Room 17

Room 17

21 november 2016


Het Meisje met de .......

Het Meisje met de parel van Johannes Vermeer is helemaal hot in interieurland. De replica's vliegen je om de oren en worden massaal afgedrukt op canvas, behang en textiel. Grappig dat een oude Hollandse meester zomaar opeens hip en trendy kan zijn. Kwantum verkoopt de canvas versie in de maten 50/50 en 80/80 cm en voor de prijs hoef je het niet te laten. Leuk om thuis op te hangen of neer te zetten. Zelf gebruikte ik het schilderij als achtergrond voor het fotograferen van een aantal webshop artikelen ( o.a deze prachtige kandelaars uit Frankrijk)  klik 

Opmerkelijk detail : De parel blijkt helemaal geen parel te zijn. In 2014 deed het Mauritshuis onderzoek naar de reflectie en weerkaatsing van het oorsieraad en men ontdekte dat het waarschijnlijk een sieraad van gepolijst tin of zilver betrof .


5 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Bij de Action schijnen ook replica's in gepaste lijst verkrijgbaar te zijn. Ik vind het niet zo bij mijn stijl passen, dus ik denk niet dat ik het gauw in huis zou halen. Voor je foto's is het wel een mooie achtergrond.

Fijne avond! Liefs, Ingrid

Judith zei

Ja, ik zag 'm ook bij de Action staan... Jammer dat je het meteen weer zo massaal overal ziet! Maar het is wel een mooie afbeelding

Groetjes Judith

Unknown zei

Wat leuk om weer wat meer informatie te hebben over die parel! Leuk als achtergrond voor je foto's en het origineel is werkelijk prachtig!

groetjes Marry

La Maison zei

ja, goed oppassen wat je koopt want voor je het weet ligt iets bij de Action. Ook in Frankrijk duiken ze steeds meer op.
lieve groet,
Hermine

van alles wat in huis en tuin. zei

Mooi als achtergrond bij je foto's maar net zoals hier boven al gezegd werd: ik zou het ook niet zo snel aan de muur hangen!
De bellen zijn helemaal fantastisch, daar houd ik van! Heb er vorig jaar op een rommelmarkt 3 gekocht die er wel wat op lijken...

groetjes Trijnie