Room 17

Room 17

1 februari 2011

 

Styling en meer.....
 
 
 
Ik kom nog even terug op mijn vorige post. Veel bloggers vroegen zich af hoe z 'on styling uur nu precies in z'n werk gaat. Gaan er meubels mee of alleen maar accessoires, kunnen de spullen ter plekke gekocht worden, en wat kost een stylingadvies ? Om met de eerste vraag te beginnen, meubels gaan zelden mee, tenzij ze compact zijn. Een side table waar de poten onder vandaan kunnen, een stoel die handig in de auto geschoven kan worden. Accessoires zijn geen probleem, maar breekbare spullen moeten natuurlijk goed worden ingepakt. Wat en hoeveel je meeneemt is afhankelijk van de wensen van de klant, dus vooraf foto's opvragen van het interieur is raadzaam. Soms ben je al eens eerder op bezoek geweest voor een uitgebreid advies, en is het een kwestie van "afstylen".
Vaak neem je helemaal niets mee, alleen kleurenkaarten en stofstalen, want een styling/interieuradvies begint met de inventarisatie van ruimtes, kleuren, meubels etc. en niet met het lukraak neerzetten van accessoires.
 
Stylen is doorgaans een enerverende bezigheid, een stylingsessie behelst meer dan zomaar een "uurtje" schuiven. Ideeën lanceren, oplossingen creëren, en een nieuwe frisse sfeer scheppen, want klanten willen graag verrast en geïnspireerd worden. De prijzen van een interieurstyliste liggen tussen de € 50 en € 100,- euro per uur.
 
Dan nog een paar vragen die ik via mijn mailbox binnen kreeg: Welke opleiding heb je gedaan, ik wil ook graag stylingadviezen geven, hoe pak ik het aan? Er zijn diverse instituten waar je een cursus of opleiding kunt volgen ( zowel schriftelijk als mondeling) . Zelf heb ik een opleiding gevolgd bij het IVB ( Instituut voor Binnenhuisarchitectuur) maar tevreden was ik er destijds niet over. Oriënteer je dus goed, want een cursus die niet lekker loopt is behoorlijk demotiverend.
Wil je je stylingcapaciteiten alvast eens uittesten, dan kun je wellicht beginnen in je vrienden en kennissenkring. Succes bijna altijd verzekerd, en als hobby zeer zeker aan te bevelen. Wil je professioneel en betaald gaan stylen, bedenk dan dat je actief op zoek moet naar klanten en dat je niet de enige bent in stylingland :-)
 
 

13 opmerkingen:

All Seasons zei

Wat heb je het huis prachtig gestyld bij Jeanette. Ziet heel mooi en rustig uit.
Mijn complimenten!!
Ik vind de foto die je hierboven hebt gebruikt wel erg mooi. Mooi dat kleur gebruik (dat noem ik vast verkeerd...)
Fijne dag voor vandaag
Lieve groet,
Patricia

Mayflower zei

Dat stylen en dan vooral bij anderen is niet voor iedereen weggelegd, je moet het in de vingers hebben en dat heb jij gewoon. Ik hou het maar op het stylen en gezellig maken van mijn eigen stulpje en het is inderdaad zo wat je zegt....er zijn al zoveel interieurstylisten.
Fijne dag en een lieve groet, Mea

Home and Lifestyle zei

Persoonlijk denk ik dat iemand een bepaalde creativiteit moet bezitten om een gedegen stylingsadvies te kunnen geven, maar als het goed is blijkt zoiets tijdens een opleiding.

Of dat daadwerkelijk altijd zo is betwijfel ik - absoluut niet bij jou, jij hebt die creativiteit!!! - ...tijdens mijn opleiding aan de PA kregen een paar klasgenoten uiteindelijk hun papiertje terwijl ze een onvoldoende voor hun stage hadden! En dat is juist de plek waar je je kwaliteiten moet laten zien!

Bij jou zijn klanten in ieder geval aan het goede adres!

Lieve groet, Ingrid

Claudia zei

Wat een informatieve post; ik hou het voorlopig maar bij mijn eigen huisje!

Toevallig heb ik het boek zojuist via Amazon besteld, zonde zeg...

Ann zei

Hello! I just discovered your blog and am off to order Belle Blanc!

My husband is from Amsterdam, so we visit the Netherlands often. I look forward to visiting often.

-Ann

Jeanette zei

Nou, die creativiteit dat zit bij jou wel snor. En mochten mensen een referentie nodig hebben over jou dan mogen ze mij bellen!!

Groet,
Jeanette

Pien zei

Vergeet ook niet gevoel met het stylen van ruimtes. Het moet ook in je zitten, maar daar heb jij geen problemen mee!

Groetjes,
Pien

Collie-Collie zei

Lijkt me ontzettend leuk dat iemand eens mijn interieur doorlicht en met een frisse blik de boel op z'n kop zet of op z'n plek zet, hahaha!!

Ik vind wat je laat zien op je blog en in je winkel prachtig...

Groetjes, Collie

Corine zei

Leuk dat je zo eens uitlegt hoe het werkt! Ik zeg eerlijk dat ik er niet blij van zou worden als iemand met mijn spullen ging schuiven, maar aan de andere kant doe ik het wel graag bij anderen :)En idd er zijn veel stylisten..je moet dus onderscheidend bezig zijn, een hele uitdaging lijkt me!
Groeten, Corine(THUIS)
PS. Dat boek ken ik niet, ik ga eens googelen...

Tanja zei

Leuke post Hennie, een soort van binnenkijken in jouw wereld, eerlijk en mooie informatie, en ik denk dat jij er gewoon mee bent geboren want dit komt niet aanwaaien. Iedereen noemt zich al gauw styliste maar jij bent er eentje met een grote S.

Lieve groet
Tanja

Ingeborg Kramer zei

Hai Hennie,

Goed uitgelegd hoor je stylingverhaal. En er zijn inderdaad vele stylistes aktief ja. Je hebt het prachtig gestyled bij die mevrouw.
Plaatje rechts van de witte kast met paspop heb ik precies zo, t lijkt wel bij mij, hah!
Wat kost dat boek? En waar kan ik er nadere info over vinden. Ik denk dat ik het boek wil nl. Ik hoor graag van je. Groetjes,
Ingeborg

Nicole zei

Ik heb zelf de cursus interieurstylist gedaan bij NTI en vond het heeel leuk! Wel ook best heel veel theorie hoor!
Fijne avond nog!
Nicole

Marieke Reintjes zei

Geweldig om zo te lezen , mijn vriendin en ik zijn ook actief met het geven van interieur&styling advies en ik herken wat je schrijft..
Groetjes Marieke