Room 17

Room 17

1 december 2010

Spiegeltic


Hebben jullie dat ook? Een interieurtic? Ik wel, ik ben verzot op spiegels! Ik kan geen spiegel voorbij lopen of ik moet hem wel even bekijken. Ik begin spontaan te kwijlen van grote Franse kasteelspiegels, van toogspiegels, en van spiegels met een fraaie kuif.
Mijn eerste spiegel kocht ik twintig jaar geleden, het was een giga groot exemplaar met een goudkleurige lijst. Bijna 700 gulden betaalde ik er voor, een fors bedrag in die tijd. Jarenlang hing hij op een prominente plek in de woonkamer. Vijf verhuizingen heeft hij overleefd, en nog altijd is hij mooi. Een paar jaar geleden heb ik de lijst wit geverfd, want de goudkleur was ik een beetje zat.
Op de foto mijn laatste aanwinst, een toogspiegel met bewerkte lijst. Hij staat supermooi boven het Biedermeier kastje. De ovale spiegel hoort er eigenlijk niet bij, maar moest even op de foto voor de webwinkel. Voor de witte hoge vazen zoek ik nog een leuke decoratie.....kleine boomtakjes of iets anders......iemand nog een leuk idee?
31 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat een mooie spiegels Hennie! Ik heb geen spiegeltic, maar ik vind dit wel prachtige exemplaren! In de vazen zou ik geen takken doen, een laag plantje met witte (of rode zoals bergthee) bessen zou er ook mooi staan. Zo blijf je de spiegels toch goed zien! Of op elke vaas een mooie (niet al te grote) krans met daarop een grote kerstbal!

Nog een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

It's me zei

Heel mooi Hennnie.......eh ik zou er ook wat laags in doen......van die zilverwitte plantjes....oooo wat erg ik kan er niet opkomen....nou ja !!!.....pffff...ik ga het aan hemmes vragen als ie straks thuiskomt.....erg he?? dan heb je een bloemenwinkel....moest niet mogen......nou ja ...kan het niet uitstaan........maar ben wel lief hoor.....hihihih!! liefs Ria...

Anoniem zei

Your mirrors are gorgeous, Hennie! I have a thing for mirrors, too. You are so good at creating beautiful vignettes! I can't wait to see what you display in those vases... they're gorgeous, too!
Have a wonderful day!
xoxo,
Jo :)

Corine(THUIS) zei

Een spiegeltic?? ach er hangen er hier wel heel wat.. zou dat dan toch een tic zijn? :)
Groeten, Corine(THUIS)

Nicole Claudia zei

Wat een prachtige spiegels. Ze staan zo mooi op het kastje... De vazen zijn mooi van vorm, heel eenvoudig. Ik zou er ook iets heel eenvoudigs inzetten... lage witte roosjes, recht er in gezet...

Veel succes met het verzinnen wat je in de vaas gaat zetten...

Groetjes, Collie

Room Seventeen zei

Ja , iets laags, haha, ik bedoelde ook geen boomstammen maar kleine takjes.

Theemuts Rommelhoekje. zei

Geweldige spiegels !!
Ze staan zo mooi op het kastje.

Groetjes Romkje.

Petra zei

Geweldige spiegel! Takjes en/of geweitjes.
Voor kerst (en bij grijze muur) ook mooi: kussentjesmos evt. kleine rozenbotteltjes of eikeltjes. Je komt er vast wel uit. En we willen best het resultaat zien!

Hartelijke groet,
Petra

lia zei

Spiegels... nee, die heb ik niet hoor..)
Natuurlijk die horen erbij. En twee bij elkaar is helemaal gaaf, maar dan moeten ze net de juiste maat hebben.
Op die vazen zit ik te denken aan iets van mos, met een amaryllisbol.

lieve groet Lia

Anja zei

Prachtige spiegel, ik houd er ook van in alle maten. Wat eucalyptus in je potten is ook mooi.
Wel even laten zien wat het wordt he?
Groetjes Anja.

Jeanette zei

Prachtige spiegel, ik zou in het kader van de Kerst hulstakken of takken met alleen rode besjes in de vazen doen. Het gaat heel goed met onze give-away, men is razend enthousiast!

Groet,
Jeanette

Dagi Mara zei

So einen hübschen suche ich noch! :))
Liebe Hennie, ich habe auch ein Spiegeltick!! Ich liebe Spiegeln!
Es sieht bei dir sehr stilecht auf der Kommode!
Die Gefäße sind auch sehr hübsch. Die kann ich mir mit Ästen ganz gut vorstellen oder vielleicht mit Tonkugeln

Liebe Grüße!
Dagi

Passione Helena zei

Hi, Hennie heb jij een spiegeltic...wat een ontzettende mooie spiegel!
Het was het geld van die tijd dubbel en dwars waard! Ik weet niet of ik een tic heb. Ik ben voor de badkamerspiegel wel naar een adresje in Amsterdam gegaan, na heel lang zoeken, vond ik daar wat ik in mijn hoofd had.

Kleine appeltjes in de vorm van een krans biedemeier zijn ook altijd leuk rond de kerst. Op een sateprikker zijn leuk te verwerken. Nadeel is dat ze niet al te lang houdbaar zijn. Maar twee weken is goed te doen met een extra bakje in de koelkast voor eventuele vervanging.
Ideeën te over lees ik wel...of toch maar boomstammen;-) hihi

Liefs Helena

Unknown zei

ik zeg kerstboompjes met SNEEUW!!! WHAHAHAHAHAH uhm.....oke, dan niet...iets leuks.....gewoon doen HAHAHAH..zucht...bedtijd ;)

Groetjes
Lynda

Rozmeen zei

Goedemorgen,

Wat een prachtige spiegels...
Ik houd er ook zo van..mooie lijsten..mooie spiegels.

Ik zou de potjes helemaal vullen met denneappels en er een takje misletoe op zetten. Vind die kleine witte besjes ook zo mooi..

Liefs en een hele fijne dag,
Rozmeen

Tierlantijn zei

Prachtig die spiegels zo voor elkaar!!

Groetjes, Ilona

Janny zei

Prachtig, die spiegels, Hennie!
Ja, ik ben ook dol op spiegels. Mijn dochters pesten me er vaak mee: ijdeltuit!
Maar ik kijk er nooit ín, maar ernáár, dat snappen ze dan niet:-)
Je vazen zijn ook super.
Kortgeknipte takjes met witte bessen lijkt heel sfeervol met kerst. Of alleen bolletjesmos. Of gewoon niks... ook heel mooi!
Groetjes,
Janny

katja-Mariska zei

Heel erg mooi die spiegel.
Ik vind de spiegel met het kastje tegen de donkere achtergrond een heel mooi geheel.
Lieve groet Katja

by kuzz zei

Wat een mooie spiegel! Echt prachtig,en zo twee bij elkaar staat ook erg mooi!
fijne dag, groetjes Erna

Marieke Reintjes zei

Hoii,
ik zou zeggen, 2 mini denneboompjes, lichtjes erin..Prachtige spiegels overigens..Kan de tic wel begrijpen, heb ik met kussens, wordt mijn man eidelijk niet goed van!!
Groetjes Marieke

Karin zei

Ik kan me voorstellen dat je geniet van zo'n spiegel. Hij is prachtig. Ja twee kleine boompjes lijkt me idd leuk in deze tijd van het jaar, maar een paar takken met kerstballen is ook een prima plan. Je ziet aan mij heb je niets ;)

kienkele zei

dag Hennie, prachtige spiegels, en wat heb je ze mooi gefotografeerd! En ach, zo heeft iedereen z'n passie, toch. Op dit moment ben ik helemaal dol op alles wat zink is, vind het zo mooi in combinatie met wit....
Fijne avond, lieve groeten, Tineke

Haikey love of living zei

Prachtige spiegels, en wat mooi gedecoreerd!

Yn'e Steeg zei

Al heb ik zelf geen spiegel tic, deze zijn prachtig!
Ik zou voor eucalyptus gaan of sober takken
evt. met spuitsneeuw bewerkt.

Groetjes, Jantsje

Unknown zei

Ja, heb zelf ook wel wat met spiegels, heb er al n paar weggedaan, omdat ik ze niet meer mooi vond, maar heb er nog genoeg hoor!
Ja van die fijne takken lijken me wel mooi in die vazen, misschien in deze tijd bespuiten met nepsneeuw?
Groetjes,
Nicole

Jazz zei

het mooie van spiegels is dat het altijd neutraal is en met wat voor een lichtval meekleurt.Tóch aangekleed maar niets wat gauw te druk (kan) worden.Mooi sfeerplaatje,ennu ik vind de potten zo kaal ook mooi....maarja wie ben ik?

MOODZ zei

Spiegels... prachtig vooral die oude met dat verweerde glas.. die vaak uit frankrijk..zo mooi..
Fijn weekend,
Tamara

Greet Lefèvre zei

Mooie spiegel hoor Hennie! Ik hou ook heel erg van spiegels en ook spiegelglas verwerkt in bijvoorbeeld een binnendeur.
Ik vind het altijd iets mysterieus en tegelijkertijd gezellig als je kaarsjes voor een spiegel plaatst. Kan echt mooi zijn.
Prettig weekend Hennie! Waarschijnlijk ben jij daar ook bijna ondergesneeuwd!
Ik moest lachen toen ik je reactie las over het fietstochtje in de tuin! Inderdaad, de sporen waren van de fiets van mijn zoon en de andere sporen van de pootjes van ons hondje Ralph.

Groetjes,
Greet

Pauline zei

Prachtig zijn ze. Van spiegels houd ik ook. Mijn laatste aankoop is een heel klein spiegeltje maar met een prachtige oude lijst. Staat nu in een vogelkooitje met kerstlampjes ervoor. Dus dubbel plezier van de lichtjes. Ik maak er wel een foto van binnenkort.
De vazen; ik zou er niets in doen maar opleggen. Twee mooie naturel kransen, iets van wilgen of mos.
Ik wens je een fijn weekend.
Liefs, Pauline

Anoniem zei

interieurtic? nou daar heb ik helemaal geen last van hoor (tsssss ,ik heb zo veel tic-en ,schoenen/laarzentic ,tassentic enzenz
Wat voor plantjes in die potjes ?nou dat zilvergrijzige spul ,ja hoe heet het nou?
t zijn net hele dunne takjes om te zien ,ik heb ze nu even buiten staan ,ik ga het opzoeken voor je
x Amy

Annelies zei

Hoi Hennie, ook ik vind spiegels prachtig en die van jou zijn zeker schitterend! Altijd leuk als er een verhaal aanvast zit.
Wat betreft jouw vraag over mijn nieuwe banner met kader. Ik weet niet precies wat je bedoelt maar ik ga dan altijd naar Ontwerpen en dan naar sjabloonontwerper en bij geavanceerd kun je dan o.a. randkeuzes maken. (als je dat bedoelt?)
Nieuwe banners maak ik altijd met Picasa, daar maak ik dan collages van. (heel veel mogelijkheden!) Deze collage plaats ik via Ontwerpen en dan de kun je via de kop alles bewerken. Daar plaats ik dan de collage via mijn pc. Ik begreep er in het begin ook geen bal van maar ben gewoon wat gaan proberen en er uiteindelijk wel uitgekomen. Ik hoop in elk geval dat je bedoelt wat ik hier heb opgeschreven? Anders roept u maar weer ;)
Succes!
Groetjes, Annelies