Room 17

Room 17

27 mei 2014

Energiegebrek                           Energiegebrek

Na bijna anderhalf jaar rennen, vliegen en heel veel ballen in de lucht houden is mijn energie tot het absolute nulpunt gedaald. De dood van mijn lief heeft een zware wissel getrokken, en alle verantwoordelijkheden en werkzaamheden beginnen zich te wreken. Mijn lijf piept en kraakt, en ik ben chronisch moe. Om mezelf een beetje overeind te houden slik ik dagelijks Omega 3-6-9,  Floradix, vitamine B12, en eet ik kilo's bosbessen en walnoten. Ik probeer op tijd naar bed te gaan, lig een paar keer per week te doezelen in de tuin , en breng regelmatig een bezoek aan de haptonoom die mijn vermoeidheid en stress probeert weg te masseren. Over ruim een maand begint ze zomervakantie, ik hoop op héél veel zon en héél veel rust :-)

35 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Ja Hennie...je doet ontzettend je best, maar je lichaam roept je een halt toe en dat is ook niet zo vreemd. Wees maar zuinig op jezelf hoor, al zul je in een aantal gevallen weinig keus hebben en toch door moeten gaan. Ik wens met jou mee dat je straks in de zomervakantie echt kunt genieten van zon en rust, zodat je lijf weer op krachten kan komen.

Liefs en een knuf...Ingrid

G-STYLE zei

Heel veel sterkte , goed luisteren naar je lichaam nu en neem je verdiende rust .

Hartelijke groet Hea

G-STYLE zei

Moet Gea zijn ...

Anoniem zei

Waarom zou je al die ballen in de lucht moeten houden? Ballen kunnen ook rollen, voor nu. Dat jongleren komt wel weer. Je lichaam probeert je wat te vertellen wat je hoofd allang weet. Om maar te zwijgen van je hart...
Ik hoop dat de vakantie je brengt wat je zoekt, maar hij zal niet terugbrengen wat je kwijt bent...hoe moeilijk dat ook te accepteren valt.
Kijk eens wat je tot nu toe gepresteerd hebt, met vallen en opstaan. Daar staat toch een krachtige vrouw! Die kracht is er niet alleen van al dat jongleren met die ballen, maar ook dat je toegeeft dat je er wel eens een(of meerdere) laat vallen. En dat niet erg vinden vooral. Rollen mag ook...lekker in die heerlijke zon, in die rustige vakantie...
Heel veel sterkte, kanjer!
Liefs, Peetje

Berna zei

Aan bovenstaande adviezen heb ik niks toe te voegen. Je hebt maar 1 lijf. Weesr zuinig op en luister naar de signalen.
Veel sterkte!

Stella zei

Heftig hoor, al je posten over het verdriet hebben,alles zo goed mogelijk willen doen,proberen door te gaan en alles draaiende te houden.....petje af voor jou, maar luister nu maar extra goed naar wat je lichaam aangeeft.
Heel veel kracht en lieve groet,
Stella

Easyliving zei

Zo gaat je weg
soms omhoog
soms omlaag
soms bezaaid
met keien
soms effen
als asfalt
maar nooit gelijkmatig

door een dal
van bittere ontgoochelingen
ga je thans
zal je ooit in de toekomst weer
zicht krijgen op rust.

Rust die ik je zo gun....

Lieve groet Dinka

Mirjam zei

Ach lieve Hennie, wat Peetje hierboven zegt, daar valt niets aan toe te voegen...
Sterkte lieverd,
Liefs,
Mirjam

Marion van de Sande zei

Ik vind het schrijnend om van je pijn en verdriet te lezen. Zoals men hierboven al zegt: alle respect voor het feit dat je al tot hier bent gekomen en het allemaal redt (ook al is dat met behulp van middelen en misschien in je ogen niet perfect).

Ik wou dat ik bij je in de buurt woonde dan kwam ik je af en toe een maaltijd brengen of bood je aan om voor je te strijken of andere klusjes zodat je soms even iets meer lucht had. Maar helaas, Limburg is niet in je buurt.

Probeer je momenten te pakken en heel erg veel sterkte! De zomer(vakantie) is niet ver meer!

Liefs,
Marion

It's me zei

Tja meis...zo gaat dat...je hebt het ook echt niet makkelijk...diep respect voor hoe je je erdoorheen slaat...maar denk wel om jezelf hoor...neem je momenten niks moet alles mag...pluk de dag iedere dag opnieuw...denk aan je hele dikke knuffel....liefs van mij...x!

It's me zei

Tja meis...zo gaat dat...je hebt het ook echt niet makkelijk...diep respect voor hoe je je erdoorheen slaat...maar denk wel om jezelf hoor...neem je momenten niks moet alles mag...pluk de dag iedere dag opnieuw...denk aan je hele dikke knuffel....liefs van mij...x!

Hout en meer ..... zei

Ach toch Hennie...
Ja,de eerste tijd loop je nog op de adrenaline en dat kun je best lang volhouden maar ook dat raakt dan op hé
Dan komt de periode dat je echt rust moet houden en is de brandstof op en dat is nu het geval....
Ballen hooghouden daar doen we niet aan hoor...
Neem rust..het mag.

Dikke kus van mij

Dicky Marie

Johanna betuwe zei

Heel veel sterkte en vooral RUST ook in je geest want daar knap je van op dat rennen hou je niet vol ..ik weet waar ik over praat zit zelf in een heftige periode in ons leven manlief is door het oog van de naald gekropen met alle gevolgen ;stress, spanningen van dien en dan staat je leven op zijn kop alles draait nog maar om een ding ...je cijfert jezelf weg ...maar dan komt er een moment dat je lijf het opgeeft (ik zit in hetzelfde schuitje momenteel ) en zegt : NU een pas op de plaats maken voor jezelf dus DOEN HOOR luisteren naar je lichaam en samen met jou hoop ik op rustigere tijden (daar durf je soms niet eens meer in te geloven dat die ook nog komen kunnen na een rollercoaster :-((

Dikke knuffel en trek je op aan al die lieve berichtjes ze doen je zo goed althans ik heb/had er veel steun aan !

Johanna Elfies Home

inro soor zei

ai........ik vraag me altijd al af waar jij al die power vandaan haalt, je komt zo sterk over! en je doet zo mega veel.
geef eraan toe, je hebt ook een heel pakketje aan pijn bij je!
sterkte en hopelijk mag je tot rust komen

lieve groet, Inge

De Meidenmuts zei

Toen bij jouw het verschrikkelijke gebeurde, had ik nog geen blog. Ik heb je verhaal een paar maanden geleden eens teruggelezen. Heel heftig allemaal.....
En dan kom je op een punt en kom je jezelf tegen en moet je aan jezelf gaan werken.
Heel veel sterkte en zorg voor genoeg ontspanning!

Groetjes Anita

Housebythewaterhole zei

...ik kan je alleen maar veel sterkte toewensen,
luisteren naar je lichaam... en hopelijk vind je rust!
..straks is het zomervakantie en zoals je zegt hopelijk met héél veel zon....ook in je hart !
Fijn weekend
Liefs Kathy

Nancy Blaauwgeers zei

Het is ook niet niks wat er allemaal is gebeurd. Zo van het ene op het andere moment werd je als het ware in het diepe gegooid en kwam alles op jou aan. En uitrusten hoort erbij Hennie, je bent ook maar eens mens. Ik hoop dat de 4 weken omvliegen en dat de zomervakantie jou meer dan goed doet. Voor nu: Luister goed naar je lichaam. De klachten zijn er niet voor niets... Sterkte meid.
Liefs, Nancy

Silvia Linders zei

Heel veel sterkte en denk aan jezelf!!!!
Een fijne en rustige avond, groetjes,

Silvia.

Marjon zei


Ja Hennie, wat er het afgelopen jaar gebeurd is met je lief, als moeder er alleen voor komen te staan, de zaak, je huis en tuin. Niet zo heel raar dat je lichaam dan gaat protesteren...Je doet het allemaal zo goed maar het wordt tijd om even gas terug te nemen en even gewoon.... Niets....neem je rust....dikke knuffel Marjon

Janny zei

Lieve Hennie, je hebt te maken met een flinke terugslag, denk ik. Ik lees het vaak en hoorde het ook van mensen die hetzelfde meegemaakt hebben als jij. Je hebt zo je best gedaan om alles door te laten gaan, om het leven weer zo normaal mogelijk te maken. Maar je leven is ingrijpend veranderd en je geest en lichaam is moe van het bijschakelen. Zoals iedereen hierboven ook zegt: neem je rust en ga een tandje lager tot de vakantie. Ik hoop echt dat je in de vakantie de kans krijgt weer volop bij te tanken.
Liefs, ik denk aan je.
Janny

Thuis bij Tjits zei

Je pijn is zo voelbaar lieve Hennie.. ik wens je veel kracht en warmte.. en ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Peetje.. denk goed om jezelf!

Liefs, Tjits

Marjonel M zei

Lieve Hennie, ik wens je heel veel sterkte. Ik hoop dat je je rust een beetje terug kunt vinden.

Veel liefs, Marjonel

Anoniem zei

Lieve Hennie,
Het is heel begrijpelijk! Je hebt zoveel meegemaakt.
Pas goed op jezelf en ik hoop dat het je lukt om rust te vinden in geest en lichaam.
Ik wens je heel veel sterkte en liefde en kracht!

Veel liefs, Gerry

Sober en Stijl zei

Heel veel sterkte Hennie, hoop dat je weer meer rust kan vinden. Je hebt ook zoveel meegemaakt, je mist hem natuurlijk in allerlei opzichten, Ik bewonder je doorzettingsvermogen!

It Is The way of life zei

Lieve Hennie ....respect voor jou ...weet hoe je je voel ...Let goed op en luister naar je lichaam ...Neem je rust en het vooruitzicht van een vakantie .
Liefs ida

Jeanette zei

Lieve Hennie,
Ik dacht dat je zo goed ging, maar jammer genoeg laat je lichaam je nu weten dat je nu echt rustiger aan moet doen. Ik sluit me dan ook aan bij alle reacties hierboven. Uit ervaring weet ik dat dat de enige remedie is. Lieve Hennie, houd de beentjes eronder ( zegt mijn schoonmoeder altijd) maar leg diezelfde beentjes ook maar eens lekker languit op de bank :-).

Lieve groet,
Jeanette

Mijn Stijl zei

Lieve Hennie,

Je lichaam laat nu merken dat het nu echt even "op" is.
Je zit in een enorm moeilijke tijd waarin je zoveel alleen moet doen...
Dat vergt nog al wat van je...zowel geestelijk als lichamelijk.
Maar probeer nu aan jezelf te denken, probeer wat rust te pakken.
En als je eens zin hebt om gewoon weer wat te kletsen...je bent altijd van harte welkom.
Wens je heel veel sterkte en ik hoop dat de vakantie je straks heel goed zal doen.

Liefs,
Anita

Anna Marie zei

Oei. En wat is het soms moeilijk luisteren naar je lichaam als de wereld om je heen in sneltreinvaart door dendert. Ook ik hoop dat je een hele mooie zomer krijgt met veel zonlicht en dat je lichaam zich weer herstelt. Sterkte in ieder geval!

Liefs, Anna Marie.

Alie zei

Al die verantwoordelijkheid die opeens op je drukt, dat is niet zomaar wat. Je hele leven is veranderd en toch gaat je leven gewoon door. Heel veel sterkte met alles

inge van der sanden zei

Je hebt heel wat te verduren gehad Henny...ik heb alle respect voor jou...je doet het toch allemaal maar...maar nu moet je even naar je lichaam luisteren...en misschien een stapje terug doen, dat valt ook niet mee natuurlijk..alles moet door gaan...ik gun je van harte de vakantie die voor de deur staat...
Fijn Weekend.

Groetjes,
Inge, my choice

Maison Welbi zei

Alles wat ik je wil zeggen is al geschreven, dus ik zeg alleen maar: luister naar je lichaam en pak op tijd je rust.

Liefs Reineke

Marieke Kromme zei

Phoe... heftig hoor, mooie reacties ook al gelezen. Er zijn hierboven al vele mooie woorden gezegd en ik sluit me daarbij aan, ik hoop dat je er steun in kunt vinden. Blijft moeilijk, je lichaam geeft signalen en het verstandigste is gewoon om daar naar te luisteren maar dat dat niet altijd makkelijk is, blijkt wel weer! Sterkte!

Liefs Marieke

Margo van Schaick zei

Ik sluit me bij de laatste schrijfster aan. Gebruik de zomervakantie om bij te tanken maar mogelijk is dat nog te kort. Neem de tijd die je nodig hebt. Voor rouwen staat geen termijn.

Ekster Antiques zei

Lieve Hennie, jij en ik zijn heel erg gesneden van hetzelfde hout, en ik hou ook nooit op, maar ik weet wel dat toen mij dit overkwam en ik zo chronisch moe was, het NIET verdriet, NOCH te hard werken was maar de ziekte van Lyme. Jij bent veel buiten, heb je je laten testen? Je weet nooit, ik zou je bloed laten testen en dan wel specifiek voor Lyme. Afgezien van dat, wens ik je natuurlijk alleen maar veel liefs en sterkte, en als je een weekje naar de States wilt komen, mag het :-)

Susanne Otter -Frivole zei

Gas terug nemen en rust pakken is zoveel eenvoudiger als er iemand is die het stokje even van je kan overnemen, op je past en je terug fluit als je het nodig hebt.. Wanneer diegene juist is weggevallen blijkt hoe moeilijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Ik hoop dat je hierin je weg zult vinden, diep respect voor hoe je het doet in deze situatie..