Room 17

Room 17

17 januari 2010

Haïti


Haïti


Een interieurblog is misschien niet de meest logische plaats voor de ramp in Haïti, maar toch wil ik even stilstaan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis. Op de foto mijn 12 jarige zoon uit Haïti. Elf jaar geleden werd hij door ons geadopteerd en sindsdien groeit hij veilig en gezond op in ons gezin. Ver weg van zijn geboorteland waar zich al decennia lang de grootste ellende afspeelt. Armoede, honger, orkaangeweld, en burgeroorlogen. Nu weer een allesverwoestende aardbeving. We zagen de beelden op tv en konden het bijna niet bevatten. Uit de hele wereld stroomt hulp toe , maar er heerst een ongelooflijke chaos en niemand weet waar hij moet beginnen………………


15 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

We lazen vanmorgen op teletekst een bericht over een Nederlands adoptie-echtpaar dat waarschijnlijk samen met het adoptiekind is omgekomen...vreselijk maar helaas is het slechts een heel, heel klein deel van ontzettend veel leed!! Dit is inderdaad een interieurblog maar dat betekent niet dat we de ogen kunnen sluiten voor de wereld om ons heen...ik hoop dat velen een bijdrage zullen storten!

Ik kan mij voorstellen dat de verschrikkelijk aardbeving heel dichtbij jullie staat, omdat je door je zoon zo'n speciale band hebt met het land! Veel sterkte!!

Lieve groet, Ingrid

Corine zei

Wat een prachtzoon! en door hem komt de ellende van haiti nu idd wel heel dichtbij..
ook wij branden een kaars voor de mensen daar en vanaf nu denken we daarbij ook aan jullie gezin.
lieve groeten, Corine(THUIS)

lia zei

Ja in dit geval komt het bij jou nog harder aan dan bij anderen. Niet dat wij er niet aan denken, maar juist omdat jij daar je mooie zoon vandaan hebt doet het je extra pijn. Moet ook denken aan die ouders die daar ook hun kind zouden gaan halen. Het is verschrikkelijk.
En ook in een interieurblog mag juist aan de dagelijkse dingen aandacht gegeven worden.

Ik denk nu weer op een andere manier aan Haiti door jou en je mooie zoon.
En ik had me al voorgenomen om iets te storten op 555, dus jij weet dat nu als eerste.

lieve groet, lia

Mayflower zei

Hallo Hennie, wat een onvoorstelbaar leed treft nu de mensen van Haïti. Inderdaad is dit het zoveelste leed dat ze moeten doorstaan. Wat een prachtige zoon hebben jullie en wat fijn dat hij ver van al dat leed mag opgroeien in de warmte van jullie gezin. Door de band die jullie door jullie zoon met Haïti hebben treft het jullie nog meer.
Ik brand ook een kaarsje voor al de mensen daar.
Lieve groet, Mea

Ineke zei

Ik kan me voorstellen dat het je extra hard raakt die ellende in Haiti....
Mooie zoon heb je trouwens!
En niks mis mee om er melding van te doen op een interieurblog, het maakt hem meteen wat persoonlijker.
lieve groetjes

* zei

Wat een verdriet op Haiti, onvoorstelbaar, Jullie hebben een prachtige zoon, ik me de verbindtenis zo voorstellen.

Niets meer dan vanzelfsprekend dat je dit zo bezig houdt, ook hier is een blog voor.

liefs bellavien

Ilse zei

Ik kan me helemaal voorstellen dat het voor jullie nog harder aankomt.
Hoe gaat je zoon er mee om? Wat een prachtig kind trouwens...doet me denken aan onze adoptie procedure die we helaas niet hebben kunnen voortzetten, mijn wens was altijd al een kind adopteren helaas....
En kan best hier op de blog , het is jouw blog en je zet r op wat je wil toch?
Heb je 1 zoon? Of heb je nog meer kinderen?
Liefs Ilse

Bonjade zei

Wat een lief gebaar van je, zo terecht even aandacht voor dit verschrikkelijke nieuws. Hier is geen aandacht te veel voor.
Wat zul je trots zijn op dit prachtkind.......
Een dikke knuf voor hem en ik brand een kaarsje met je mee vanavond.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
All Seasons zei

Wat een pracht'zoon'!! Maar voor jullie komt dit nu zo dichtbij, je zit bijna aan de buis gekluisterd. Ik hoorde vandaag dat er weer een aantal mensen gered waren, die on een supermarkt zaten onder de puin. Ik sta er ook erg bij stil, telkens weer, hoe het er daar aan toe gaat.
Erg mooi dat je hieraan aandacht besteed op jouw blog, ook voor je adoptie zoon!!
Ook ik brand een kaarsje...
Lieve groet,
Patricia

Anoniem zei

Mooie vent zeg.
Maar het is inderdaad niet te bevatten wat er is gebeurd.
Wat een verdriet!

Ik heb zelf naast een tweeling ook 2 geadopteerde jongens uit Ethiopië.
Haïti was destijds ook een goede mogelijkheid.

(Hmm, ging wat mis.)

Greet zei

Lieve Hennie,
Wat een lief kereltje ziet jouw zoon er uit!
Haiti laat ons niet los! Die verschrikkelijke beelden gisterenavond terug op TV! Je staat wel machteloos als je dat ziet he! Je zou willen gaan helpen ... maar het enige, denk ik dat we van hieruit kunnen doen, is een centje storten en zeker even aan al die slachtoffers denken en een kaars voor hen doen branden!
xx
Greet

brocante roos zei

Verschrikkelijk....kan me voorstellen dat het jullie nog erger raakt. Gelukkig is er veel hulp onderweg maar natuurlijk nooit genoeg om al het leed te verzachten.Het is heel goed om te zien dat er zoveel aandacht aan besteed wordt, maakt niet uit waar of hoe. Wat een mooie knul is jullie zoon.

Groetjes Marjan

Anoniem zei

Heb net tranen met tuiten gehuild bij het zien van de netwerk aflevering, Een moeder en haar twee jarig dochtertje werden gered. Wat een ellende zoveel lijken. Ik kan op het moment niet veel
doen alleen een goede gift. Maar het liefst zou ik erheen vliegen en willen helpen. Heel machteloos gevoel geeft dit

Lynda zei

hee Hennie, een beetje late reactie maar ik met dit soortleed altijd even eerst zelf "loslaten". Wat een stoere mooie kerel heb je daar ......wat moet dit inderdaad dichtbij huis komen voor jullie! Hij heeft er de leeftijd voor om er mee bezig te zijn!
Ik wens jullie kracht en liefde!

groetejs
Lynda