen en tegenwoordig heb je ook het eerste kleurboek voor volwassenen.(het tweede vind ik minder mooi).Evt een rustig of aangenaam muziekje erbij. Het klinkt misschien kinderachtig, maar het is absoluut niet zo!
Ik wens je heel veel sterkte.

Liefs, Gerry

Sabine zei

Soms is het thuis net zo lekker als op een andere locatie. Natuurlijk heb je dan misschien meer de neiging om toch dingen te gaan doen, maar het is soms juist de kunst om van je eigen huis te genieten. Kopje thee, boekje erbij en misschien wat lekkers? En wat ik altijd heerlijk vind is om lekker een uurtje of zo te tutten in de badkamer. Muziekje erbij, lekker badderen of douchen, scrubben, etc. Misschien ook even lekker. Uitrusten is gewoon zo belangrijk voor je als mens. Je kunt pas voor anderen zorgen als je voor jezelf zorgt toch?

Fijn weekend en geniet van je retraitre a la maison :).

Gr. Sabine

Marjonel M zei

Rust en een momentje voor je zelf is zo belangrijk.

Geniet er van!
Liefs, marjonel

Lilablu Brocante / LilaDoux Bakwaren/Tina zei

Erg hé dat we eigenlijk vergeten zijn hoe we moeten ontspannen. Iedereen is maar druk druk druk........ik heb zo'n moment altijd als ik van vakantie terugkom dat ik bij alles denk "goh lekker belangrijk" en echt de boel de boel kan laten...........maar helaas binnen enkele weken zit je dan toch weer in het oude patroon. Ik hoop dat jij toch de voor jou zo belangrijke rust kunt vinden!! Lieve groet en dikke knuffel, tina

Home and Lifestyle zei

Een goed initiatief om elke dag een half uur te genieten en niets te hoeven. Lekker even de ogen dicht doen en ontspannen, we zouden het vaker moeten doen. Want een dag later stofzuigen is best een optie, maar we willen het vaak allemaal perfect voor elkaar hebben terwijl dat echt niet altijd nodig is.

Al is dat op een plekje in Frankrijk natuurlijk heel idyllisch, onder jouw veranda is een relaxmoment ook niet verkeerd ;-).

Fijn weekend Hennie! Liefs, Ingrid

Inge R. zei

sterkte!! hoop dat je uit rust, je plannen klinken wel veelbelovend:)
en nu nog doen!!
lieve groet, Inge

It's me zei

Geniet van een heerlijk rustig weekend.....liefs van mij...x !

Bij Guusje Thuis zei

Knap om toch elke dag dat half uurtje mee te nemen. En Stoner ... prachtig boek!

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik wens je veel ontstressmomenten toe in je eigen huis!
Wat neemt rouwen toch ontzettend veel energie hè. Ik hoop dat je een beetje kunt ontspannen met je boeken en bladen en er ook een beetje van kunt genieten.

groet Trijnie

It's me zei

Geweldig !!! dankjewel !!!..liefs van je we hebben vandaag 3 hele grote superrrr takken opgestuurd !!...je bent een toppertje echt dank !!..liefs van mij x !

Anneke zei

Ik hoop dät je de rust kunt vinden om te gaan lezen. Even helemaal aan je zelf denken. Ik hoop dat je gauw weer wat energie krijgt.
Liefs Anneke

Hann¥ zei

Dat zouden we veel meer moeten doen, het leven is maar rennen en vliegen.
heerlijk hoor Hennie dat je er de tijd voor neemt, gelijk heb je.
Ik hoop dat je het boek ook nog in alle rust kan gaan lezen, met nog een heerlijk najaarszonnetje erbij ;-)

Liefs,Hanny

Unknown zei

Neem de rust en geniet nog van de komende dagen van het zonnetje....

Groetjes Anita

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Moe, en leeg.... ja soms heb je zo de behoefte aan een plek, een plek van los kunnen laten en diep naar binnen gaan. Maar misschien kun je dat toch vinden op je eigen plek en op je eigen manier, en de dingen doen die er nog voor je liggen gewoon zonder verwachting en lekker de zon op je gezicht laten schijnen.

groeten Pauline

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Moe, en leeg.... ja soms heb je zo de behoefte aan een plek, een plek van los kunnen laten en diep naar binnen gaan. Maar misschien kun je dat toch vinden op je eigen plek en op je eigen manier, en de dingen doen die er nog voor je liggen gewoon zonder verwachting en lekker de zon op je gezicht laten schijnen.

groeten Pauline

Anoniem zei

Misschien is het ook beter om het dichter bij huis te zoeken en waarom dan niet in je huis. Of op je veranda. Je kunt inderdaad 9 uur reizen, naar een totale andere omgeving, waar alles er beter uitziet, omdat er geen herinneringen 'samen' zijn. En als je dan thuis komt...bam! Rouwen is een proces van er doorheen gaan, alles intens beleven, ook als het soms pijn doet...Als je niet goed rouwt zal het je altijd achtervolgen, ook al reis je 9 uur...
Ik hoop dat je je retraite bij je eigen vertrouwde omgeving vindt, gewoon in simpele dingen die je plezier geven, een goed boek, een heerlijk glas wijn, een docu over een sterke vrouw...Heel goed van je om dit regelmatig te doen. En vergeet niet om te geloven in jezelf, want zelf ben je ook ontzettend sterk!
Liefs, Peetje

Housebythewaterhole zei

Geniet van het zonnige herfstweekend
hou je goed...
fijn weekend
liefs Kathy

Esther zei

Retraite in je eigen huis/tuin. Ik vind het een prachtidee. Natuurlijk is het ook fijn om op reis te gaan en elders te genieten, maar juist als je daar even geen zin in of puf voor hebt, dan is eigen haard goud waard. Geniet ervan.
Groetjes, Esther

Janny zei

Soms kan het fijn zijn even uit je bekende omgeving weg te zijn. Dat helpt wel om je focus weer op andere dingen te richten en zodoende even uit je gedachtencirkel te geraken.
Maar dat hoeft niet persé in Frankrijk. Is er geen mogelijkheid een weekendje in eigen land te boeken. Er zijn hier zoveel prachtige plekjes.
Maar Hennie: wat ik hierboven ook al las: het duurt een hele tijd voordat rouw minder zwaar lijkt te zijn. Gun jezelf die tijd met in je achterhoofd het idee dat het wel beter zal gaan in de toekomst.
En wat betreft de Linda en Stoner: allebei (geheel anders) aan te raden!
Dikke knuf,
Janny

het moonhuis zei

Wat ben je toch een lief mens. Ik hoop dat je vandaag met de Linda, in het zonnetje, op je veranda hebt gezeten.
Dagen als vandaag doen een mens goed!

Liefs Monica

Claudia Leertouwer zei

Sluit vandaag je ogen, geniet van de warme zonnestralen, dromen mag....

G-STYLE zei

Hopelijk heb je afgelopen weekend heerlijk kunnen ontspannen met het heerlijke weer.
Ik gun het je in elk geval heel erg !

Hartelijke groet Gea

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Oh... hier wil ik ook wel voor een retraite heen.

Maarja meis.... ook voor mij wordt gewoon op de bank met een goed boek en daar is natuurlijk niets mis mee.

Als het weer het toelaat zit ik vroeg in de ochtend (iedereen slaapt dan nog) heerlijk in de tuin met een kopje koffie, wat een heerlijke rust.

Fijne avond en lieve groet,

Loes