Room 17

Room 17

14 april 2012

Second Home

                                  Foto via My French Country HouseSecond Home

Een tweede huis in Frankrijk........Toen ik vorige week in een tv programma het stoere huis (dikke muren, blauwe luiken, torenkamer) van schrijver Arthur Japin in de Dordogne zag, begon het meteen weer te kriebelen, want een (vakantie)huis in La Douce France is toch wel iets waar je als Francofiel regelmatig over fantaseert. Een paar keer per jaar de hectiek in Nederland ontvluchten, en genieten van zon, rust, ruimte en natuur. Op Greenacres en Immogo vind je een overweldigend aanbod : Oude schuren, boerenhoeves, manoirs, grote en kleine chateau;s. Pittoresk, romantisch, gerenoveerd of bouwvallig, en vaak op een flinke lap grond met fenomenaal uitzicht. Dat alles voor de prijs van pak hem beet een Nederlands rijtjeshuis ..... je krijgt acuut de verhuiskriebels. Benieuwd of er bloggers zijn met een stulpje in Frankrijk! 
Foto's Greenacres en Immogo


32 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Het lijkt mij geweldig, vooral als je aan zon, rust, een prachtige lokatie en heerlijk eten denkt. Maar er zitten vast adders onder het Franse gras waar jij van je wijntje zit te genieten... ;)!

Ben benieuwd hoever het bij jou gaat opborrelen...een B&B'tje beginnen lijkt me wel wat voor jou :)!

Fijn weekend!!

P.S. Geen vertaling s.v.p. ;)!

It's me zei

Het lijkt me geweldig....maar ja heb vanmiddag met pijn en moeite twee weken vakantie in juni op de kalender gezet....ben bang dat dat al niet gaat lukken laat staan een huis in Frankrijk ...hihihi!!....liefs van mij....xxx.

Corine(THUIS) zei

Oh ja daar dromen we regelmatig van, maar afgezien van het financiële aspect en van de onderhoudszorg zie ik ik nog wel wat beren..ik zou daar alleen willen 'wonen' als ik de taal redelijk sprak en ik zou daar eigenlijk ook wel graag wat bekenden om me heen hebben :))
Dus ik denk dat wij het gewoon houden bij een hotelletje en een mooie B&B zo af en toe en natuurlijk onze kampeervakanties in de zomer!!
Groeten, Corine

Haikey love of living zei

Dromen van een tweede huis doen we denk ik allemaal wel. Mijn wens is om ooit een huisje te kunnen kopen op één van de waddeneilanden.

fijn weekend!

Haikey

lia zei

Nee, ik droom niet van een tweede huis, maar wel van een gewoon leuk vrijstaand huis hier in de buurt.
Daar zou ik al helemaal gelukkig van worden.

Fijn weekend..

Unknown zei

Ja daar droom je wel eens van, maar nee dat zal wel niet lukken financieel. Maar dromen ervan is ook leuk!
Fijn weekend!
Nicole

Marjonel M zei

Ik heb liever een Groote woonboerderij in NL met flinke lap grond voor een aantal Friese paarden en tinkers......Maar ja nu nog de loterij winnen.
Fijn Weekend Groetjes Marjonel

Miss M zei

Ja, dat lijkt me ook zeker wel wat, een tweede huis in het buitenland, en dan gaan wanneer je maar wil. Helaas kan dat nooit werkelijkheid worden, mits we de staatsloterij gaan winnen, olala.
Maar ik vind het ook leuk om te blijven dromen en anders kijken naar 'Droomhuis Gezocht' dat straks komt op Nederland 1 (rond half 10 dacht ik). Deze aflevering gaat over Kroatië, dat lijkt me nou ook een prachtig land, alleen al het weer!

Liefs, Marjolijn ♥

Miss M zei

P.S. Vergeet ik wat: je hebt prachtige foto's gevonden *zucht*

Jolanda zei

Misschien over een tijdje als we zijn uitgewerkt een huisje daar en een huisje hier? Lijkt ons heerlijk! Ga eens op de site kijken....lieve groet

Unknown zei

Lijkt me wel leuk om te hebben, maar we houden het maar bij dromen. Ik vind 3 weken in ons huisje op wielen ook al leuk ieder jaar in het buitenland op een andere plek. Daar kan ik ook heerlijk van genieten.
Fijn weekend. Groetjes, Nancy

Unknown zei

nope, al is t een droom, maaaar zal het ook wel een droom blijven;)..gelukkig niet zo'n hele beroerde!


Liefs,
Lynda

Jeanette zei

Hoi, dank voor je tip. Heb de nieuwe blogger nog niet gebruikt. Maar had bij het publiceren van mijn item heb ik niet gezien dat ik die zw/w foto al toegevoegd was. 2e Huis, misschien als we de loterij winnen.

Groet,
Jeanette

Thuis bij Tjits zei

ja die droom hebben wij ook:)) ik droom ook graag weg bij programma's als ik vertrek of droomhuis gezocht, heerlijk!!

fijn (droom)weekend!
lieve groet van Tjits

little sweet things zei

Ik ben zelfs nog nooit in Frankrijk geweest!
Maar het lijkt me alleen al geweldig om een nachtje te logeren in een van de huizen op je foto's.
Fijn weekend!
Groetjes, Sas

La Maison zei

Nou toevallig hebben wij de droom werkelijkheid gemaakt. Ik had wel een ietsiepietsie ander huis in gedachten, maar dat was twee ton te duur, dus voelen wij ons als God in Frankrijk in ons eigen huis en dorp waar de rust heerst, de bakker iedere dag verse baquettes in de tas aan de deur stopt en we opkijken als er een trekker voorbij komt.
Weet je, je moet iets visualiseren, dan gaat het lukken ook al lijkt het op dat moment onhaalbaar. Ik kan het weten, ik heb het gedaan.

Liefs
Hermine

saskia zei

mooie foto's heb je gevonden zeg die mensen wonen ook niet verkeerd he .
mijn vader heeft een huis in frankrijk in saint hilaire in pionsat dat ligt in de Auvergne telt dat ook ;p .
en het is daar inderdaad geweldig maar ook erg veel werk hoor gelukkig houd hij ervan.
hij heeft het helemaal opgeknapt met blauwe luiken ,dikke grove muren ,een mooie oude voordeur, leistenen dak, druiven de hele mikmak ha ha.
hij zit er alleen niet maar 3wk maar van april tot nov dat is beter he .
allen het nadeel is dat ik hem daardoor minder zie .
het voordeel is natuurlijk dat je altijd een keer of wat naar toe kan :) .
volgende week vertrekt hij het is allen even spannend hoe hij het weer aantreft want het heeft 25 gr gevroren deze winter.
tis dus geen plek om te overwinteren he ;P .
er staan op mijn blog een paar foto's (aan de zijkant onder de tekst het tuinpad van mijn vader) als je wilt kijken :)

grtjs saskia

Karin zei

Gut als dit "slechts" je tweede optrekje is. Oke, mijn droom...picture this, een klein huisje in het Zuiden van la douce France, met een veranda en luiken natuurlijk en wanneer ik 's ochtends dan die luiken open doe, dan........zie ik de zee. *zucht* ik droom rustig verder en hoop dat ik binnenkort de Staatsloterij win ;)

Janny zei

Hubbie komt geheid ééns in de twee, drie weken aan met folders of Internetfoto's van een droomhuis in Frankrijk of Italie. Als het aan hem lag was er al lang geleden een tweede huis "ergens" geweest. En ik zie er best wel de leuke kanten van, maar meer nog de minder leuke kanten. Het onderhoud, de bewaking, het steeds weer wegzijn van alles wat mijn leven hier leuk maakt. En ook het feit dat je jaren achter elkaar steeds weer op dezelfde plek vakantie houdt, zie ik niet als wenselijk. Er is zoveel moois te zien in de wereld.
Maar ja... dan moet ik niet bewust naar die mooie plaatjes kijken, want dan smelt ik natuurlijk ook. Prachtig blijft het, zeker.
Ik zag ook het huis van Arthur Japin. Een droom!
Janny

Das Hohe Haus zei

Ooh, die alten Gemäuer und der Garten sind traumhaft schön! Danke für die tollen Impressionen!
Hab noch einen schönen Sonntag.
Liebe Grüße von Steffi vom Hohen Haus

Home fourteen zei

Ik begrijp het helemaal, als ik dit zie krijg ik ook de kriebels!! Maar het echt doen, ik weet het niet. Gr. Jac........

Rozmeen zei

Oo Hennie, ik voel helemaal met je mee... mijn fantasie en droom ook...wie weet ooit..
Ik ga even op die site kijken en nog even dromen..

Groetjes en een fijne zondagmiddag,
Rozmeen

Acquired Objects zei

I dream of a second home in Italy, somewhere far removed and tranquil. France isn't bad either if I could have one of these homes....;)

Enjoy your Sunday!
XX
Debra~

All Seasons zei

Dit is bij ons heel erg herkenbaar, Hennie. Al dan niet La France, maar richting Tsjechië. Een aantal jaar geleden heeft het bij ons wel heel erg gekriebeld om daar heen te vertrekken, zelfs op huizenjacht geweest. Dus geen tweede huis. Maar mijn drempel was nog iets té hoog om die stap te zetten en nu is het regelmatig het gesprek om richting Frankrijk te gaan in de toekomst, niet nu dit doe ik mijn kids niet aan (2 pubers..) Ach weet je het is maar goed dat we altijd dromen hebben en blijven houden, dat voelt goed. We zien het wel wat de tijd ons geeft over een paar jaar, om toch nog eens een B&B te beginnen in La France..
Prachtige foto's, dat maakt weer een hoop los hier..
Geniet van een mooie zondagavond
Lieve groet,
Patricia

♥Sanne zei

aaaah jaloersss! Echt prachtig dat huis het hek de ramen en dat dat muziekje op de achtergrond... zwijmel. Het is inderdaad een droom. Ik zou het helemaal niet erg vinden.

Bedankt voor het delen van deze mooie foto's

Groetjes Xanne

♥Sanne zei

Haha het muziek ging af op een ander blog wat ik ook geopend had. Was toevalig franstalig en paste helemaal bij je foto's hihi. Was extra genieten die combinatie

groetjes Xan

Marjon zei

Wauw geweldige huizen en ja als ik hier na kijk kon ik zo mijn koffers pakken en wegwezen hier....maar ik heb altijd heimwee en kan geen mensen achter laten. Dus ik moet de staatsloterij winnen met een flinke pot en dan neem ik iedereen mee....ja dat lijkt me wel wat....heerlijk....liefs Marjon

tatam zei

Ah ja !! T'is ook een droom voor mij... ik denk dat het van veel personen is...fijne avond !

amy zei

Ik heb 2 familieleden met een huis in Frankrijk

Ik vindt het leuk maar niet om zelf te hebben ,ik heb genoeg aan ons eigen optrekje :)

Maar t huis van de schrijver zag er erg mooi uit ,vooral binnen ! dat kan je niet van ieder frans huis zeggen

betty prins zei

Heerlijk om te dromen over een huisje in het zonnige Frankrijk...., wij hebben een oude boerderij gekocht in de Haute Saône, voor ons 620 km rijden. In een tijd dat wij beide nog werkten (in het onderwijs) en nu zijn wij er zo'n 5 maanden per jaar.
Het blijft heerlijk en ieder jaar kijk ik weer naar uit. Er is wel altijd werk aan de 'winkel', maar dat heb je met een oud huis!!

Sabine zei

Oh, wat prachtig! Hier zou iedereen toch willen wonen? Mijn ouders hebben een paar jaar in Frankrijk gewoond, op twee verschillende locaties. Maar die huizen waren lang niet zo bijzonder als dit huis. Het tweede huis was in Barjac, en daar hebben ze twee keer per jaar een van de grootste brocantefairs van Frankrijk. Heerlijk was dat, lekker snuffelen onder de platanen!!! Echt een aanrader als je nog een keer daar in de buurt komt. Volgens mij in April en September. Liefs en fijn weekend! Sabine

Passione Helena zei

Dromen..we gingen 10 jaar achtereen naar de Cote d'Azur steeds naar dezelfde plek en hebben altijd een gevoel gehad van thuiskomen. We gingen vaak met tegenzin weer naar huis. Ja, we hebben toen de kinderen klein waren serieus overwogen of we daar gingen wonen. Maar een vakantie is natuurlijk 'het romantische plaatje' en dan moet je alles zeer kritisch onder de loep nemen. Ik ben gelukkig in het huis waar we nu wonen..en ja, thuiskomen doe ik daar nog altijd, voel me er heerlijk, maar of ik het hier kan missen;-) Conclusie: toch een tweede huis haha Nu nog een loterij winnen, hihi

Liefs X