Room 17

Room 17

10 juni 2012

Garden




Fris en Groen

Bijna zomer ( of herfst??) , de tuin ziet er na de vele regenbuien van de afgelopen weken heerlijk frisgroen uit. Wat mij betreft mag het nu eindelijk wel eens droog en zonnig worden, het is tenslotte alweer juni , en qua zonbeleving kan ik me alleen maar een warme meiweek en een paar mooie Pinksterdagen herinneren…...
De afgelopen tijd hebben we weer veel werk verricht in de tuin, alle hagen zijn gesnoeid en de buxusbollen in potten, een stuk of acht, zijn vervangen. Een duur grapje,  maar alle bollen werden droog en geel en dat is  natuurlijk geen gezicht.  De hortensia's ( Annabelle) doen het geweldig,  ze zitten vol met knoppen, nog even en de immense witte bloemen komen weer tevoorschijn.













28 opmerkingen:

Linda zei

Vandaag eindelijk weer eens een lekkere zonnige dag, helaas waait het nog stevig hier maar dat geeft niet. De zon maakt het goed. Ik heb het zelfde gevoel als jou. Er zijn al hele mooie dagen geweest maar nu zou het fijn zijn om dagen en avonden in de tuin te kunnen door, kom maar op met die zomer !

Fijne dag nog.
Groeten, Linda

Unknown zei

Wat heb je het toch mooi! Binnen en buiten. En wat lijkt het me heerlijk om ook al is het weer wat minder met een dekentje onder jouw verranda te zitten. Vandaag moet dat wel lukken met het zonnetje er zo af en toe bij.
Fijne zondag nog!
Lieve groet van Karin

'Inga' zei

Wat jammer dat het weer maar niet mee zit! Prachtig plekje heb je daar onder het afdak, hoop dat je er met minder weer ook van kunt genieten! In ieder geval blijft alles lekker fris groen zo,

Fijne nieuwe week!

Acquired Objects zei

After three weeks of rain and two weeks endless we're finally able to get back outside. Getting our mowing done and gardens mulched and then we're ready for summer. Always nice seeing your beautiful gardens.

XX
Debra~

Petra zei

Hier ook buxusbollen in pot niet mooi meer. Dat blijft toch moeilijk. Zelfs m'n handige tuinbuurman heeft ze vervangen door iets anders.

Maar...het ziet er weer geweldig uit bij je.

Fijne dag nog!

Home and Lifestyle zei

Vanmorgen hebben wij ook vier bakken met buxuxbollen verwijderd, er zat weinig groen meer aan. Na de vakantie maar eens weer vullen, ze staan onder bij het water dus daar zien we toch niet veel van! Wat heb je toch een mooie tuin, mag ik een stoeltje reserveren? Mooi ook je annabellen, in de voortuin staan ze hier voor het eerst, ook vol knoppen!

Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

amy zei

jammer he dat we zo weinig mooie dagen hebben ,je hebt zo n mooie tuin!
Gr amy

Nicole Claudia zei

Zo zonde als die buxusbollen geel worden, wat je ook doet, het wordt dan niets meer.

Je tuin ziet er prachtig uit, mooi zitje onder het afdak en doorkijkjes naar de rest van de tuin.

Vandaag zal je wel genoten hebben buiten met dit weer. Van mij mag de buitenthermostaat op 25 graden met zonnetje en 's nachts af en toe een plensbuitje voor het groen :-)

Groetjes, Collie

Unknown zei

Is dat jouw tuin? Wat een paradijsje zeg! prachtig ! je hebt hard gewerkt maar het ziet er dan ook puik uit! Geniet ervan! En wat mij betreft mag dat zonnige weer ook wel een keer komen! Fijne week, Jacqueline

Jeanette zei

Dat ziet er weer heel mooi uit. Prachtige plek om te genieten van de lange zomeravonden. Laten we hopen dat die zomer nu binnenkort gaat beginnen.

Groet,
Jeanette

Janny zei

Wat een heerlijke tuin toch!
Zo prachtig symmetrisch, en inderdaad mooi groen. Kan ook niet anders natuurlijk. Gelukkig was het vandaag weer een heel behoorlijke dag, ik ben zelfs een beetje verbrand, omdat ik in een shirtje op een dorpsmarktje liep te slenteren.
Hopelijk heb jij vandaag ook je nodige zon-uurtjes gehad?
Janny

Le Style zei

Wat is het toch sfeervol genieten bij jou in de tuin!
Vandaag toch bijna de hele dag buiten gezeten. Hopen dat het weer nu even doorzet de warmere, zonnige kant op;-)

Fijne avond!

Corine(THUIS) zei

Ja Hennie, het tuinseizoen komt er aan hoor!! Daar gaan we gewoon vanuit!!
Groeten, Corine

Thuis bij Tjits zei

eind juni kon het wel eens gaan zomeren zo heb ik me laten vertellen door één of andere weerman.. dus nog even doorbijten!! ik verlang ook zo naar het echte buitenleven, alhoewel we vandaag toch zomaar een mooie dag kado kregen, ik heb de hele dag lekker buiten zitten luieren en lezen!
en het snoeien moet hier nog gebeuren.. door het stofhappen bij onze zoon komt het er nog niet van..

fijne zonnige week!
lieve groet van Tjits

Anoniem zei

Hei!
For noen vakre hage bilder:)
Helt nydelig

Klem Merete

Marjonel M zei

Mijn buxusbollen zijn mooi groen ik moet ze nog wel snoeien voor de rest is alles klaar.
En hier staan de annabellen er ook mooi bij.
Prachtige foto's heb je weer gemaakt!

Groet, Marjonel

little sweet things zei

Buxus lijkt zo makkelijk maar ook bij mij word telkens een kant geel of kaal.
Je tuin ziet er wel weer uit om door een ringetje te halen, zo sfeervol!!!
Vandaag ging het goed wat de zon betreft maar voor morgen voorspellen ze 90% kans op regen, zucht daar gaan we weer...
Lieve groetjes, Sas

Verrassend Goed! zei

Wat zul jij eindeloos genieten in je mooie tuin. Ook als het iets minder weer is kun je toch buiten zijn onder je prachtige afdak. Nou hier kan ik echt van dromen hoor.
Fantastische post.
warme groet,
Marianne

Leslie zei

What a lovely yard you have! I adore the boxwood in the planters and baskets. The wicker furniture is the perfect compliment to this amazing space!

leslie

Unknown zei

Dat ziet er heel mooi fris groen uit ja! Maar ik kan geen regen meer zien, bah! Bij ons ook wat buxus kapot gegaan;jammer inderdaad!
Groetjes,
Nicole

Pauline zei

Ja, wat een enorme klus is dat snoeien. Gelukkig is het resultaat altijd mooi. Jammer dat er zoveel buxusbollen vervangen moesten worden maar het zal er nu extra mooi uitzien en net wat je zegt zo fris en groen. Onze tuin is ook een oase van groen op dit moment. Nu nog het zonnetje om te genieten.
Liefs, Pauline

Homemade Home zei

Heerlijk zitje onder je prachtige afdak, je tuin is er helemaal klaar voor nou die...ZON... nog.
Ik heb ook 3 buxusbollen moeten vervangen.
Ik hoop dat je snel kan genieten van je prachtige tuin.
Fijne week groetjes Nelly

RUW MET STIJL zei

Heerlijk, alles fris groen. Maar van mij mag het zonnetje ook wel gaan schijnen zodat we lekker buiten kunnen leven.
Groeten Ellen

Dineke@esatto zei

wat ziet alles er prachtig en frisgroen uit!
En die veranda is echt geweldig, staat hoog op mijn (overvolle) lijstje!
Geniet ervan,

groetjes Dineke

Alie zei

Ik heb even heerlijk zitten genieten van je geweldige tuin! Ik ken hier een boer die een land vol met buxusbollen heeft staan voor een habbekrats. Als je dat nou even geweten had. Geniet van je heerlijke huis, groetjes Alie

Mayflower zei

Wat ziet alles er toch prachtig uit bij je Hennie en wat een mooie tuin.
Hier moet ik gelukkig maar één buxusbol verangen, die heeft de winter ook niet overleefd. Zoiets is zeker een dure grap.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

KiwiStyle zei

Enjoying your blog from New Zealand . Jane :)

CasaDiMama zei

tjah het is inderdaad wel heel groeizaam weer, maar om nou te zeggen dat het genieten is om buiten te lunchen en te loungen... maar binnen lekker luchtig en fris en wit maakt nu een boel goed.
laten we het daar maar op houden. ;-)