Room 17

Room 17

27 augustus 2012


Pretty Pinterest
 

Een nieuwe bannerfoto bovenaan mijn blog. Gevonden op Pinterest , de populaire foto/prikbord site waar je naar hartelust foto's kunt pinnen. Pinterest telt bijna 12 miljoen gebruikers, er circuleren circa 32 miljoen foto's op de site, en 85% van de gebruikers is vrouw. Scheurde je een paar jaar geleden nog plaatjes uit tijdschriften , tegenwoordig is een simpele muisklik voldoende voor de aanmaak van een digitale knipselmap  ( pinboard).

Zeer inspirerend deze overweldigende hoeveelheid foto's, maar de vraag rijst natuurlijk, mag je zomaar ongevraagd foto's van anderen gebruiken? Pinterest heeft een wat vaag copyright beleid, en legt de verantwoordelijkheid vooral bij de gebruikers zelf neer. Een van de spelregels is dat je de bron/herkomst van de foto moet vermelden. Een nobel streven, maar niet altijd haalbaar, soms worden foto's zo vaak gepind dat de bron niet meer te achterhalen is. Ook als je geen Pinterest account hebt, kunnen je (blog)foto's toch op allerlei Pinterestboards gaan circuleren. Voorzie je foto's dus altijd van een logo of watermerkje, zodat ze herkenbaar en traceerbaar blijven.

17 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Dat klopt inderdaad. Ik voorzie mijn foto's al heel lang van een watermerk, maar kreeg daar ook wel eens een lief bedoelde opmerking over...dat iemand het zonde vond dat er op een mooie foto een watermerk stond.

Maar ook een watermerk geeft geen garantie, ik kwam een tijd geleden ook een foto mét watermerk tegen op marktplaats, terwijl ik toch echt niet degene was die het voorwerp te koop aanbood!

Maar eh...mooie banner :)!

Lieve groet, Ingrid

Huys 50 zei

Ik heb (nog) niets op mijn foto,s staan maar ach...ik kom regelmatig foto,s van mezelf tegen op de meest uiteenlopende sites,ik heb er tot nu geen moeite mee hoor.
Pinterest ben ik niet zo in thuis,moet ook maar niet want ojee dan zit ik nog meer achter de pc, haha
Gewoon maar gebruiken hoor die mooie foto,s.
Je hebt een prachtige banner.

Groetjes
Dicky Marie

Leslie zei

I adore a neutral room .. gorgeous images! The whites are soon serene.

leslie

Corine(THUIS) zei

Je pikte een prachtige foto uit dat grote aanbod van pinterest. En ja dat mensen je eigen foto's gebruiken is niet netjes, maar ik heb besloten me er niet druk om te maken, met of zonder watermerk ze duiken toch overal op..
Groeten, Corine

Claudia Leertouwer zei

Mijn eerste reactie bij Pinterest was legaal foto's atten, toch heb ik me er overheen gezet.

Claudia Leertouwer zei

Jatten bedoelde ik dus

Janny zei

Ja, dat Pinterest. Ik heb me pasgeleden ingeschreven maar ik moet zeggen dat ik nog even niet zie hoe het allemaal gaat. Ik heb me er ook nog niet echt in verdiept. Maar het lijkt me inderdaad vervelend als je je eigen foto's ergens anders terug ziet.
Janny

When-D zei

Ik ben ook zeer verslaafd aan Pinterest. Niet het zelf verspreiden van foto's maar elke avond (in mijn bedje) check ik de site op mijn gsm, het kost me veel slaapuren.

Je hebt een prachtige banner!

lieve groet, When-D

lia zei

Mooie foto, en ik heb zelfs Joep op pinterest gezien, moet je nagaan. Die zat die bij de grijze.... hihi.

Fijne avond, Lia

Anoniem zei

For en utrolig herlig stol:)
Likte den veldig godt!
Fortsatt herlig kveld

Klem Merete

Jeanette zei

Wat een superfoto, goed gevonden, past weer heel goed bij je blog.

Groet,
Jeanette

Das Hohe Haus zei

Wow. I missed so much. Your blog is one of my absolutely favorites. It's always a pleasure. Have a great week. Hugs, Stefanie vom Hohen Haus

Passione Helena zei

Hallo Hennie, wat heb je een prachtige foto gevonden op Pinterest, past helemaal bij jou. Het had je eigen kunnen zijn.
Af en toe kijk ik ook even.Doordat een Amerikaanse blogster een aantal foto's van mij heeft geplaatst, ben ik er ook bekend mee geraakt. Soms vind ik een foto zo mooi van sfeer, of zo inspirerend dat ik het in een speciaal aangemaakte map plaats, puur om het nog even na te kunnen slaan.

Fijne week!
Lieve groet, Helena

Tanja zei

Een watermerk is geen bescherming hoor voor het 'pikken' van foto's, want veel programma's kun je het watermerk verwijderen, het enige waar je het wel voor kunt gebruiken is dat je altijd kunt bewijzen dat jij de eigenaar van de foto bent.

Verder zijn er heel veel foto sites waar je foto's af kunt halen die vrij zijn van rechten.

Nu heb jij zo'n mooi huis met zoveel mooie dingen erin, jij moet toch heel makkelijk foto van een eigen stoel als header kunnen gebruiken? Je hebt in je webwinkel ook altijd hele mooie foto's van de artikelen.

Fijne dag
Liefs
Tanja

Huys 50 zei

Heee Hennie,
Joh...ben je ook in Temploux geweest ??
Inderdaad, ik vond het ook nogal tegenvallen deze keer,wij zijn er al vaker geweest toen was het een stuk beter.
Ik had nu weinig...maar ok, wij gaan ook voor de leuk hoor, haha gewoon even gezellig weg enzo...
Ik hoef niet zo nodig van alles mee maar als er iets is dan is dat meegenomen hé.
Hobby zeg maar...ik hou het ook heel graag zo anders word de druk te groot en vind ik het niet meer leuk.
Gelukkig hoef ik er niet van te leven Hennie anders stond er nog bitterweinig op tafel, hahahaaa
Wel heb ik de afgelopen tijd beauty,s van kannen kunnen kopen in Frankrijk.....en dan wegdoen hé......moeilijk,moeilijk, hahaha
Ga je ook naar Lille ??
Ik ben daar nog nooit geweest...

Hee, nog een fijne dag hé.

Groetjes
Dicky Marie

La Maison zei

Mooie banner!!! Als ik op Pinterest ga kijken weet ik dat ik de komende paar uren uit de running ben.
Heerlijk en ontspannend.

Lieve groet
Hermine

Blomkje en Wenje zei

Ben een tijdje terug ook begonnen met watermerkjes (en verwijzing naar mijn blog)..ben wel helemaal verslaafd aan Pinterest.

Groetjes, Pietrik