Room 17

Room 17

27 augustus 2010




Hydrangea Annabelle



De hortensia's in mijn tuin hebben deze zomer weer rijk gebloeid, maar beginnen nu, eind augustus, toch een beetje te verpieteren. De grote bloemschermen krimpen, en de blaadjes worden hier en daar een beetje bruin. Tijd om ze te plukken dus. In deze Jeanne d' Arc Living mand staan ze prachtig. Water geef ik ze niet, ze drogen vanzelf, en blijven minstens een jaar lang goed. Toen ik de foto maakte droop het regenwater er nog uit, wat een vreselijke plensbuien vandaag. Hopelijk klaart het morgen weer een beetje op. Alvast een zonnig en prettig weekend toegewenst.




21 opmerkingen:

Nicole Claudia zei

Wat een prachtig stilleven!!! Eenvoudig, sfeervol helemaal af!!

Groetjes, Collie

It's me zei

Eindelijk.......een post van jouw!! krijg de hele middag al berichtjes en dan zag ik de oude steeds................meid wat prachtig zo de hortensia......echt een plaatje...ik zie je nog niet als volger....nog niet gelukt??

Rozmeen zei

Hoi,

ze staan prachtig in de mand!
Ik weet niet wat het vandaag is met bloggen want ik zie je bericht met foto bij andere blogs al twee uur staan en wilde eerder een bericht plaatsen maar als ik op je blog klikte zag ik laatste bericht van Brugge...zucht.

Gelukkig gaat het nu goed.

Fijn weekend.
Liefs,
Rozmeen

Claudia Leertouwer zei

Fijn om je schitterende hortensia's te bekijken, je hebt me wel de hele middag in spanning weten te houden!

Liefs Claudia

Daniëlle zei

Dat zijn er veel! Schitterend hoor. Dat staat prachtig!
Fijn weekend,
Dani

by kuzz zei

Prachtig in die mand!
En dat ze zo lang mooi blijven!
Geniet ervan, en ik hoop met je mee dat het weer wat opklaart!
fijn weekend, groetjes Erna

Sarah @ Modern Country Style zei

I have Hydrangea Annabelle in my garden! I only planted it last winter so it didn't flower this year. I hope it'll give me some beautiful ones next year though. They look gorgeous in that basket!

Anoniem zei

mooi he ?
Ik had 2jr geleden een krans ervan gemaakt ,en in het tuinhuis gehangen ,eigenlijk om te kijken wat ie ging doen
Bruin worden dus.......
Je moet er niet aan denken dat ie in huis hangt en je stoot er per ongeluk tegen ...
Dus hij hangt gewoon nog in het tuinhuis ,kan geen kwaad
Prachtige foto Hennie !

Dagi Mara zei

Hallo Hennie!
Wunderschön! Die Blüte und der Korb das ist einfach perfekt! Zarte Blume und grober Korb.Passt!
Ich habe meine Hortensien schon gepickt, es war auch schon Zeit. Ist das nicht schön, dass wir doppelter Freude an den Hortensien haben?
Hast du noch mein Kommentar in dem letzten Post gelesen?
Ich wünsche dir einen sonnigen Weekend!
Dagi

lia zei

Ik vind het altijd erg mooi staan. En als ik het zelf neerzet niet, kan de geschikte plek niet vinden. Vind het op de een of andere manier altijd weer druk. Maar nu is wel de goede tijd.

fijn weekend, lia

Dagi Mara zei

Gefunden Habe ich den Link . Danke schön . Auch ein schöner IST Das Blog . Ich Über leer, ob ich mir so Ein Teller Regal fürs Wohnzimmer Zuleeg Söll . :)

Unknown zei

Gorgeous hydrangeas! I love to dry them! I love your lovely and sophisticated blog, so happy to be your newest follower!

Stella zei

Prachtig die enorme bollen zo in de mand !!
Lieve groet,Ster

Jeanette zei

Hi Hennie,

ik had ook problemen met het lezen van je post gisteren maar nu kan ik hem eindelijk lezen. Wat een mooie grote Annabellen, 1 van mijn favoriete bloemen tezamen met de Hortensia. Ik heb ze nu in mijn soepterrine (die van mijn banner) liggen en op die grote emaille witte kan. Staat erg leuk en doe er verder ook niets aan. Fijn weekend en tot gauw blogs weer.

Groet,
Jeanette

vosgesparis zei

Ik had de annabel in een zinken emmer (met gaten) gezet maar heb geen bloem gezien .. het lijkt of alles hier nog steeds niet goed uit de veren is gekomen en nu is t straks alweer herfst...

vosgesparis zei

ha! wat dacht je .. dat stapeltje huiswerk en dat brevet van die man heb ik echt wel mee genomen ;) ook nog een stapel foto boeken , helaas ze ruikten een beetje muf en dus had ik ze in de tuin gelegd om te drogen en gingen we uit eten.. bij terug komst was alles verregend door een zomerse bui in frankrijk .. het was toen wel erg beschadigd ;)

Janny zei

Mooi staat dat, zeg!
Ik ben van plan ook aantal Annabellen te gaan plaatsen in de tuin. Maar soms ben ik er onzeker over. Dan zie ik een groep die zo lelijk verbloeit, bruin en verpieterd.
Maar het op tijd afknippen verhindert dat natuurlijk.
En ik geloof dat dat, in tegenstelling tot gewone Hydrangea's, ook gewoon kan zonder bloeiverlies in het volgende jaar, he?
Een heel fijn weekend Hennie en bedankt voor je leuke commentaar op mijn blog over gelukslessen.
Groetjes,
Janny

Stina zei

Wat mooi!!!

Daar heb je lang plezier van.

fijne avond, groetjes Stina

Mayflower zei

Ik ben dol op Hortensia en de Anabellen waren tot voor kort favoriet. Helaas dat ze na iedere regenbui hun grote koppen laten hangen en vaak ook geknakt op de grond lagen. Ik heb ze nu verplaatst op een wat beschutte plek en heb nu wat Pluimhortensia's er voor in de plaats gezet, ik heb er voor volgende week een post voor klaarliggen.
Ik vind je Anabellen heel mooi in die vergrijsde mand staan, die mand daar ben ik trouwens ook helemaal weg van, maar je kan nou eenmaal niet alles hebben hihi, ik ben nu aan het sparen voor mijn nieuwe werkkamer.

Fijne zondag en een lieve groet, Mea

Passione Helena zei

Gelukkig, ik kan eindelijk ook reageren. Zie dat er meerdere problemen hadden met je bericht.
Prachtige foto Hennie! En wat heb jij een mooie hoge mand?! WAUW!! Een mooi hoekje zo.

Ik heb dit weekend ook twee manden gevuld, ze zijn jammerlijk genoeg aan hun einde. Toevallig heb ik ook foto's..maar dan anders;-)

Geniet er van, doe ik ook hihi
Fijne avond!
Liefs Helena

Home and Lifestyle zei

Hoi Hennie,

Vanuit de Provence een hartelijke groet van mij. We hebben hier heerlijk weer, elke dag is het stralend blauw. Nog geen brocante gescoord, maar daar heb ik ook niet in geinvesteerd. Wel heb ik een paar woonwinkels bezocht, vandaag nog een in St. Tropez waar een plaid lag met een prijskaartje van € 3.200,=!! Die heb ik maar laten liggen ha ha!

Tot gauw! Lieve groet, Ingrid