Room 17

Room 17

10 juni 2014

Rustpauze


Rustpauze

Uitrusten en een beetje gas terugnemen. Dat is het advies van mijn huisarts, dus probeer ik de komende tijd rustig aan te doen. Heb een hoofd vol met plannen en zou graag lekker actief willen zijn, maar lijf en leden werken helaas niet mee. Moest een brocantetrip naar Frankrijk annuleren omdat ik te moe was om te gaan. Balen! Gelukkig heb ik nog een reserve voorraad brocante, zie webshop alle mooie items op de foto's.
29 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed advies. Je lichaam verteld je 'tot hier en niet verder', hoewel je hoofd vol zit met plannen...Maar als van die plannen niks terecht komt, stapelen ze alleen maar op in je hoofd, totdat ie zo zwaar wordt dat ie vanzelf knikt...Ik kan me voorstellen dat je je groot wil houden, maar hieraan toegeven is geen teken van zwakte. Je grenzen kennen is een heel goede karakter-eigenschap die je op de been houdt. Neem je rust, je eigen tempo, doe eens wat totaal anders, ga boven op een berg staan en schreeuw het voor mijn part eruit, maak de balans op over dingen die je tegen houden en dingen die je vooruit helpen en concentreer je daarop. Stop de 'zware' dingen in een koffer (volgens mij heb je hele mooie exemplaren staan, hihi) en beloof jezelf dat je daar af en toe in mag kijken, als je hoofd 'leeg' is. Want dan kan er weer wat bij. "Vergeten" hoeft niet, maar "verwerken" wel. En dat is al zwaar genoeg...Heel veel sterkte en kracht toegewenst, kanjer!
Liefs, Peetje

Margo van Schaick zei

Vorige schrijfster heeft het heel mooi verwoord. Soms is het nodig om een stap terug te doen om daarna weer vooruit te kunnen.

It Is The way of life zei

Lieve Hennie idd is het balen als je nog zoveel plannen hebt en je lijf je nu tot halt roept .Maar neem de raad van je dokter aan en doe een stap terug neem rust en pleeg geen roofbouw op lijf en geest ....Want rouwen vraag heel veel van jezelf ...ik hoef je niks uit te leggen !
Sterkte Liefs ida!

Alie zei

Luisteren hoor!! Ik weet hoe moeilijk het is, maar je lichaam geeft het zelf aan. Bijna vakantie, rust heerlijk uit en geniet van de kleine dingen. Sterkte!

detuinkamer zei

Hoi Hennie,

Ontzettend lastig is dat he als je hoofd bruist en je lichaam niet mee wil, weet precies hoe je je voelt hier hetzelfde probleem.

Liefs Karin

lia zei

Tja, en dan opeens is het lontje toch op hé. Het lichaam heet het waarschijnlijk al eens aangegeven, maar je bent gewoon door gegaan. En werken is niet erg, maar met datgene wat jij meegemaakt hebt, is dat gewoon teveel.
Dus idd tijd voor rust, en neem en gun die jezelf dan ook echt. Hopelijk kun je dan over een paar maanden merken dat je weer wat meer energie hebt.
Ik wens je het allerbeste lieve Hennie.

Je bent een bikkel, maar ook die hebben rust nodig hoor.
Liefs lia

Silvia Linders zei

Sluit me aan bij alle voorgaande reacties. Denk aan jezelf, want niemand is erbij gebaat als jij eronderdoor gaat. Nogmaals, denk aan jezelf!!!
Een rustige week gewenst en groetjes,
Silvia.

Housebythewaterhole zei

Ook ik sluit me aan bij vorige reacties... de raad van je arts opvolgen, naar je lichaam luisteren en nu enkel aan jezelf denken !
Hou je goed
een fijne en rustige week voor jouw Hennie,
Liefs Kathy

Anoniem zei

Lieve Hennie,
Je hebt een heleboel energie verbruikt voor rouwen, voor je kinderen, voor je huis, voor alles te regelen, voor je werk en je webshop en met de rouw die op allerlei manieren opduikt en aanwezig is, is het nu ineens op.
Luister er goed naar, laat het toe pleeg geen roofbouw, want dan raak je heel ver van huis.
Geniet van dit weer, van je tuin en rust lekker uit! Het komt je toe!

Liefs, Gerry

Corine(THUIS) zei

Dat doktersadvies komt hard aan, maar van binnen wist je het eigenlijk zelf ook al wel.. op=op!
Als je zelfs te moe bent om leuke dingen als brocantetripjes te doen, dan zit je echt op een grens lieverd.. Wees zuinig op jezelf en luister naar je lichaam en naar je dokter ;-)

Berna zei

Neem je rust nou maar. Je lichaam geeft het niet voor jiets aan. Sterkte en probeer een beetje te genieten van ontspanning.

oma leentje zei

Een wijs besluit.
Hoeveel verdriet kan een mens aan. Nu even stap terug ,daarna kan je de wereld weer aan. Sterkte en luister goed naar je lijf hoor.

Happy Living zei

goed aan jezelf denken hoor vrouw!

liefs, Debby

It's me zei

Jijzelf bent het allerbelangrijkste hoor...dan komt de rest pas....denk goed om jezelf lieverd.....neem je tijd en je rust.....liefs Ria...x !

Pure & White zei

Alle wijze woorden en adviezen heb je intussen vast al gehoord..ik heb daar niet veel nieuws aan toe te voegen..Hoop dat je jezelf toestaat en het lukt om uit te rusten, je hebt het echt, echt verdient!

Liefs Dineke

Mirjam zei

Hallo Hennie,
Wat de dokter zei was geen nieuwtje, je wist dit al heel lang... Maar als je maar door gaat en door gaat zegt je lijf toch echt een keer; stoppen nu...
Zoals Peetje het heeft geschreven, bovenaan, zo zou ik het ook willen zeggen...
Heel veel liefs,
Mirjam

Easyliving zei

Het is nu zoals het is....probeer dat maar te accepteren....vandaaruit zal er langzaamaan weer hernieuwde energie voelbaar worden. Energie die je zo nodig hebt om verder te gaan.
Ik wens je veel sterkte....laat het los, geef het over....

Lieve groet Dinka

Home and Lifestyle zei

Lieve Hennie,

Ik denk dat dit inderdaad voor nu heel verstandig is. Ik hoop dat het je lukt om er aan toe te geven, dat zal soms best lastig zijn. Maar de accu in je lijf is er voor nu even helemaal klaar mee en heeft tijd nodig om weer op te laden. En ook al is de rust noodgedwongen, probeer er ook zeker van te genieten...des te sneller ben je er weer boven op.

Veel liefs, Ingrid

Marjon zei


Zo dat werd tijd....gelukkig luister je naar je huisarts.....jammer van de annulering maar neem nu echt tijd voor jezelf...en die prachtige spullen die wachten wel op jou....sterkte en vooral veel beterschap....liefs Marjon

Marieke Kromme zei

Ik sluit me aan bij Peetje, mooie woorden. Hoop dat je ook kunt genieten van de rust die je is toegeschreven. Hoe moeilijk ook, met je hoofd vol plannen...

Liefs Marieke

Marion van de Sande zei

Al het advies heb je al gekregen en wist je zelf waarschijnlijk ook al.

Maar dan nog opvolgen...

Wat je mee hebt gemaakt is afschuwelijk, ook de tijd er na is uiteraard meer dan ongelofelijk zwaar. Er doorheen gaan en er op vertrouwen dat het uiteindelijk allemaal weer beter wordt.

Ik hoop oprecht dat je je rust kunt pakken de komende tijd, dat er wat rust in je lijf en in je hoofd komt. En dat je kinderen het een beetje goed doen.

Ik wens je heel veel sterkte!

Liefs,
Marion

De liefste zei

Luister goed naar je lijf, die weet als geen anders aan te geven wat goed is voor je. Hoe verschrikkelijk het ook is om dingen af te moeten zeggen of om het even wat rustiger aan te moeten doen. Je hebt er uiteindelijk later zelf profijt van, echt waar.
Sterkte en geniet van de kleine dingen.
Liefs,
Mirjam

Jeanette zei

Hi Hennie,

Wat hierboven is gezegd daar sluit ik mij graag bij aan. Je staat voor een hele lastige horde om te nemen maar ik weet zeker dat jij dat kunt. Nu jijzelf nog, maar dat komt...... Heel veel kracht en sterkte wens ik je toe voor de komende tijd. Ik stuur je een dezer dagen nog een pb-tje, heb een paar dagen vrij en dan maak ik ff tijd voor je.

Liefs,
Jeanette

Janny zei

Pas op de plaats maken lijkt nu het enige dat er op zit, Hennie. Je moet noodgedwongen even rust nemen maar ik denk dat het je goed zal doen.
Ik las ergens dat je met een rouwproces twee stappen vooruit en een stap achteruit gaat. En ik kan me dat ook voorstellen. Laat alles maar gewoon een tijdje over je heen komen, je hebt zoveel verdriet opgeslagen wat nog lang niet is verwerkt.
Ik wens je oneindig veel sterkte toe en geef ik je vanaf hier een dikke knuffel.
Janny

Anneke zei

Oh Hennie wat verdrietig. Ik kan me zo voorstellen dat je hier ontzettend van baalt. Maar je krijgt niet voor niets advies om het wat kalmer aan te doen. Maar juist nu er leuke brocante markten zijn kan ik me heel goed voorstellen dat je daar heel graag naar toe zou willen gaan. Maar het verwerken van een groot verlies gaat in fases soms denk je dat er bent en dan ineens door een geur, muziek of een gezegde komt de pijn in hevigheid terug. Ik mag het zeggen omdat ik zelf ook in die fases heb gezeten. Ik hoop dat het gauw weer wat beter met je gaat. Een hele dikke knuffel.
Liefs Anneke

Sober en Stijl zei

Ik wens je het allerbeste Hennie!

Liefs, Dorine

Me And My Dog @ Home zei

Ik weet hoe je je voelt.. even gas terug nemen en lekker rust nemen! Ik wens je het beste en een dikke knuffel!!

Liefs Wendy

Judith zei

Lieve Hennie, een dikke knuffel voor jou XXX

Coquelicot des Sables zei

Sometimes it's necessary to calm down...The look we have on things changes then and creativity goes better again!