Room 17

Room 17

31 augustus 2016

Nieuwe start


Nieuwe start

When life gets harder challenge yourself to be stronger
Een mooie openingszin voor een privé bericht. PB's op je blog plaatsen, het blijft een dilemma want een interieur/styling blog is toch vooral bedoeld voor inspiratie en promotie en niet voor de dagelijkse zorgen en beslommeringen. Bij frankwatching.com (platform voor communicatie en social media) denken ze daar echter anders over: ".......een weblog mag best persoonlijk zijn, te formeel wordt niet gewaardeerd en geeft geen binding met je lezers".
Toen mijn lief drie jaar geleden overleed vond ik het een absurd idee om te blijven bloggen over Flexa kleurstalen en de nieuwste woontrends. Voorzichtig schreef ik de zorgen van me af en bloggen bleek een ideale uitlaatklep. Circa 20 posten schreef ik over het weduwschap (klik hier ), niet eens zoveel als je bedenkt dat de andere 390 over wonen gingen. Een van de laatste posten dateert uit 2015 toen ik een kort bericht schreef over het verlangen naar zon, zen en happiness. De happiness was op dat moment ver te zoeken en de zen eveneens. Weduwe worden is geen pretje. Stress, wanhoop, tranen, honderdduizend ballen in de lucht houden en elke ochtend weer die confronterende lege plek in je bed. Niet bepaald het rad van fortuin maar een mallemolen van hectiek en zorgen. Behalve dood en verlies kwam er nog meer rampspoed op mijn bord maar daarover schrijven op mijn blog zou een brug te ver zijn.

Challenge yourself to be stronger……Als de life events in vol ornaat over je heen denderen vergt het veel moed en wilskracht om je door alle moeilijkheden heen te slaan. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Rouwen, lesgeven, een webshop runnen, een nieuwe site lanceren en na een enerverende verbouwing een Bed and Breakfast beginnen. Mijn stuurloze pubers (inmiddels volwassen) en mezelf weer op de rails zetten en onnoemelijk veel dingen regelen omdat je partner en de vader van je kinderen er niet meer is. Drie tropenjaren waren het en ze bezorgden me een haperend lijf, vermoeidheid, kopzorgen, migraines en een irritante piep in mijn oren die tot op heden 24 uur per dag aanwezig is. Maar behalve ellende en fysiek ongemak brachten het verdriet en de tegenslag ook nieuwe inzichten en persoonlijke groei. Het is een cliché maar na een zware tijd komt een mens vaak sterker uit de strijd. Gepokt, gemazeld en gelouterd. Older, wiser en (wat een geluk) niet sadder. Want nu de crisis is bezworen wordt het leven weer een beetje overzichtelijker, het verdriet minder en ebt de stress voorzichtig weg. De rimpels en de wallen niet maar ach, who cares.

Klaar voor een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Weer terug naar START op het Monopoly bord. Het is een tamelijk onthutsende ervaring als je vijftig plus bent. Keuzes maken, knopen doorhakken, loslaten en jezelf weer op de kaart zetten. Het leven, het geluk en de liefde weer opnieuw omarmen.
Onlangs nam ik het nobele besluit om mijn onderwijsbaan aan de wilgen te hangen. Quit my job schreef ik in een Facebook bericht. Niet meer lesgeven en vergaderen maar reizen, schrijven en fotograferen. De horizon verbreden buiten het onderwijsveld. Klinkt als genieten en dat is het natuurlijk ook. Meer vrije tijd maar minder financiële armslag want salarisschaal 15 is na quit my job voorgoed uit beeld. Dat betekent dus aan de weg blijven timmeren met de webshop en B&B en openstaan voor andere uitdagingen en plannen. Alles is immers mogelijk als de toekomst weer voor je ligt.

Maar nu eerst naar halteplaats ZEN want lijf en leden hebben dringend rust nodig. De uitputting nabij concludeerden mijn huisarts, haptonoom en personal coach. Het advies: Herstellen en op adem komen. Niet eenvoudig als je een TGV zonder remmen bent. Ontstressen en onthaasten dus en weg met de ballen, de borden en de lucht. Alles mag. Niks moet. De komende periode ga ik in de pauzestand. De B&B en webshop blijven geopend, en mijn blog en Facebookpagina blijven online met updates en berichten. Voor de rest: Go with the flow!! Van overleven naar een beetje Zwitserleven. 
Na alle ellende kijk ik er zeer naar uit!

26 opmerkingen:

Geraldine zei

Veel sterkte en geluk, want het is nooit zo donker of het wordt wel weer licht. En geloof me, het is waar. Ook ik heb (na een scheiding) een partner aan de plotselinge dood verloren, maar ben desondanks opnieuw gelukkig geworden.

Margo van Schaick zei

Wat heb je dit weer mooi geschreven. Wat mij betreft is schrijven ook één van de vele talenten die je bezit. Goed dat je een stapje terug doet, er ligt met het runnen van de B&B en de webshop nog behoorlijk veel op je bordje. Maar hopelijk is de hoeveelheid nu beter in balans. Het is in ieder geval fijn om te horen dat de scherpje randjes van het verdriet door het overlijden van je man een beetje slijten.
Groet, Margo

Margo van Schaick zei

Wat heb je dit weer mooi geschreven. Wat mij betreft is schrijven ook één van de vele talenten die je bezit. Goed dat je een stapje terug doet, er ligt met het runnen van de B&B en de webshop nog behoorlijk veel op je bordje. Maar hopelijk is de hoeveelheid nu beter in balans. Het is in ieder geval fijn om te horen dat de scherpje randjes van het verdriet door het overlijden van je man een beetje slijten.
Groet, Margo

Brenda Schneider zei

Dus nu heerlijk gaan genieten van de mooie dingen die op je af komen en rust momenten voor jezelf nemen.
Als je je dan weer lekkerder in je vel voelt zitten kun je de zonnige kant weer gaan zien.
Groetjes Brenda Schneider

Brenda Schneider zei

Dus nu heerlijk gaan genieten van de mooie dingen die op je af komen en rust momenten voor jezelf nemen.
Als je je dan weer lekkerder in je vel voelt zitten kun je de zonnige kant weer gaan zien.
Groetjes Brenda Schneider

Janny zei

Lieve Hennie, ik voel me gegeneerd als ik jouw blog lees. Wat jij hebt meegemaakt en het verdriet en de zorgen die je had daar hebben wij als lezers maar een beperkt inzicht in. Daar is de emigratie van kinderen en kleinkinderen natuurlijk niet mee te vergelijken. Ik heb iedereen waarvan ik hou nog, al is dit nu op grote afstand.
Ik gun je uit het diepst van mijn hart een heel fijne en mooie toekomst. Ik geloof graag dat alles wat je hebt meegemaakt je sterker heeft gemaakt.
Geniet van wat op je afkomt, inderdaad go with the flow. Al zal dat wel makkelijker klinken dan het is.
Veel liefs van mij.
Janny

Home and Lifestyle zei

Lieve Hennie, wat heb je dit mooi verwoord. Je begrijpt dat ik mij door een deel van de tekst bijzonder aangesproken voel, maar ik haal ook kracht uit je woorden. Ik vind het ook niet makkelijk, al was het in mijn geval nog iets waar ik voor koos...jou overkwam het als een donderslag bij heldere hemel. Ik hoop van harte dat de keuzes die je hebt gemaakt je heel goed gaan bevallen, dat je aan je lijf en aan je hoofd gaat merken dat er duidelijk meer rust in je leven komt. Want als ik iemand geluk, liefde en blijdschap gun, dan ben jij het wel!

Liefs, Ingrid

It's me zei

Mooi geschreven...maar knap lastig allemaal....ik hoop echt dat alles gied komt voor je ik wens je alle geluk....dat verdien je zeker na zo'n moeilijke periode......ga ervoor lieverd.....maar heem je rust.....zo belangrijk....liefs Ria x

lia zei

Het leven is voor jou inderdaad niet makkelijk geweest de afgelopen jaren. En ik verbaasde mij er vaak over hoe jij alles zo kon blijven doen, zonder een keer in te storten.
Hoop dat je een goede keuze hebt gemaakt, en ik denk van wel. Want je bent zo'n vriendelijke lieve vrouw.
Kom jij nu maar eens lekker tot rust.
Liefs lia

Adeux zei

Lieve Hennie,

Je bent een kanjer. Leef je leven, met alles wat daar bij komt kijken. Iemand zei laatst tegen mij: zie alles wat op je pad komt, de goede, maar ook "slechte" dingen als een geschenk. Het is allemaal bedoeld om van te leren en om van te groeien. Je bent, ondanks je oude beroep, ook zelf een leerling. Van mij krijg je een tien en een griffel! Hartelijke groet, Annemarie Anten

Coby Breitner zei

Dit is nou de klap waar ze het altijd over hebben. Opeens is het genoeg en dan zo verstandig van je, ook dat het kan natuurlijk financieel, om te stoppen met je onderwijsbaan, anders is het toch een 'moeten'. Kom tot jezelf en neem je rust. Ik heb enorm respect voor je hoe je jezelf al deze jaren hebt doorgeslagen.
Het komt goed....Groetjes en liefs Coby

Supergoof zei

jow eigen verhalen die raken me het meest, en lees ik graag. Goed en mooi besluit heb je genomen!
:o)

inge van der sanden zei

Je hebt de laatste jaren wel heel veel op je bordje gehad...en met bewondering las ik het...en dacht dan...jeee wat een geweldig sterke vrouw is ze toch.
Dat is een stevige beslissing om je baan op te geven, maar het is nu tijd om aan jezelf te denken....
Veel geluk Hennie...als ik iemand het aller aller beste gun, ben jij dat wel.

Fijne dag,
Inge...my choice

Marion van Wijk zei

Het is een heftige tijd voor je geweest en ik wens je alle goeds voor de toekomst. Probeer tot rust te komen, goed voor hoofd en lijf en geniet van de mensen om je heen. Veel succes!
,
Groet, Marion van Wijk

Anoniem zei

Je hebt veel meegemaakt en veel moeten verwerken.
Ik hoop van harte dat je door de keuzes die je nu gemaakt hebt ook tot rust kunt komen en dat je veel plezier behoudt aan je webshop en je B&B.
Ik gun je alle goeds!

Liefs, Gerry

Mirjam zei

Wat heb je dit weer mooi geschreven Hennie. Prachtig verwoord. Dat vind ik echt heel knap. Ik heb geen woonblog, maar gewoon een vanallesnenogwatblog, maar heel persoonlijke, verdrietige zaken, of gewoon zo mijn eigen gevoelens, zal ik niet gauw op mijn blog zetten. Maar ik bevind me dan ook in de heerlijke omstandigheden dat ik iemand thuis heb waar ik alles bij kwijt kan. Dus hoe mooi is het dan dat je blog toch een beetje je uitlaatklep is geweest. Hoog tijd nu dus, om alles een poosje lekker te laten gaan zoals het gaat. Ik hoop dat je jezelf in die tijd weer een beetje zult hervinden en dat je ook het geluk weer zult ontmoeten.
Ik hoop het zo voor je Hennie...
Liefs,
Mirjam

Roelie Steinmann zei

Dit is vast een moeilijk besluit dat je hebt genomen. Maar sterk van je dat je het doet en de komende tijd het leven gaat nemen zoal het komt. Ik ben benieuwd wat het je gaat brengen.

Lieve groet Roelie

Judith zei

Knappe, dappere vrouw ben jij... Juist omdat je nu voor jezelf kiest, want dat lijkt me doodeng na alle ballen die jij omhoog gehouden hebt de afgelopen 3 jaar.

Ik heb heel veel respect voor je en gun je het beste van de wereld,

Liefs xxx

Judith zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lynda Hovens zei

Wat ben je sterk en wat heb je uiteindelijk een mooie keuzes gemaakt! Ik gun je rust in lijf en leden en een hele bijzondere flow!
X

Lynda Hovens zei

Wat ben je sterk en wat heb je uiteindelijk een mooie keuzes gemaakt! Ik gun je rust in lijf en leden en een hele bijzondere flow!
X

Ger zei

Lieve Hennie,

Je kreeg de afgelopen jaren heel wat verdriet te verwerken om het verlies van je lief en je moest door de trechter van pijn zowel mentaal als fysiek dat het rouwproces met zich mee brengt.
Kan niet anders zeggen dan dat ik jou een sterke en dappere vrouw vind na het lezen van deze blogpost met emotionele maar ook mooie woorden waaruit kracht en positiviteit doorklinkt.

Wens je bij alles wat er op je pad komt in je nieuwe start veel geluk,liefde en gezondheid.

Fijne zondag en lieve groet,
Ger

Gea Loosman zei

Heel mooi geschreven!
Ik wens je een hele goede start naar een prachtige en gelukkige toekomst in goede gezondheid.
Fijne zondag.
Groetjes Gea

faire un songe zei

Als ik jouw verhaal lees, zet mij dat weer met 2 voetjes op de grond.
Ik kan slechts een diepe buiging voor je maken.
Zoveel als jij voor de kiezen hebt gehad, alle balen de lucht in houden.. en hoe dan ook er weer voor gaan.
Heel menselijk dat het dan een keertje `op`is.
Nu wordt het tijd om aan jezelf te gaan denken.
Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven.
Ik vind je dapper en sterke vrouw.
En bij mij dwing je diepe respect af.
Ik gun je heel veel geluk.. je verdiend het..!!
Liefs Hetty

Patricia zei

Als (meestal) stille lezer van je blog vond ik het knap hoe je dingen beschreef en inderdaad steeds maar doorging.
Ik hoop dat je nu meer rust zult vinden en dat er nu een tijd gaat komen waarin alles op een plek gaat vallen zoals jij dat wenst.
Ik wens je nog heel veel geluk voor deze volgende fase.

marry zei

Herkenbaar! Heel mooi verwoord ook. Ik wens je een hele fijne tijd toe en hoop voor je dat het leven je weer toe zal lachen. Mij is dat gelukt en voor zo'n sterke vrouw als jij zal dat ook zo zijn!
Liefs Marry